ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Advertisements

Mezinárodní politické organizace a seskupení
OSN OSN= organizace spojených národů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
Mezinárodní integrace
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_20.
Světové organizace.
EVROPSKÁ INTEGRACE EU – OP VK – III/2 ICT DUM 4
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
Evropská unie.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
ZEMĚPIS 9. ROČNÍK MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
OSN – Organizace spojených národů
Mezinárodní organizace a OSN
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP.
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
VY_32_INOVACE_ 11- OSN.  Vznikla z členských států protifašistické koalice v roce 1945 jako pokračovatelka meziválečné Společnosti národů VY_32_INOVACE_.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Evropská unie Petr Machala.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
EVROPSKá UNIE.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Organizace spojených národů
Symboly Evropské unie.
Česká republika a svět Česká republika a svět Z_115_Česká_republika_a_svět Autor: Mgr. Miluše Šafářová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková.
OSN (United Nations Organization)
Evropská Integrace Aneb jak to vše začalo
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Úkol: Vysvětli pojmy MIGRACE EMIGRACE IMIGRACE NÁROD NÁRODNOST.
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborné učiliště nábytkářské a.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): ČR a evropská integrace N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
SVĚTOVÁ SPOLEČENSTVÍ. 1. Organizace spojených národů (OSN) Založena roku 1945 v San Franciscu Cílem OSN je zachování míru a bezpečnosti ve světě a spolupráce.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_10_.
EVROPA EVROPSKÁ UNIE VY_32_INOVACE_07-48 Ročník: VIII. ročník
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Téma: Člověk a jeho svět –Vlastivěda
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Evropská integrace= SCELOVÁNÍ, SJEDNOCENÍ
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
VY_32_INOVACE_19_ČR – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
EVROPSKÁ UNIE. EVROPSKÁ UNIE VLAJKA – 12 zlatých hvězd – původní počet členů - nyní symbol jednoty a harmonie.
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství 6 - 9
Evropská unie AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
Transkript prezentace:

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států ČR-součást Evropy

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Česká republika je průmyslově vyspělý stát. Významná jsou naleziště uhlí, vápence a kaolinu. Do světa vyvážíme sklo, porcelán, keramiku. Světově proslulý je český chmel, pivo a osobní automobily. Musíme dovážet ropu, zemní plyn a suroviny pro chemický průmysl. Pro naše hospodářství je důležitý cestovní ruch a lázeňství. V nížinách jsou vhodné jsou podmínky pro zemědělství.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Lázeňství v ČR

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Lázeňství v ČR

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Evropské státy usilují o sjednocení všech evropských zemí do jednotné Evropy. Tak vznikla Evropská unie. Evropská unie Je hospodářské a politické společenství 27 evropských zemí. Vznikla v roce 1993. ČR do ní vstoupila 1. května 2004. Cílem EU je vytvoření společného trhu států v Evropě, zavedení jednotné měny-eura.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Euro mince

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Euro bankovky

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Podporuje rozvoj a růst hospodářství, zaměstnanosti a zlepšování životní úrovně a kvality životního prostředí. Sídlo evropské unie je v Bruselu v Belgii. Základním symbolem EU je vlajka EU-kruh dvanácti zlatých hvězd na modrém poli. Zástupci jednotlivých členských států EU spolupracují v mezinárodních institucích(Evropský parlament, Evropskou radu, Radu Evropské unie, Evropskou komisi, Soudní dvůr Evropské unie, Evropskou centrální banku a Účetní dvůr).

