Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_138 duben 2011Mgr. Hana Patschová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
32_04_03: Mluvnice – Slovesné třídy
Přídavná jména přivlastňovací
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje přehled mluvnických kategorií přídavných jmen. Zaměřuje se především na druhy a vzory. Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Slovesa Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slova s u, ú, ů VY_32_INOVACE_12 Sada 22 Základní škola T.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Slovesný.
Rozkazovací způsob pro 5. ročník ZŠ
Slovesný způsob Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_134, 7. sada, ČJ2
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_139 květen 2011Mgr. Hana Patschová.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Slovesa – osoba, číslo, čas
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Určeno pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Lidé a čas – Novější dějiny ČR – Národní obrození VY_32_INOVACE_150 duben 2011Mgr. Hana Patschová.
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J19/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Druhy číslovek VY_32_INOVACE_135 pro 5. ročník ZŠ
Přídavná jména - procvičování
Pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková výchova – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova – Tvarosloví VY_32_INOVACE_137 duben 2011 Mgr. Hana Patschová.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_326_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Slovesný vid Slovesný vid VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.03.
TVARY OZNAMOVACÍHO A ROZKAZOVACÍHO ZPŮSOBU
Z ÁJMENA pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_131 únor 2011Mgr. Hana Patschová.
Podstatná jména rodu ženského
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová ANOTACE Prezentace seznamuje žáky s mluvnickými kategoriemi sloves.
Osobní zájmena pro 5. ročník ZŠ
Podstatná jména rodu mužského - vzory
Skloňování základních číslovek
Podstatná jména rodu středního
Přídavná jména - úvod pro 5. ročník ZŠ
SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
SLOVESA - 5 Ohebný slovní druh-časují se
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_520_Slovesa AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská ROČNÍK, DATUM:
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_Čj8_slovesa-procvičování.
Český jazyk 3. ročník ZŠ „Slovesa“
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Časování sloves Co je časování sloves ? čas přítomnýbýt 1. já jsem.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_14 _Slovesa II. část - časování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Podstatná jména Výkladová prezentace.
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 7 - slovesa Mluvnice pro 2. ročník
Základní škola Unhošť Jazyk a jazyková komunikace
Rod a číslo podstatných jmen
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
Skloňování přídavných jmen měkkých
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Mgr. Marie Havránková TVAROSLOVÍ 10 – slovesa – slovesný čas
VY__III/2__INOVACE__06 Český jazyk PŘÍDAVNÁ JMÉNA.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
SLOVESA Staň se kouzelníkem.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
TVAROSLOVÍ VY_32_INOVACE_XIII-C-06.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Přídavná jména a příslovce
Transkript prezentace:

pro 5. ročník ZŠ Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Jazyková výchova - Tvarosloví VY_32_INOVACE_138 duben 2011Mgr. Hana Patschová

Učební materiál je určen k doplnění výkladu. Interaktivní cvičení lze využít k upevnění nebo procvičení učiva.

Osobahrabatrýtkropitdělat JEDNOTNÉ ČÍSLO 1. hrabu píšu, píši ryji, ryjukropímdělám 2. hrabešryješkropíšděláš 3. hraberyjekropídělá MNOŽNÉ ČÍSLO 1. hrabemeryjemekropímeděláme 2. hrabeteryjetekropíteděláte 3. hrabou píšou, píší ryjí, ryjoukropí sázejí, sází dělají

 Osobní koncovky v tvarech přítomných vyjadřují osobu, číslo a čas.  Přítomné tvary sloves vyjadřují čas přítomný (ryji, dělám) nebo čas budoucí (zryji, udělám,).  V osobních koncovkách přítomného tvaru píšeme vždy – í, - i

Maminka mě chvál _. Na táboře se dobře bav_ me. Ten nový film se mi líb_. Přihlás_ š se do dramatického kroužku? Sestra se chlub_ novou sukní. Bratr rád nos_ sluneční brýle. Kde stráv_ š letošní prázdniny?

Maminka mě chvál í. Na táboře se dobře bav í me. Ten nový film se mi líb í. Přihlás í š se do dramatického kroužku? Sestra se chlub í novou sukní. Bratr rád nos í sluneční brýle. Kde stráv í š letošní prázdniny?

jsem jsi je jsme jste jsou

Rozlil _____ polévku. Musíš _____ přijít. Vezmi ____ teplou bundu. Kde _____ byl celý den? _____ rád, že _____ přišli. Přines _____ všechny knihy. Doplň slova jsem, sem, jsi, si, jste: jsemsem sijsi Jsem jste sem