EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Advertisements

Environmentální výchova pro základní školu
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Kodex řízení evropské akvakultury FEAP. EIFAC – evropská komise pro sladkovodní rybářství (FAO) FEAP – federace evropských chovatelů ryb –( Federation.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Informace o 7. ministerské konferenci procesu Evropské.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
ETICKÉ ASPEKTY OCHRANY PŘÍRODY
Organizace chránící přírodu a životní prostředí
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Žijeme ve společném světě Stav, vývoj, rizika a možnosti v soudobé „multikulturní“ společnosti a globálním světě.
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Horizontální témata EU
Motivační témata a životní příběhy
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
1 ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 2 Lidské ŽP je potřeba chránit: a)protože má globální charakter a jsme za něj zodpovědní b)staráme se většinou až o poškozené ŽP.
Rodinné potřeby a ekonomika
Motivační témata a životní příběhy
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Zpracovala: Simona Hyková
Průřezová témata.
EKOSYSTÉM L E S Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
prof. RNDr. Rudolf Brázdil, DrSc. Mgr. Zdeněk Máčka, Ph.D.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Meteorologie a klimatologie na základní škole Mgr. Tomáš Miléř ČMeS, Praha
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
Ekokodex.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
aktuální problémy současného světa
PRÁVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - úvod do problematiky
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Životní prostředí a jeho ochrana Úloha práva Filip Dienstbier.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Funkce a mezipředmětové vztahy předmětu sociální péče.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
GLOBÁLNÍ ROZVOJOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZDROJE METODICKÉ PODPORY PaedDr. Markéta Pastorová
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dvořáček Josef. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola Heřmanův Městec
Ekonomika životního prostředí
Kontext Strategie Dílna C
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Konflikt, koření života
Teorie a metodika výchovy seminář 1
Socializace Kejřová.
Název prezentace (DUMu): Vlastnosti živých soustav
Meteorologie a klimatologie na základní škole Mgr. Tomáš Miléř
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

EVVO - magické slovo

Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí prostředí ve kterém žijeme a které si svojí vlastní činností vytváříme je jeden z okruhů aktuálních problémů současného světa je jednou výchovou z průřezových témat týkající všech předmětů

Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta vede k uvědomění si složitosti vztahů člověka a životního prostředí vytváří podmínky pro konkrétní zapojení jednotlivce do ochrany životního prostředí. přispívá k přijetí zodpovědnosti za stav životního prostředí.

Co je smyslem EVVO? je získávat k prostředí vztah, který je základem šetrného jednání a chování je dosažení takového stavu, kdy jsou lidé objektivně informováni o stavu dynamického vývoje životního prostředí je pochopení nezbytnosti postupného přechodu k trvale udržitelnému rozvoji

Trvale udržitelný rozvoj Je snahou o ochranu životního prostředí, ale také i snahou skloubit ekonomický a sociální rozvoj s aspekty životního prostředí. Usiluje o modernizaci, využívání nových efektivních technologií a technik, které šetří čas, energii, pohonné hmoty a životní prostředí. Tento trvale udržitelný rozvoj je udržitelný pouze pokud je život jedince zodpovědný, nikoli plýtvavý, život ohleduplný, nikoli sobecký.

Environmentální výchova - EVVO Jinak řečeno vlastními slovy: „…EVVO je zkrátka vše to, co děláme, abychom se cítili v našem prostředí co nejlépe. Ale hlavně s vědomím, že s tím co děláme, nikoho neomezujeme. Ani přírodu ani sebe jako jedince. S vědomím, že chceme si být vlastně prospěšní opravdu navzájem…“ Tomáš Mráček