Mezinárodní spolupráce Českého svazu vědeckotechnických společností zastupuje ČR ve FEANI ( Evropská federace inženýrských národních asociací) členem WFEO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
SOUČASNOST A PERSPEKTIVY ČSVTS Jaromír Volf. Historie ČSVTS  Současný ČSVTS je právním nástupcem bývalé Československé vědeckotechnické společnosti,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
 Význam inovací pro rozvoj společnosti  Postavení ČSVTS v inovacích  Dosavadní zkušenosti v této oblasti.
Václav Metlička Cyklokros
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Evropská družstevní společnost Prezentace jejích hlavních znaků Enzo PEZZINI Confcooperative Zastoupení v Bruselu.
Mladá generace ČNS Zpráva o stavu při 20. výročí založení ČSVTS Tomáš Vytiska.
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
Mezinárodní integrace
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Ing. František Knížek uvádí dokument Momentky z oslav 20. výročí Českého svazu vědeckotechnických společností
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Rektor Zdroj:
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
Rada ředitelů SAP Brno. Czech Automotive Society ČAS - Česká automobilová společnost Samostatný právní subjekt v rámci ČSVTS (Český svaz.
OMC Pracovní expertní skupina
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
OSN – Organizace spojených národů
Význam organizace INSEA pro další vzdělávání v oboru výtvarná výchova
Luhačovice ČAS a mezinárodní organizace sester
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
Technologické platformy a dopravní výzkum
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
STÁTY EVROPSKÉ UNIE Zpracovaly: Jana Kroupová Kristýna Kocarová Kristýna Kocarová.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
EVROPSKá UNIE.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
OSN (United Nations Organization)
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Proč být členem profesní tlumočnické organizace?
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Test 2. Mezinárodní organizace
IVETA HAVELKOVÁ ASEAN Association of Southeast Asian Nations (Sdružení států jihovýchodní Asie)
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět:Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Sommeliérství.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
ČINNOST FEANI V OBLASTI PÉČE O KVALITU INŽENÝRŮ Seminář ČSVTS – Svaz průmyslu a dopravy ČR Praha 14. prosince 2015 Doc. Ing. Daniel Hanus, CSc., EUR ING,
Další zdroje informací pro vědu Mgr. Lenka Němečková PhDr. Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Sociální práce TEĎ a TADY II
Severoatlantická aliance
Transkript prezentace:

Mezinárodní spolupráce Českého svazu vědeckotechnických společností zastupuje ČR ve FEANI ( Evropská federace inženýrských národních asociací) členem WFEO ( Světová federace inženýrských organizací ) smlouvy o spolupráci s - ZSVTS (Zväz slovenských vedecko-technických spoločností) - VDI (Svaz německých inženýrů) - CAST (Čínská asociace pro vědu a techniku) - OEP (Svaz portugalských inženýrů) členství 33 členských organizací ČSVTS v 40 mezinárodních nevládních organizacích v roce 2010 (z toho 27 členských organizací ČSVTS – příspěvky z dotace MŠMT, programu INGO)

Mezinárodní zastoupení CNK IMEKO CNK IMEKO - členskou organizací IMEKO (International Measurement Confederation). IMEKO bylo založeno v r a jedním ze zakládajících států bylo i Československo. Cíle IMEKO základním cílem je podpora mezinárodní výměny vědeckých a technických informací v oblasti měření a přístrojové techniky a také podpora mezinárodní spolupráce mezi vědci a inženýry z výzkumu a průmyslu v oblasti měření, součástí činnosti je pořádání odborných světových kongresů, sympozií a workshopů.

Struktura IMEKO činnost konfederace řídí Generální rada – v ní má každá členská země jednoho (výjimečně dva) zástupce, v současné době je IMEKO tvořeno 39 členskými zeměmi, v čele generální rady stojí prezident, profesně je činnost organizace rozdělena do 24 technických výborů, jejichž práci řídí Technical Board.

Zastoupení CNK IMEKO v IMEKO Do práce IMEKO jsou zapojení i čeští odborníci: – v současné době máme zastoupení ve 20 technických výborech, – v Generální radě (dříve Doc. Sedláček, nyní prof. Volf), – V Technical Board (dříve Doc. Sedláček, nyní Doc. Holub).

Spolupráce mladé generace v evropském měřítku Česká nukleární společnost Tomáš Vytiska

Mezinárodní zapojení European Nuclear Society ENS Young Generation Network Český svaz vědeckotechnických společností Česká nukleární společnost Ženy v jádře Mladá generace ČNS 3 Czech Nuclear Education Network European Nuclear Education Network International Youth Nuclear Congress

8 - Aprílová setkání členů a přátel na Slovensku a v Maďarsku - Nuclear Seminar and Information Meeting v Německu, Česku, Slovensku - výbory ENS YGN v Helsinkách, Švýcarsku, Edinburghu, Paříži - evropská spolupráce odborná, při festivalu Sziget, Atoms for the Future - kongresy: IYNC ve Švýcarsku a v Jižní Africe, ENC v Barceloně, ENYGF ve Finsku a v Cordobě, ICONE v Bruselu a v Číně, RRFM ve Vídni Mezinárodní účast

- 17. – 22. května 2011 v Praze - cca 150 evropských účastníků technický program: - zvaní přednášející, přednášky a postery mladých - 7 okruhů (ITER, nové zdroje, přepracování, RAO…) - návštěva českých jaderných zařízení 8 Evropské fórum mladých

Česká VědeckoTechnická Společnost Spojů Vznikla vydělením z tehdejší společnosti dopravy a spojů hned v roce 1990 S revolučním uvolněním poměrů a zejména otevřením hranic byl pochopitelně velký zájem o urychlené využití možností volného pohybu. Na přelomu roku 1991/2 jsme byli kontaktováni z několika stran organizací FITCE

FITCE Federation des Ingenieurs de Telecommunication des Communautées Européens Založena 1962 – sídlo Belgie Cíl – budování neformálních kontaktů Národní organizace FITCE CZ je pobočkou ČVTSS 1992 první kontakt – 1995 statut pozorovatele – 1999 změna Stanov – 2000 plné členství Od roku 1993 se podařilo zajistit na kongresech účast 37 účastníků, z nichž u některých opakovaně, takže ČR byly reprezentována 54krát. Z toho 8 účastníků z ČR vystoupilo aktivně s příspěvky přijatými vědeckým výborem - mezinárodní výběrovou komisí. Řada poznatků byla publikována, výhradně v časopise Telekomunikace V roce 2009 jsme uspořádali 48.kongres v Praze – v této souvislosti jsem byl v letech 2008 – 2010 vicepresidentem FITCE

48. Kongres FITCE Praha

49. kongres FITCE v Santiago de Compostela 1. – 4. září 2010

FITCE

Odkazy & Kontakty Vstup do členské oblasti: Members Area: Uživatelské jméno: fitce033 Heslo: biology V případě dalšího zájmu mne neváhejte oslovit: Ing. Václav Křepelka, Ph.D. Předseda FITCE CZ & ex vicepresident FITCE EU Brno, Mahenova 346/2 Tel Fax: na vyžádání Mobil: E-pošta: