Radegast nefiltrovaný ležák

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝROBA PIVA Barbora Šenková, Ondřej Staněk
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.16
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Základní škola a mateřská škola Blížejov Závěrečné práce 9. ročníku
Materiál, výrobky.
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Program Lupa zaměřeno na obchody Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení.
Výroba piva Nikola Pohrancová.
Výroba MEDOVINY. Nezbytnost včel… V přírodě nezastupitelné – ekologická stabilita 1 včelstvo/rok – 137x větší finanční přínos pro společnost než ve formě.
„Kde se pivo vaří, tam se dobře daří.“
JanáčeK značka pohody „Teprve pivem je žízeň krásná“
VY_32_INOVACE_10_GAS_549_Sob
Lucie Plincnerová 2009/2010 KBI/ APBI
P I V O 203, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa 3.ročník,
Výroba piva Výroba piva Mgr. Ivana Blažíčková
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
BIOTECHNOLOGIE KVASNÝ ETHANOL.
VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA
ČEPOVÁNÍ PIVA A JEHO OŠETŘOVÁNÍ
UGO.
„EU peníze středním školám“
VY_32_INOVACE_10_GAS_541_Sob
Druhy piva, skladování piva
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Měření původního extraktu mladiny Jana Olšovská Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s. Zvíkovské Podhradí,
Výroba piva nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Výroba piva.
KATALOG PIVA A POCHOUTEK
KATALOG PIVNÍ KOSMETIKY NÁŠ VYCHLAZENÝ ZAJÍC, TEN NÁM CHTNÁ NEJVÍC.
Inovace profesní přípravy budoucích učitelů chemie CZ.1.07/2.2.00/ I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Tento projekt je spolufinancován.
Martin Fabián, Marketing v EU Jaro 2011.
Čepování piva Stolničení, KC3.
1.Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_NNA_456 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:NNA Tematická oblast:Nealkoholické nápoje.
Pivovarnictví Historie
Jakost potravin.
VÝROBA PIVA Chemie 9. ročník Ing. Bc. Jitka Moosová ZŠ Benešov,
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
Rodinná společnost AMOENÉ s.r.o. Vás zve k prezentaci produktu Lavosept® K dezinfekční přípravek na bázi kvartérních amoniových solí a aldehydů ve formě.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Správní rada Program: Seznamy Infos IT Mgr. Pavlíček Michal Spolek chrání rovnost na trhu a z toho vyplývající odpovědnosti Problém zaujatosti.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Ing.Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV57 Název školy SPŠ.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Správní rada Program: Zahájení – Poděkování za práci v roce 2014 Legislativa -zrušená norma ČSN Autorizace 2016 – změny stanov Činnost.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Alkoholické nápoje – Pivo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Potravinářská legislativa pro pivo
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
HISTORIE VÝROBY PIVA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou vína
HYPROCLOR ED Dezinfekce a čištění dojících zařízení
Čistota při montáži a manipulaci
NUTRILITE™ Iron Folic Plus
Krups plnoautomatické espreso EA8107
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
Vejce Vejce – pouze slepičí
Jarní cena sládků 2019 Sanitace a dezinfekce.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Transkript prezentace:

Radegast nefiltrovaný ležák Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum 13.4. 2009

Radegast nefiltrovaný ležák Piva vyráběná v pivovaru Radegast jsou typickými představiteli české pivovarské tradice Hořkostí plností chuti a obsahem alkoholu ideálně naplňují představy všech konzumentů, kteří dávají přednost pivům čisté vůně, kde zcela jasně dominují tóny ušlechtilého chmele, doplněné sladkostí sladu z hanáckých ječmenů Kvalita a obliba byla několikrát potvrzena ziskem zlatých medailí na nejprestižnějších domácích i světových soutěžích

Rozdíl mezi filtrovaným Radegast Premium a Radegast nefiltrovaným ležákem Nefiltrované pivo má příjemnou vůni po čerstvých pivovarských kvasinkách Zlatožlutá barva piva je doprovázena charakteristickým kvasničným zákalem Je charakteristické vyšší hořkostí, výbornou pěnivostí, vyšším obsahem alkoholu a vyšší plností („chlebnatostí“)

Nefiltrované pivo Nefiltrované pivo obsahuje ve srovnání se standardním filtrovaným pivem živé kvasničné buňky v množství řádově stovky tisíc až milion na 1 ml piva ( 1 pivo až 500 milionů kvasinek) Zdroj vitaminů skupiny „B“ a dalších bio–látek Přítomnost kvasničných buněk, vysokomolekulárních bílkovin a polyfenolů přispívá k vyšší plnosti ( jadrnosti) chuti piva  i jeho dietetickým vlastnostem

Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva Zákazník musí splňovat podmínky na skladování, sanitaci, používat tlačné plyny ( Biogon, CO2) to znamená, musí být ve skupině Top Certifikovaný Pro nefiltrované, nepasterizované pivo je nutné samostatné pivní vedení, není možná záměna s ostatními pivy Před narážením je nutné ponechat sud 24 hodin stát (platí obecně pro všechna piva, ale pro nefiltrované, nepasterizované pivo je to nezbytně nutné)

Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva Sudy skladovat narážecí armaturou dolů a teprve těsně před naražením je obrátit. Toto je nutné pro homogenizaci obsahu kvasinek v sudu Záruka pro balení KEG Skladovací teplota 5 – 8°C - 7 dnů Pivní sklenice je třeba udržovat v naprosté čistotě, čepovat lze pouze do dokonale mokrých sklenic, sklenice jsou pod vodou v čistém nerezovém dřezu

Sanitace a čištění výčepního zařízení Denně, na konci směny, je nutno propláchnout pivní vedení včetně výčepního zařízení vodou a ponechat „pod vodou“ do druhého dne Po každém vyprázdnění sudu, před naražením dalšího je nutné propláchnout pivní potrubí vodou Výčepní kohouty a narážeče je nutno pročistit denně kartáčkem s doporučeným sanitačním prostředkem

Sanitace a mytí skla 1 x 7 dní – nutná podmínka !!! Frekvence sanitace pro nefiltrované pivo !!! 1 x 7 dní – nutná podmínka !!! Vhodný technologický postup (ředění roztoku, čas sanitace, doba sanitace 20 min, proplach vodou, kontrola, zápis do SK)

Sanitace a mytí skla – čepování piva Správně nastavený tlak plynu na RV Správný postup čepování Čisté sklo Sanitace a hygiena Kodex péče o pivo v gastronomii