Brusel Atomium-model atomu železa

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Vlajka EU

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Evropská unie má i svou hymnu, je jí skladba Óda na radost(závěrečná věta Deváté symfonie Ludwiga van Beethovena z roku 1823). Je nazývána evropskou hymnou jako symbol sjednocené Evropy.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států ČR je také členem OSN(organizace spojených národů). Cílem OSN je zachování mezinárodního míru a bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce. Součástí OSN je Rada bezpečnosti OSN, jíž přísluší základní odpovědnost za udržení mezinárodního míru a bezpečnosti. Od vzniku v roce 1945 je hlavním sídlem Organizace spojených národů New York v USA. Má 193 členských států.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Vlajka OSN

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Známé osobnosti jako velvyslanci dobré vůle Antonio Banderas Angelina Jolie Nicolas Cage

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Další organizací, jíž je ČR členem, je UNESCO. UNESCO je organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu. Hlavním úkolem UNESCO je usilovat o udržení mezinárodního míru rozvíjením spolupráce v oblasti výchovy, vědy a kultury a prosazováním úcty k lidským právům a právnímu řádu. Sídlí v Paříži. Organizace má 195 členských zemí. Součástí UNESCA je UNICEF- Dětský fond Organizace spojených národů- zabývá se ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí ve světě.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Vlajka UNESCO

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Důležitá organizace, jíž je ČR členem, je NATO(Severoatlantická aliance). NATO je mezinárodní vojenská organizace, která se snaží udržet mír a bezpečnost nejen v Evropě, ale i po celém světě. V současnosti je v alianci sdruženo 28 zemí. Sídlo NATO je v Bruselu v Belgii.

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Vlajka NATO

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Otázky: 1.Co vyvážíme do světa? 2.Co dovážíme? 3.Jakých organizací je ČR členem? 4.Kdy vstoupila ČR do Evropské unie? 5.Popiš vlajku EU. Otázka pro bystré hlavy: Jaké organizace je tato vlajka?

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Vlajka OSN

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Zápis: -Česká republika je průmyslově vyspělý stát ležící ve středu Evropy -Evropské státy usilují o sjednocení všech evropských zemí do jednotné Evropy -ČR je členem: 1. Evropské unie- ČR do ní vstoupila 1. května 2004 -cílem je společný trh států v Evropě, společná měna euro, rozvoj hospodářství a zaměstnanosti 2. OSN-organizace spojených národů- dbá na zachování mezinárodního míru a bezpečnosti a zajištění mezinárodní spolupráce 3.UNESCO- je organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu 4.NATO-Severoatlantická aliance- mezinárodní vojenská organizace, která se snaží udržet mír a bezpečnost ve světě

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Prameny: https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:ezWdVPY6au4J:vyuka.zsvelkeopatovice. cz/1_stupe%25C5%2588/vlastiv%25C4%259Bda/5ro%25C4%258Dn%25C3%25ADk/ VY_07_Vla5E_44,%2520M%25C3%25ADsto,%2520kde%2520%25C5%25BEijeme%25 20%25E2%2580%2593%2520%25C4%258Cesk%25C3%25A1%2520republika%2520% 25E2%2580%2593%2520sou%25C4%258D%25C3%25A1st%2520spole%25C4%258De nstva%2520hospod%25C3%25A1%25C5%2599sky%2520vysp%25C4%259Bl%25C3%2 5BDch%2520st%25C3%25A1t%25C5%25AF.doc+%C4%8Dr+sou%C4%8D%C3%A1st +spole%C4%8Denstva&hl=cs&gl=cz&pid=bl&srcid=ADGEEShHl- ujeQ3Q36Rfio1rRmmWJ2ngHfZYxlOdZREU6yjiweIiff1wxJABPtWi8iDpfsg6rKuZv5H0 C--JOZMvZ2NJotcfFpieURr- DqVl4niArYJ5B4W8xYaggJT33RgpggkBmmHx&sig=AHIEtbRE41BmQGtSaYGFmRj4F7 XO3MtWLw http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_unie http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%A1_hymna http://www.youtube.com/watch?v=jF_WA9eOjTk http://cs.wikipedia.org/wiki/Organizace_spojen%C3%BDch_n%C3%A1rod%C5%AF http://cs.wikipedia.org/wiki/UNESCO http://cs.wikipedia.org/wiki/Severoatlantick%C3%A1_aliance Vše platné k 12.5.2012

ČR-součást společenstva hospodářsky vyspělých států Konec