ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Od Setkání 2012 po Setkání 2013 SETKÁNÍ GEODETŮ 6. až
Komplexní pozemková úprava
Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Nástroje územního plánování
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
ZK , př. 2 počet stran: 13 Stanovisko pracovní skupiny k výběru formy a způsobu reorganizace na úseku SÚS.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Stavební zákon a územní plánování
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
ISKN informační systém katastru nemovitostí
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY (ÚAP)
územního plánování na obcích v roce 2007
Evidence závazných stanovisek – webová aplikace
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010

2 Obsah 1.Cíl projektu 2.Cílové skupiny, možnosti užití 3.Typový projekt – projektový záměr 4.Stručný popis projektu 5.Závěr

3 Cíl projektu - Vytvořit a aktualizovat digitální vektorové mapové dílo s obsahem KM pokrývající území kraje, na kterém je KM vedena na plastové fólii - ÚKM = účelový obraz katastrální mapy

4 Cílové skupiny, možnosti užití - agendy správy majetku krajů, obcí, - evidence nemovitého majetku krajů, obcí, - investiční záměry, - zobrazování územních prvků a adres RUIAN, - cenová mapa, daňové koeficienty, - přípravy podkladů stavebníky k umisťování a povolování staveb, - uplatňování zvláštních pravomocí stavebních úřadů, - vydávání územně plánovací informace stavebními úřady a úřady územního plánování, - územní plánování, - pozemkových úprav, - vyhledávání parcel, vlastníků podle informací uložených na krajských geoportálech. - ČÚZK: INSPIRE, podklady pro náčrty atp. Právní služby = exekutoři, advokáti, notáři Obce = stavební úřady a další podřízené orgány (10% VS)

5 Stručný popis projektu Projekt realizují krajské úřady (garant), obce a katastrální úřady – dvě fáze: 1.Do spuštění RUIAN tvorba s využitím Zlínského modelu ÚKM, aktualizace – 2xročně 2.Současně se spuštěním RUIAN: aktualizace ÚKM - na straně ČÚZK – po novele Zákona č. 111/2009 – Pořízení PK stavu jako volitelného doplňku ÚKM

6

7 Projekt ÚKM - výzva vyhlášena výzva - Část II. = projekty pro DMVS - ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA - Vzorový (typizovaný) projektový záměr - Přílohy: Příloha 1: Dohoda o spolupráci (volitelná) Příloha 2: Pravidla pro tvorbu ÚKM … kraje

8 Vzorový projektový záměr - ÚKM je tvořena vektorizovaným obrazem KM vedeným na plastové fólii (analogové mapy). - Územní bezešvý soulad s (DKM, KMD a KM-D) – jednotné hranice kat. území - Začleňování aktualizovaných souborů vektorizovaného obrazu KM, vedené na plastové fólii (analogové mapy) - minimálně 2x ročně, do doby dokončení RUIAN.

9 Role kraje Kraj jako garant pořízení ÚKM zajistí: - koordinaci činností kraje, ČÚZK a zpracovatele ÚKM, - zpracování zadávací dokumentace a výběr zpracovatele ÚKM na základě výběrového řízení, - vytvoření ÚKM prostřednictvím zpracovatele, - dodržování podmínek tvorby a aktualizace na základě Pravidel pro tvorbu ÚKM a Pravidel pro aktualizaci ÚKM, - kontrolu dodržování podmínek ochrany dat a podmínek užití, - zpřístupnění ÚKM formou vyhledávacích, prohlížecích služeb a služeb stahování dat, metadata – dle požadavků INSPIRE - prokazatelné informování o tom, že výstupy z ÚKM nenahrazují údaje z katastru nemovitostí podle § 22 katastrálního zákona.

10 Role ČÚZK ČÚZK zajistí: - Spolu s krajskými úřady zpracování Pravidel pro tvorbu ÚKM, - zpracování Pravidel pro aktualizaci ÚKM (aktualizace ÚKM po spuštění RUIAN), - po zprovoznění (spuštění) RUIAN a začlenění ÚKM do datových struktur DMVS, zpřístupnění ÚKM formou vyhledávacích, prohlížecích služeb a služeb stahování dat.

11 Role KÚ - Partnerství je deklarováno formou Dohody o spolupráci - Příloha č.1. - Katastrální úřad zajistí bezúplatné předání DKM, KMD a KM-D a podkladů pro vytvoření ÚKM způsobem, jaký je popsán v Pravidlech pro tvorbu ÚKM.

12 Obsah ÚKM - hranice katastrálních území, - hranice parcel, - vnitřní kresba v rámci parcel, - značky budov (dodáno na podzim 2009) - místní a pomístní názvy, - parcelní čísla stavebních parcel, - parcelní čísla pozemkových parcel. + metadata dle INSPIRE

13 ČinnostHarmonogram Př í pravn á f á ze (souč á st í investičn í f á ze) Zpracov á n í vzorov é ho projektov é ho z á měru a vyhl áš en í výzvy 08/2009 Zpracov á n í Pravidel pro vytvořen í a zpracov á n í Pravidel pro aktualizaci Ú KM 09/ /2009 Zpracov á n í Studie proveditelnosti pro vzorov é projektov é z á měry Ú KM, DTM a Ú AP 09/ /2009 Zpracov á n í a administrace ž á dosti o dotaci včetně podpisu partnerských smluv 11/ /2010 Výběrov é ř í zen í na realizaci včetně zpracov á n í zad á vac í dokumentace 01/ /2010 Realizace (souč á st í investičn í f á ze) Připraven í infrastruktury (souvislost s Technologickým centrem kraje) 11/ /2010 Poř í zen í Ú KM ( 10/2010 – 9/2011) ? 07/ /2011 Nastaven í principů sd í len í 10/ /2011 Provozn í f á ze Aktualizace ÚKM KRAJSKÝMI ÚŘADY (2012) ? /2012 Spu š těn í procesu aktualizace Ú KM v RUIAN (7/2012) ? 01/2011 [1] Aktualizace Ú KM v RUIAN01/2011 – 08/2016 Zaji š těn í udržitelnosti projektu - poskytov á n í služeb založených na prostorových datech (vyhled á vac í a prohl í žec í služby, služby stahov á n í dat) 09/ /2016 Původní časový harmonogram

14 Příloha č.1 - Dohoda o spolupráci Volitelná, upravitelná, nezávazná Smluvní strany: - Krajský úřad – koordinátor, poskytuje ÚKM bezúplatně KÚ, informuje, že výstupy nenahrazují údaje z KN - Katastrální úřad – poskytuje podklady pro tvorbu ÚKM Kraj zajistí, aby Zpracovatel předložil projekt ke schválení Katastrálnímu úřadu.

15 Příloha č.2 - Pravidla pro tvorbu ÚKM Stanovují způsob tvorby ÚKM a její aktualizace do doby než dojde ke zprovoznění RUIAN, poté přechází aktualizace ÚKM do jiného režimu. - Specifikuje předávaná data KÚ pro KrÚ = podklady pro vektorizaci - Tvorbu a provedení aktualizace ÚKM - Předání vytvořené a aktualizované ÚKM - Technická specifikace ÚKM – DGN vzor

Současný stav - Příprava sestav kontrol pro přijetí ÚKM z krajských úřadů (APV) - Revize pravidel pro tvorbu dle aktuálních problémů - Příprava pravidel pro aktualizaci ÚKM - Specifikace postupu pro vedení ÚKM v RUIAN – aktualizace - udržitelnost projektu (vedení KM-D v S-JTSK)

Děkuji za pozornost Ing. Tomáš Cajthaml 17