Radegast nefiltrovaný ležák Jméno Baszczyňski Zdeněk Datum 13.4. 2009
Radegast nefiltrovaný ležák Piva vyráběná v pivovaru Radegast jsou typickými představiteli české pivovarské tradice Hořkostí plností chuti a obsahem alkoholu ideálně naplňují představy všech konzumentů, kteří dávají přednost pivům čisté vůně, kde zcela jasně dominují tóny ušlechtilého chmele, doplněné sladkostí sladu z hanáckých ječmenů Kvalita a obliba byla několikrát potvrzena ziskem zlatých medailí na nejprestižnějších domácích i světových soutěžích
Rozdíl mezi filtrovaným Radegast Premium a Radegast nefiltrovaným ležákem Nefiltrované pivo má příjemnou vůni po čerstvých pivovarských kvasinkách Zlatožlutá barva piva je doprovázena charakteristickým kvasničným zákalem Je charakteristické vyšší hořkostí, výbornou pěnivostí, vyšším obsahem alkoholu a vyšší plností („chlebnatostí“)
Nefiltrované pivo Nefiltrované pivo obsahuje ve srovnání se standardním filtrovaným pivem živé kvasničné buňky v množství řádově stovky tisíc až milion na 1 ml piva ( 1 pivo až 500 milionů kvasinek) Zdroj vitaminů skupiny „B“ a dalších bio–látek Přítomnost kvasničných buněk, vysokomolekulárních bílkovin a polyfenolů přispívá k vyšší plnosti ( jadrnosti) chuti piva i jeho dietetickým vlastnostem
Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva Zákazník musí splňovat podmínky na skladování, sanitaci, používat tlačné plyny ( Biogon, CO2) to znamená, musí být ve skupině Top Certifikovaný Pro nefiltrované, nepasterizované pivo je nutné samostatné pivní vedení, není možná záměna s ostatními pivy Před narážením je nutné ponechat sud 24 hodin stát (platí obecně pro všechna piva, ale pro nefiltrované, nepasterizované pivo je to nezbytně nutné)
Podmínky pro čepování nefiltrovaného piva Sudy skladovat narážecí armaturou dolů a teprve těsně před naražením je obrátit. Toto je nutné pro homogenizaci obsahu kvasinek v sudu Záruka pro balení KEG Skladovací teplota 5 – 8°C - 7 dnů Pivní sklenice je třeba udržovat v naprosté čistotě, čepovat lze pouze do dokonale mokrých sklenic, sklenice jsou pod vodou v čistém nerezovém dřezu
Sanitace a čištění výčepního zařízení Denně, na konci směny, je nutno propláchnout pivní vedení včetně výčepního zařízení vodou a ponechat „pod vodou“ do druhého dne Po každém vyprázdnění sudu, před naražením dalšího je nutné propláchnout pivní potrubí vodou Výčepní kohouty a narážeče je nutno pročistit denně kartáčkem s doporučeným sanitačním prostředkem
Sanitace a mytí skla 1 x 7 dní – nutná podmínka !!! Frekvence sanitace pro nefiltrované pivo !!! 1 x 7 dní – nutná podmínka !!! Vhodný technologický postup (ředění roztoku, čas sanitace, doba sanitace 20 min, proplach vodou, kontrola, zápis do SK)
Sanitace a mytí skla – čepování piva Správně nastavený tlak plynu na RV Správný postup čepování Čisté sklo Sanitace a hygiena Kodex péče o pivo v gastronomii