Referát DROGY Daniel Fröhlich Pomáhala mi tato stránka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DROGY.
Advertisements

TYPOLOGIE KLIENTŮ s kým se mohu v praxi setkat
DROGY a ŠKOLA POZNÁVÁNÍ NEBEZPEČÍ.
Drogy a jejich účinky MUDr. Jakub Minařík.
Drogy Nikotin Extáze Durman Opium Pervitin Hašiš Marihuana kokain LSD
DROGY.
PREZENTACE O DROGÁCH JMÉNEM: VYPRACOVAL: JAN ŠIMEČEK
Národní strategie protidrogové politiky
DĚLENÍ DROG.
PSYCHOTROPNÍ LÁTKY ; Modernizace výuky odborných předmětů
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Mgr. Ivana Blažíčková Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 EU-ICT-Ch-9_05.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Opiáty Opiáty neboli narkotika jsou drogy, které utišují bolesti, často způsobí usnutí, zklidňují a navozují stav příjemného uvolnění, působí na CNS Tělo.
Návykové látky, závislosti
Drogy Výchova ke zdraví.
Drogová závislost.
Návykové látky, alkaloidy, drogy
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
..a co jste o nich nevěděli
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
Návyk na opiáty, stimulancia, halucinogeny, sedativa
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/3_ Téma: Drogové závislosti Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Ilegální drogy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
 Léčiva jsou léčivé látky, které by měly mít pozitivní účinky na zdraví člověka  Léčiva mohou mít různou cestu podání injekčně (do svalu, do žíly, podkožně),
ALKALOIDY. - přírodní látky ( známo přes ) - heterocyklické sloučeniny obsahující jeden nebo více atomů dusíku - zásaditý charakter ( alkalické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Základní dělení drog Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Charakteristika  Alkaloidy dusíkaté látky zásaditého charakteru  Vznikají jako produkty metabolismu aminokyselin v některých rostlinách (čeleď lilkovitých,
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Mgr. Markéta Ulrychová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák DROGY Co je vlastně droga? Měkká droga - proč? Může být doping droga? Tvrdá.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Rizika ohrožující zdraví
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Drogy
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Psychotropní látka (Též Psychoaktivní droga, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) 
Opiáty VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_OPIÁTY
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Daniel Štěpka, Petr Novák
Vliv radiace na člověka
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Číslo: VY_32_INOVACE_14_04 Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze.
Drogy dnešní doby Študáci.
číslo: VY_32_INOVACE_14_10 číslo:
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Drogy – nebezpečí návykových látek
Drogy Chemie ohrožuje zneužívané přírodní látky a návykové látky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Doping Chemie ohrožuje užívání zakázaných látek nebo metod ve sportu
Transkript prezentace:

Referát DROGY Daniel Fröhlich Pomáhala mi tato stránka http://www.odrogach.cz/skola/uzivani-navykovych- latek/informace-o-drogach/rozdeleni-drog.html

úvod Drogy jsou velice rozšířené a zdraví nebezpečné v nejvážnějších případech můžou přivodit i smrt

Měkké drogy Do této skupiny patří marihuana,hašiš a kokoví čaj ale také normální čaj a káva. U těchto tipů drog je riziko nemocí a smrti relativně malé ale však můžou vyvolat halucinace a závislost kdo by dneska nebil na něčem závislí vždyť se podívejte kolem sebe dnes se pěstuje závislost i na elektronice atd. Je tu nebezpečí takové že člověk pod vlivem drog neví co dělá měkké drogy většinou uklidňují nebo stimulují organismus ale tzv. halucinogeny můžou člověka přinutit i zabíjet !!

Tvrdé drogy Drogy středního rizika:Patří sem kodein,efedrin,ecstasy ale také alkohol ! Kodein je tzv. opioid tady máte molekulové složeni kodeinu vyskytuje se v opiu. Alkohol:je volně prodejný v ČR od 18 let ale tato látka je také návyková a může způsobit nevolnost a halucinace (v některých případech)

Tvrdé drogy 2 Drogy středního až vysokého rizika:Tyto drogy způsobují extrémní závislost patří sem např. lysohlávky, kokain a pervitin Kokain:Může způsobit až otravu působí jako menší ,,zesilovač“ ale člověk závislí na kokainu má extrémě velkou šanci při námaze na přehřátí a srdeční záchvat!

