1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
Problematika přistoupení ČR k Evropské měnové unii
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
1 EURO, Kdy a Jak ? Oldřich Dědek Sdružení Lípa Tábor, květen 2008 Organizační výbor Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Základní registry veřejné správy
Mechanismy evaluace kulturních služeb
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Soustava veřejných rozpočtů II.
1 Stav technických příprav na zavedení eura v ČR Oldřich Dědek Exportní politika České republiky Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu Senátu Parlamentu.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Senát Parlamentu České republiky EURO: Rozbouřené vody nebo přístav? Způsobí problémy či pomůže české ekonomice? Spasí exportéry? Kdy novou měnu zavést?
1 Nástrahy a léčky při zavádění eura v ČR Oldřich Dědek Národní koordinátor zavedení eura v ČR Svět práce a kvalita života v globalizované ekonomice Vysoká.
Účetní reforma v druhém roce
Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 27. listopadu 2008 Důchodová reforma.
Finanční arbitr - informace o činnosti, informační spolupráce s ČBA V Praze dne Dr. Ing. František Klufa Finanční arbitr České republiky - 1.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
JIM Jedno inkasní místo - aktuální úkoly Podnikatelská rada 3. dubna 2012 Ladislav Minčič I. náměstek ministra financí.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
YOUR SYSTEM, spol. s r. o. Ing
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE soustředění Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 14,00 – 15,00.
KONZULTACE ČÍSLO 2 NĚKOLIK POZNÁMEK KE SPOTŘEBITELSKÉMU ROZHODČÍMU ŘÍZENÍ 1.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
MS2014+ Modul CBA Ekonomika projektu
 Vznik Hospodářské a měnové unie  Etapy HMU  Instituce měnové unie  Kroky, jež musí být učiněny k přijetí eura v ČR  Výhody a nevýhody přijetí eura.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Vodohospodářské aktuality
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Ministerstvo financí ČR
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Stanislava Správková
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Transkript prezentace:

1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru NKS Organizační výbor Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

2 Organizační struktura příprav na zavedení eura v ČR

3 Hlavní zadání pro pracovní skupiny Reflexe zájmu ČR na technicky bezproblémovém zavedení eura: Vláda v dubnu 2007 schválila Národní plán zavedení eura v ČR, který obsahuje plán úkolů na nejbližší období a obecný harmonogram příprav (den € minus počet let před zavedením) Vláda projednává i další související materiály: Zpráva o činnosti NKS (leden 2008; 1-2 x ročně) Aktualizace národního plánu (duben 2008)

4 Strategie činnosti pracovních skupin  Důraz na okruhy problémů, jejichž vyřešení nezávisí bezprostředně na znalosti konkrétního data zavedení eura, nýbrž naopak je žádoucí mít je vyřešeny ještě před jeho vyhlášením:  Vytváření potřebných organizačních a informačních vazeb (NKS => OVNKS => pracovní skupiny)  Tvorba metodických a osvětových materiálů (hlavní principy Obecného zákona, metodika zaokrouhlování a zarovnávání, odhady rozpočtových nákladů zarovnávání peněžních částek, metodika přechodu státní správy na euro, principy duálního zobrazování cen, základní pravidla pro podnikatele, ochranu spotřebitele atd.)

5 Činnost pracovních skupin NKS (1) Pracovní skupina pro finanční sektor (gestor: Česká národní banka)  Metodika přepočtu zůstatků na účtech vč. zaokrouhlování  Metodika přepočtu hodnoty základního kapitálu a cenných papírů vč. zaokrouhlování  Metodika převedení referenčních úrokových sazeb (pracovní verze hotova v ČJ a AJ, spolupráce MF, ČNB, BCP, Bankovní asociace, konzultační agentury, plánována zahraniční oponentura –Twinning)

6 Činnost pracovních skupin NKS (2) Pracovní skupina pro legislativu (gestor: Ministerstvo spravedlnosti)  Metodická příprava právního prostředí na zavedení eura (materiál k rozhodnutí vlády o koncepci příprav legislativního prostředí)  Aktivní spoluúčast OV NKS na tvorbě tohoto materiálu  Návazná „inventura“ právních předpisů jednotlivými rezorty (Předložení materiálu vládě ČR jako součást aktualizace NP v březnu-dubnu 2009, v současnosti vypracována první verze, zahájeno připomínkové řízení uvnitř NKS) „ Ad hoc“ pracovní skupina pro vypracování Obecného zákona Teze Obecného zákona ( )

7 Činnost pracovních skupin NKS (3) Pracovní skupina pro veř. finance a veř. správu (gestor: ministerstvo financí)  analýza finanční dopadů různých způsobů zaokrouhlování a zarovnávání na veřejné rozpočty (viz: )  Podrobnější rozpracování aspektů zavedení € v rezortu zdravotnictví (probíhají práce na dokončení 1. verze)  Model přechodu státní správy na euro (Twinning, úvodní strategie)

8 Činnost pracovních skupin NKS (4) Pracovní skupina pro nefinanční sektor a ochranu spotřebitele (gestor: Ministerstvo průmyslu a obchodu)  Nástroje na ochranu spotřebitele před neodůvodněným zvyšováním cen, zejména duální označování cen (1. verze v připomínkovém řízení NKS)  etický kodex ( )  Doporučené postupy pro malé a střední podniky v přípravách na zavedení eura ( )

9 Činnost pracovních skupin NKS (5) Pracovní skupina pro informatiku a statistiku (gestor: Ministerstvo vnitra)  Příprava systému sledování cenové hladiny během zavádění eura ( )  Spoluúčast na koncepci metodiky přechodu státní správy na euro, zejména v oblasti IT ( )

10 Činnost pracovních skupin NKS (6) Pracovní skupina pro komunikaci (gestor: Ministerstvo financí a Česká národní banka)  Otevření webové stránky spravované OV NKSwww.zavedeni.eura,cz  Vyřizování dotazů veřejnosti na ové adrese  Distribuce vlastních propagačních materiálů i materiálů EK  Spolupráce při přípravě tvorby systému sledování cenové hladiny během zavádění eura ( )

11