FLORBAL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
8. Signály následků hry – jak se bude pokračovat
Advertisements

Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
KOPANÁ.
Tato prezentace byla vytvořena
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Hry třetího tisíciletí
Pravidla hry - přípravka
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
ÚMYSLNÁ HRA RUKOU Pravidlo 12
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Zastavení času / time out vhazování rozehrání volný úder výhoda trestné střílení odložené vyloučení / odložené TS vyloučení na trestnou / osobní trest.
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
BASKETBAL.
Informace o posunu věkové hranice pro hru tělem v žákovských kategoriích Od roku 2005 platí směrnice ČSLH omezující hru tělem pro kategorii žáků 5. tříd.
Digitalizace výuky Příjemce
VOLEJBAL 2.
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lední hokej.
Pravidla hry Základní informace  Hřiště je lepší oplocené, s jasným vyznačením půlící čáry  Počet hráčů: 2, 4, maximálně 6  Typ hřiště: malé - např.:
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Volejbal.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Fotbal.
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
Zimní sporty.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
VOLEJBAL 1.
Florbal Jiří Plic.
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Část 3 – ROZHODČÍ A JEJICH POVINNOSTI. 300 – Určení rozhodčích rozhodčí na hřišti – systém dvou rozhodčích (oba stejné pravomoci) – systém tří rozhodčích.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
FLORBAL.
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Eduard Hrazdíra KSH FSpS
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

FLORBAL

Základní informace Halový sport, který se hraje na hřišti 20 x 40 m Kolem hřiště jsou 50 cm vysoké mantinely Hraje se speciální florbalovou holí a dutým míčkem Standartně hraje 5 hráčů v poli a brankář Brankář nemá hokejku Smyslem hry je vstřelit soupeři hokejkou branku

Výtah z pravidel I. Hraje se 3 x 20 minut, přestávka je 10 minut Míček je v poli možné odehrát jen holí Není přípustné hrát holí nad úrovní pasu Míček lze odehrát i zpracovat nohou, ale přihrávka nebo vstřelení gólu kopnutím je porušení pravidel Hra hlavou nebo rukou je zakázána, hra tělem se toleruje

Výtah pravidel II. Je zakázáno hrát ve výskoku Brankář nemá hokejku, míček může odrazit jakoukoliv částí těla nebo chytit rukou, ale musí se některou částí těla dotýkat brankoviště Brankář nesmí dostat přihrávku z pole, tzv. „malou domů“ Brankář nesmí při výhozu přehodit půlící čáru

Historie florbalu Florbal vznikl ve Švédsku v 70. letech 20. století Mezinárodní florbalová federace (IFF) vznikla v roce 1986, ČR je členem od roku 1992 Nejvíce registrovaných hráčů je ve Švédsku, následují Finsko, ČR a Švýcarsko IFF sdružuje v současnosti 50 členských zemí