Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Informační gramotnost na středních školách
Doporučení pro přípravu žádosti;
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
ECVET v Programu celoživotního učení
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
AKVŠ – nová témata – nové výzvy Marta Machytková předsedkyně VV.
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Mobilní platformy pro EIZ Bibliotheca Academica, Ústí nad Labem, 14. – Mgr. Kamil Matula Ústav informatiky, Filozoficko-přírodovědecká fakulta.
Projekt empirického výzkumu
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
ŠKS Piešťany NDT – LT a nové informácie 5. odborný seminár ŠKS Piešťany 2009 Poděkování Poděkování Úloha defektoskopie v technické praxi Úloha defektoskopie.
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Blanka Jankovská Univerzitní knihovna, INFORUM 2011, 17. ročník konference o profesionálních informačních zdrojích 24.–26.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Komise v roce 2009 Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT v Bibliot heca Academica 2009, Zlín, 3. –
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
STŘÍPKY Z KONFERENCE LILAC 2013 Ing. Blanka Jankovská Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách AKVŠ ČR Bibliotheca.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Transkript prezentace:

Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG

Lao-c’: „Kdo vítězí nad lidmi je mocný. Kdo vítězí nad sebou je nejmocnější.“ Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

„Bojová příprava“ Workshopy strategicky umístěné v čase i prostoru: Brno, , „Mobilní zařízení a aplikace: možnosti využití v informačním vzdělávání“ Pardubice, , „Kreativní techniky informačního vzdělávání“ Praha, , „Jak připravit úspěšný příspěvek na zahraniční konferenci“ Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

LILAC 2014, Sheffield Cíl mise: Informovat o Komisi IVIG, navázat spolupráci, získat kontakty Postup: Poster Komise IVIG Jednání s představiteli CILIP: Jane Secker a Nancy Graham Aktivní účast na workshopech Mise splněna Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem, Foto: Ilona Trtíková

Inforum 2014, Praha Cíl mise: Získat co nejvíc knihoven VŠ pro spolupráci na průzkumu IG VŠ studenta Postup: Poster Komise IVIG Prezentace v rámci bloku posterů Jednání se zájemci během posterové sekce Mise splněna Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

Průzkum aktivit VŠ knihoven v oblasti informačního vzdělávání Cíl mise: Zopakovat průzkum, získat informace, doplnit časové řady dat pro analýzu trendů Podpůrný tým: Členové komise IVIG Přípravná fáze: Úprava dotazníkových otázek, ladění hodnotící škály Výběr prostředí pro sběr dat Kontaktování (spřátelených velitelů) ředitelů VŠ knihoven…. Raport z mise podá: Hana Landová Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

Seminář IVIG 2014 Cíl mise: Uspořádat již 12. seminář, tentokrát monotematický Podpůrný a logistický tým: Členové komise IVIG Přípravná fáze: Získání tipů na zajímavé fasety problému i na přednášející z dotazníkového šetření Pozvání vhodného zahraničního hosta Příprava programu, zajištění propagace…. Raport z mise podá: Blanka Jankovská Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

European Conference of Information Literacy (ECIL) 2014, Dubrovník, 20. – Cíl mise: Aktivní účast na 2. ročníku konference realizační tým: Michaela Dombrovská, Hana Landová, Ludmila Tichá, Marta Zizienová Přípravná fáze: Dopracování nové verze teoretických materiálů Příprava příspěvku „Information Literacy as a Right and a Duty“ A navíc…. Hana Landová – moderátor bloku přednášek Raport z mise najdete v listopadu 2014 na: Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

Budoucí aktivity Komise IVIG Workshopy Články v odborných periodikách Aktivní vystoupení na domácích i zahraničních konferencích Celorepublikový průzkum IG VŠ studenta Seminář IVIG v Jinonicích Spolupráce ….. Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

Konfucius: „Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím.“ Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,

Děkuji za pozornost Lenka Bělohoubková Stránky Komise IVIG: Bibliotheca academica 2014, Ústí nad Labem,