Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 10.4.2012 ICT2/1/3/5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/1
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Vyhledávání informací na mapových serverech Ing. Zdeňka Javorková Základní škola Ostrava-Stará Bělá Určeno pro 6. ročník základní školy Vytvořeno v prosinci.
Obrázek v prostředí MS-WORD
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/ -jeden.
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
INFORMATIKA 9. ročník. 3.hodina Navigace – tlačítko ZPĚT.
Informace – vyhledávání informací
Zpracování a využití informací
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
postup tvorby prezentace
Vyhledávání dopravního spojení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Návod na složení jména z písmenkových log
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
FORMÁT PÍSMA V MS Word 2010.
Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Prohlížeč Chrome Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Prohlížeč Chrome Ověřeno ve výuce:
Přejít na stranku google Podíváme se jak vypadá stránka google maps Návod k použití Zajímavosti o stránce google maps.
Ing. V. Filipcová Cvičení z předmětu Management zdravotnických zařízení procvičování v programu EFA Ing. V. Filipcová
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Seznamujeme se s počítačem III.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Autor: Janoštíková Tereza. Zadání Co udělat, když potřebujete nějakou fotku nebo obrázek pro svou školní prezentaci Krok po kroku sledujte popis.
SOUČET (SUMA) V MS Excel Tvůj úkol K vytvořené tabulce výšek chlapců a dívek (List1) přidej sloupec součtu výšek chlapců a dívek. Graficky uprav.
INFORMATIKA 9. ročník.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/17.
Vítej! Tato prezentace ti ukáže, jak do svého telefonu s Windows Phone 8 nainstalovat aplikaci Třídní novinky. Další.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
 Na libovolném internetovém prohlížeči si najdi vhodný obrázek.  Hledej obrázek větších velikostí, tj. kolem 1000 pixelů.  Obrázek si ulož do své složky.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
GOOGLE A POWER POINT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
(nabídka kreslících nástrojů)
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
Transkript prezentace:

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/5

Kam vás pozvu, to nechte na mě.  Úkolem je připravit a naplánovat cestu na výlet, vyhledat zajímavosti, naplánovat trasu, odjezdy i příjezdy autobusů nebo vlaků.  Zjistit cenu, v případě prohlídky i cenu vstupenky atd.  Vložit do dokumentu obrázky vybraného místa.

 Vyhledej si na internetu stránky, kam nás chceš pozvat.  Získej informace o cíli tvého výletu.  Zvol si  Do okénka napiš město, památky, vybraný cíl výletu - např. Brněnská přehrada.  A potvrdíš – enter.  Objeví se nalezená stránka.

 Z vybraných stránek si můžeš zjistit informace o cíli tvého tajného výletu.  Nechej si otevřené stránky, které máš vybrané a otevři si ve Wordu – textový dokument.  Do dokumentu budeš vkládat veškeré zajímavosti,které získáš pro svůj plánovaný výlet.  Dokument si nezapomeň uložit do své složky.

 Stáhni si dokument i stránku do lišty– minimalizuj.  Klepnutím na dokument se ti zobrazení dokument i stránka ze které čerpáš.  Zobrazíš si stránku.  Vyhledej potřebné informace. Klikni na minimalizovat a zajímavosti vkládej do dokumentu.

1. Cíl výletu – vybrat si místo, vložit obrázek. 2. Naplánovat cestu tam i zpět. 3. Zjistit cenu jízdenky a jak dlouho cesta bude trvat, jestli budeme muset přestupovat. 4. Zajímavosti, co můžeme vidět, cenu vstupenky. 5. Vložit obrázky zajímavostí, kam nás pozveš.