Aktuální stav EVVO Společná prezentace MŠMT a MŽP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Advertisements

Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Koncepce DVPP pro Českou republiku. Obsah prezentace Cíle koncepce a rámec její tvorby Obsah koncepce Priority státní vzdělávací politiky Poradní sbor.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta v Pardubickém kraji v roce 2010.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
EVVO v Plzeňském kraji.
ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI ENVIRONMENTÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVA A OSVĚTA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI Pracovní setkání.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Analýza potřeb v území.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
4. zasedání PS Vzdělávání pro území Plzeňského kraje
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
EVVO v operačních programech
Aktuální informace o KAP
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Aktuální stav EVVO Společná prezentace MŠMT a MŽP

Výsledky RP MŠMT EVVO

Program podpory NNO v oblasti EVVO Rozděleno 5 mil Kč Podpořeny aktivity EVVO vůči školám

OP VK 1. Výzva Neoficiálně byly finance navýšeny Podpořeno velké množství projektů realizující ekovýchovu

2. Výzva OP VK Předpokládané vyhlášení Konec května 1.1 tématika EVVO

Poradní sbor ministra pro EVVO Řeší aktuální témata v oblasti EVVO 3-4x do roka Jana.cermakova@msmt.cz Podněty, problémy, návrhy

PhDr. Jan Činčera Ph.D. Pedagogická fakulta Technické univerzity v Liberci Mgr. Petr Daniš ředitel Sdružení TEREZA, Mgr. Hana Korvasová ředitelka Lipky RNDr. Jiří Kulich ředitel Střediska ekologické výchovy a etiky Rýchory "SEVER", RNDr. Danuše Kvasničková CSc, Klub ekologické výchovy, RNDr. Jana Čermáková koordinace EVVO MŠMT RNDr. Jana Motyková Národní ústav odborného vzdělávání Senátor prof. Bedřich Moldan, MŽP Mgr. Tomáš Kazmierski, ředitel odboru environmentálního vzdělávání Mgr. Miroslav Novák, ředitel oddělení environmentálního vzdělávání

Plnění akčních plánů státního programu EVVO Národní síť EVVO Společný program MŽP a MŠMT administrovaný SSEV Pavučina a ČSOP Pokračuje 2. rokem Plnění akčních plánů státního programu EVVO 5 + 5 mil. Kč za každý resort Střediska EV mohou nabízet VP školám

Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Tvořen společně s AP SP EVVO Koordinace příprav MŽP Gesce MŠMT AP VUR Gesce MŽP AP SP EVVO Zapracovaná spolupráce s kraji Do vlády – konec září http://www.vur.cz/opencms/

Studie v rámci OP VK Výsledky budou uveřejněny na stránkách MŽP Analýza potřebnosti env. Poraden a poradců na území ČR Výsledky budou uveřejněny na stránkách MŽP Aktuální stav poraden cca 50 kvalitních

Memorandum o vzdělávání a architektuře Nejdůležitější událostí konference Evropského fóra politik architektury (EFAP), které se uskutečnilo 16. – 18. dubna v Praze, byl bezesporu podpis Memoranda o vzdělávání a architektuře. MŠMT a ČKA Výuka architektury na školách chybí. Je to přitom jediný způsob, jak naučit děti chápat vztah člověka k prostoru", řekl ministr Liška. Architektura je podle něj také jedním z oborů, ve kterém se mohou děti učit pohledu na svět jako celek a hledání souvislostí.

Studie v rámci OP VK Efektivita ekocenter vůči čerpání peněz na investice – stadium rozpracovanosti Stav EVVO ve školách – ZŠ, SŠ Výsledky koncem května

Národní program SFŽP pro EVVO Program č. 2 – neinvestiční podpora sítí vzdělávacích a poradenských center 22 +10mil. Kč Program č. 3 – EVVO v prioritních aktuálních tématech 8 mil. Kč

Realizačního plánu RP EP ČR Rozvojového programu environmentálního poradenství v České republice pro období 2008–2013 - stanovení strategických opatření (priorit) v oblasti poradenství zaměřeného na životní prostředí v ČR - stěžejní strategický dokument, podle kterého se bude EP systematicky a koordinovaně rozvíjet bude obsahovat konkrétní aktivity v jednotlivých opatřeních, včetně odpovědností a způsobu sledování efektivity, bude vždy po třech letech vyhodnocen a aktualizován. Do vlády konec září 2009

2. Výzva SFŽP Národní Program EVVO Vyhlášení konec května Předkládání projektů do 22. Června Program 2-sítě 15 mil Kč Program 3-aktuální témata 3 mil Kč Poradenství pro zavádění EMAS5 mil Kč Ekoporadny a MAS poradenství zelená úspora 30 mil Kč

Bánská Bystrica Konference k EVVO a VUR na Slovensku Info – NNO ročně jen 1 mil korun Po prezentaci českých dotačních programů Příslib navýšení dotací pro NNO Rozvoj spolupráce Podpis smlouvy

Revize RVP Podněty na jana.cermakova@msmt.cz