Tvrdé drogy 3 Drogy VELKÉHO rizika:Do této skupiny patří např. Heroin crack (droga),LSD a PCP Heroin:je to velmi ,,populární“ droga mezi dealeri drog způsobuje silnou euforii vyvolává adrenalin a snižuje nebo zastavuje produkci endogenních opioidů. LSD:LSD neboli také Diethylamid kyseliny lysergové je droga kterou bez odborného dohledu začli poprvé užívat tzv. ,,Hippies“ Což zavinilo několik sérii úmrtí a nehod tato droga je psychedelikum. LSD patří do skupiny ergolinových alkaloidů.

Tvrdé drogy 4 PCP (Andělský prach):PCP je návyková látka, která se užívá v práškové, tabletové či tekuté (ve vodě rozpuštěné) formě. Může se totiž kouřit, šňupat, polykat či podávat injekčně. Nejčastější je kouření PCP, účinky v takovém případě nastupují po několika minutách, vrcholí během třicáté minuty a trvají 4 až 6 hodin.Účinky se liší podle dávky:[

Účinky PCP při nízkých dávkách (1–5 mg) funguje jako stimulant, navozuje pocity euforie, sebedůvěry, vyrovnanosti; při středních dávkách (5–15 mg) se projevují analgetické a anestetické účinky; vysoké dávky způsobují schizofrenní chování, prohlubují se tělesné projevy (účinek na tělesnou teplotu a na srdeční činnost) a uživatel je v silném ohrožení života!![

Tlumivé drogy (narkotika) Menší a středně silné dávky navozují pocit euforie a často mizí nepříjemné emoce jako je strach a pocit psychického napětí Pokud je tato dávka ale moc silná může dojít k potlačení aktivity dechového centra a k zástavě dýchání. Nejznámějšími zástupci této skupiny jsou látky odvozené od morfia, tj. opioidy Obrázky zde

Stimulační látky Menší a středně silné dávky vyvolávají pocity síly a energie, intoxikovaný je na první pohled plný energie, neposedí, často je hovorný. Vysoké dávky ale způsobují stratu kontaktu mezi realitou a halucinacema můžou přivodit srdeční selhání a jiné tělesné komplikace. Nejznámějšími zástupci jsou pervitin a kokain, do této skupiny patří i některé léky metylfenidát (RitalinÒ), phenmetrazin (FennmetrazinÒ). Obrázky zde

Halucinogeny, nebo také psychodelika mohou vyvolat asi nejvýraznější změnu vnímání reality. Velmi záleží na okolnostech užití. V prostředí dobrém může navodit příjemný stav ale v nevhodných podmínkách přichází noční můra (tzv. špatný trip), která může vést k trvalému duševnímu poškození. Obrázky zde

Halucinogeny, nebo také psychedelika 2 Po nižších dávkách dochází ke zostřenému vnímání – barvy se jeví obzvlášť krásné a mnohem barevnější, hudba rozeznívá celé tělo, apod. Středně silní dávky mohou vyvolat halucinatorní prožitky, linie předmětů v okolí se mění, neživé předměty ožívají a promlouvají k uživateli naléhavým hlasem. Mnozí mají pocit, že chápou samotnou podstatu bytí. Při vysokých dávkách dochází k úplné ztrátě kontaktu s realitou. Osobnost intoxikovaného se rozkládá. Látky této skupiny můžeme rozdělit na relativně slabé, které je možné považovat za poměrně bezpečné. Pravděpodobnost děsivé intoxikace s dlouhodobými následky je malá. Typickými zástupci jsou kanabinoidy (produkty z konopí – hašiš a marihuana).

KONEC :DDDD Můj názor na drogy Drogy jsou neprospěšné a škodlivé zdraví celé lidstvo s nimi a s jejich dealery bude bojovat celí život nehledě na to jaké škody drogy ještě způsobí. Ale jedno si zapište za uši NIKDY nechtějte užít drogu za jakoukoli cenu se jim vyhýbejte Drogy jsou nezákoné a můžou vás přinést leda tak do hrobu viděl jsem pár lidí co užívali drogy nechtějte vidět jak dopadly. KONEC :DDDD

Pilulky extáze