Tisková konference Autocentrum ESA Prezentace společnosti Cebia, spol. s r.o. 21. 10. 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Využití služby O2 Car Control v praxi operativního leasingu
Finanční vzdělávání jako pilíř ochrany spotřebitele na finančním trhu Ing. Dušan Hradil sekce Finanční trh Ministerstvo financí ČR 27. listopadu 2009.
Nový koncept odpadového hospodářství moderních producentů odpadu (logistických areálů, průmyslových firem, obchodních center, apod.)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Solární systémy pro aktivní topení
Komu je program OKNA určen. Úvodem •Firma TECHNOSOFT byla založena v roce 1996 a jejím předmětem podnikání je od prvopočátku vývoj a prodej software produktů.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Příklady odstraňování bariér konkurenceschopnosti české ekonomiky
 1990 – Demetrios Lambrou  Každoroční rozšiřování nabídky destinací  Více nových i stálých klientů  Silnější katalogy.
Auto ESA – pozice na trhu
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
managementu znalostí podle
Akcie téma „Finanční produkty“
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
WINALITE Jeden svět Jeden tým Jeden sen Zveme Vás ke spolupráci
Řešíme pro případy, kdy firma účtuje o zásobách: a) způsobem A, b) způsobem B.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Mapa zájmu - plány.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Pneu & Business 2014 AUDITY PNEUSERVISŮ Michal Krátký 10. září 2014.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Realita na trhu ojetých automobilů v ČR
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Případová studie internetového projektu Skladuj.cz Praha Tomáš Formánek, Logio.
Identifikace podvodu s nezdaněnými minerálními oleji využívaných jako motorová nafta – realizace případu s krycím názvem „FORM“
SEKUNDÁRNÍ TRH UŽITKOVÝCH VOZIDEL
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
PRAVIDLA PROVÁDĚNÍ ÚDRŽBY, OPRAVY VOZIDEL A PNEUSERVISU
Spotřebitel na finančním trhu Eva Zamrazilová Členka bankovní rady a vrchní ředitelka ČNB ČSE 22. září 2010.
Hodnocení možností penzijních fondů v rámci penzijní reformy Autor práce: Ing. Petr Kupčík Vedoucí práce: doc. Ing. Eva Vávrová, Ph.D. Oponent práce: Ing.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
INSTITUT SILNIČNÍ DOPRAVY ČESMAD BOHEMIA
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Wieland Lufttechnik GmbH & Co. KG, Německo. Vývoj společnosti Založeno 1959 panem Ulrichem Wielandem Závod v Erlangenu vybudován v roce 1970 První sací.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Prezentace systému AUTOTRACER
Finanční deriváty II. Ing. Martin Širůček, Ph.D.
Servisní koncepty Meteor – Trost Řešení pro firemní vozové parky
MS ACCESS DOTAZY.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účetní odpisy Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE2.OA
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
Finanční matematika v osobních a rodinných financích
Volitelné SPZ – návrh Prahy
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha,
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
© Creditreform-Group Pracovní snídaně: Škola řízení pohledávek Hotel Jalta, Praha 1,
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_269.
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
AirPackage s.r.o. Zakladatel: Jan Falta. Podnikatelský záměr  prodej technického řešení pro bezpilotní stroje  dominantní dodavatel technologie na trhu.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Pharma Factoring Factoring České spořitelny, a.s.
Jakub Petr. Bez možnosti vyzkoušet si oblečení Větší výběr sortimentu Nižší cena Ušetření času Nakupování z pohodlí Nakupování z pohodlí domova Problémy.
AKCE ČISTKA listopad 2011 – červen AUTOKRIMINALITA ZJIŠTĚNO KRÁDEŽÍ DVOUSTOPÝCH MOTOROVÝCH VOZIDEL
Perspektiva vysokoprocentních biopaliv v ČR Ing. Martin Kubů, 10_2015.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Zdravotnictví: hospodářský kontext
Transkript prezentace:

Tisková konference Autocentrum ESA Prezentace společnosti Cebia, spol. s r.o

Cebia, spol. s r.o. – o společnosti − Leader − Leader na trhu v ČR v poskytování služeb zaměřených na identifikaci a ověřování původu vozidel. − Jako − Jako první zavedla v r systém značení skel, skel, který již využilo přes motoristů. − Působí − Působí i v zahraničí – je zastoupena ve vedení prestižní mezinárodní organizace vyšetřovatelů krádeží vozidel IAATI, IAATI, od r z pověření Min. dopravy ČR je gestorem skupiny WG14 WG14 a přímo se podílí na vzniku evropských norem pro tzv. pokrádežovou problematiku. − Přes − Přes Autorizovaných Pracovišť Cebia po celé ČR i v zahraničí (Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Brazílie). − Ročně − Ročně více jak zákazníků.

Cebia – výsledky dle produktů Typ služby Cebia počet případů ročně % závadových případů PROVIN (dokladová kontrola v zahraničí) % závad VINTEST (fyzická prohlídka vozidel) % závad ROKVY (určení roku výroby) % omlazených vozidel AUTOTRACER a Cebia REPORT (historie vozidla) % vozidel se stočeným tachometrem

– nově registrovaných ojetých vozidel Pokud se na výše uvedeném příkladu, který rozhodně nepatří k extrémním, zamyslíme, docházíme až k šokujícím číslům: 42% má stočený tachometr vozidel se stočeným tachometrem škoda na 1 vozidle Kč přeprodaných ojetých vozidel Situace na trhu vozidel v ČR

V USA, Kanadě, Německu, Belgii, Anglii – trestný čin V České Republice – beztrestné! Porovnání škod Krádeže vozidel Kč Trestný čin Stáčení tachometrů Kč Beztrestné ??? V USA již od roku 1972 existuje zákon (Federal Odometer Act„), který změny stavu tachometru považuje za trestný čin. Situace na trhu vozidel v ČR

Praxe – prověřování vozidel -42% vozidel má stočený tachometr -průměrné stáčení – o km -průměrně se cena vozidla navýší o Kč -stáčejí se dovezená vozidla i vozidla v ČR -prodejci spoléhají na „neprůstřelnost“ kupních smluv a neexistující zákon

Proč je stav tachometru tak důležitý? STAV TACHOMETRU = jeden z nejdůležitějších ukazatelů při nákupu ojetého vozidla = cenotvorný údaj s vysokým dopadem na kupní cenu = míra opotřebení a životnosti vozidla = ukazatel pravidelných servisních intervalů (olej, rozvody, brzdy,…)

Stav tachometru – rozdíl v ceně auta: Dvě stejná vozidla: 1. auto: stav tacho – km cena: ,- Kč 2. auto: stav tacho – km cena: ,- Kč

Praxe – co nabízí internet? -prodej SW k úpravě tachometrů – pro domácí použití nebo pro firmy -provedení úpravy tachometru na počkání – u jakéhokoliv auta -zásahy do řídících jednotek vozidla – přepis servisních záznamů -prodej „čistých“ servisních knížek ceny od 500,- Kč ceny od 500,- Kč

Praxe – beztrestné nabídky na internetu Investice 590 Kč

Praxe – beztrestné nabídky na internetu Na co se firmy nabízející úpravy stavu tachometrů spoléhají? „Počítadlo kilometrů není podle zákonů ČR státem cejchovanou mírou a proto je možné jeho hodnoty měnit.“ Tato věta se nachází na každém 2. webu, který nabízí úpravy tachometrů nebo prodej SW k úpravě tachometrů.

Návrh opatření, které by se podle Cebia měla zrealizovat. Zavést legislativní úpravy = definovat nový trestný čin „PŘETÁČENÍ TACHOMETRŮ“. = definovat nový trestný čin „PŘETÁČENÍ TACHOMETRŮ“. ZÁKONEM ZAKÁZAT: 1.manipulaci se stavem tachometru 2.výrobu a distribuci software umožňující manipulaci s tachometrem 3.zapisovat na každý vystavený doklad k vozidlu stav tachometru – jako povinný údaj. 4.zapisovat stav tachometru do kupních smluv – za stav tachometru odpovídá a ručí prodávající! Inspirovat se zákony z Německa, Belgie, USA nebo Kanady.

Reakce Cebia na stáčení tachometrů na trhu vozidel v ČR. Cebia spustila v r informační systém AUTOTRACER a systém Cebia REPORT. sbírání průběžných stavů tachometrů potvrzení roku výroby vozidla servisní záznamy kontrola leasingu a odcizení fotodokumentace – návod na kontrolu identifikačních znaků - měsíčně cca dotazů od koncových zákazníků a firem z auto branže.

Spolupráce Cebia a Autocentrum ESA Cebia spustila v r spolupráci s A-ESA. A-ESA začal jako první bazar nabízet prověření vozidla systémem Cebia REPORT. Kontrola VIN. Kontrola roku výroby. Kontrola odcizení vozidla v ČR a SR. Kontrola leasingu v ČR a SR. Kontrola najetých kilometrů.

Děkuji Vám všem za pozornost. Ing. Martin Pajer ředitel společnosti Cebia, spol. s r.o. Türkova 1001, Praha 4 tel.: , Závěr