ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Advertisements

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola, Karviná – Nové Město, Komenského 614, příspěvková organizace Karviná – Nové Město Projekt finančně podpořený Fondem životního.
…..přijďte si s námi zahrát
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Radost pod modrou oblohou I.kategorie(3.,4.,5.roč.)
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Environmentální výchova pro základní školu
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
Reportáže Fotodokumentace
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Školní zpráva s výsledky z hlavního šetření PIRLS 2011 a TIMSS 2011.
Přídavná jména přivlastňovací
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
II.Etapa únor – červen 2012 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Využití obnovitelných zdrojů energie, energeticky soběstačné obce
Územní energetická koncepce Jihočeského kraje České Budějovice, 24. června 2003.
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
VII. etapa září – prosinec 2014 ReportážeFotodokumentace.
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_194.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Zdravá škola.
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
VÁNOCE 2014 přicházejí………..
VI.etapa září 2013 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
V.etapa září 2013 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Pohled na Velký lom “z druhé strany“ Soubor fotografií dětí z družiny ZŠ Nečín.
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
IV.etapa březen - květen 2013 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
VII.etapa září 2014 – prosinec 2014
III.Etapa září - prosinec 2012 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Česká asociace životního prostředí Autor obrázku: Michal Bártík.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 EU - OP VK VY_12_INOVACE_INF34
Měření hlučnosti Jonáš Kulhánek a Tomáš Prokop. Přírodopisný seminář Předměty: Fyzika, Chemie, Přírodopis Ve Fyzice se zabýváme – Sestavování el. Obvodů.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
X.etapa září – prosinec 2016 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
OKŘÍŠSKÝ UNIVERZÁL 2007  Okříšská laťka  Hujerův memoriál  O krále zeleného stolu  O univerzálovy koule  Zlatá diabolka  Okříšský rychlík  Okříšský.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie II. Alternativní zdroje 1/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
IX. etapa září – prosinec 2015 ReportážeFotodokumentace.
Elektrický Proud
Reportáže Fotodokumentace
Česká asociace životního prostředí
Regionální integrovaná doprava
Pracovní týmy a zúčastněné třídy
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ / /21
ZŠ Staré Město.
IX.etapa září – prosinec 2016
Naše 7 Třída.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…
Transkript prezentace:

Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633 FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM KOLÍN

Logo projektu autor návrhu Čeněk Straka, III.A

Motto „Přišli jsme dnes, viděli jsme Vaši firmu a její provoz, zamyslíme se nad získanými informacemi, pokusíme se postupně změnit naše chování, návyky ve vztahu k přírodě. Děkujeme, žáci třídy III. A a IV.D“

CÍL PROJEKTU, CÍLOVÁ SKUPINA ŽÁKŮ, ZPŮSOB HODNOCENÍ VÝJEZDŮ, ODMĚNY ŽÁKŮM Projekt svým zaměřením a cílem spadá do oblasti environmentální výchovy. Cílem je podpora utváření postojů a kritického myšlení žáků v oblasti environmentální výchovy formou výjezdů do subjektů v Kolíně a okolí. Výběr subjektů není náhodný, je v souladu s učivem vzdělávacího oboru „Přírodověda“ a „Prvouka“ a požadavky na takové chování subjektu k životnímu prostředí, které je pro žáky příkladné (např. solární elektrárna, kořenová čistírna odpadních vod, energeticky soběstačný subjekt apod.). Cílovou skupinou jsou žáci 3. a 4. ročníku naší školy, a to žáci z běžné, ale i speciální třídy – žáci se speciálními vzdělávacími potřebami. Projektu se účastní třída III.A a IV.D se svými třídními učitelkami. Výstupem z výjezdů jsou zprávy, reportáže, které budeme pravidelně umísťovat na těchto stránkách. Děti vytvořily skupiny po 5 - 7 žácích, tyto skupiny soutěží každý výjezd o nejlépe zpracovanou reportáž, hodnocen je obsah i forma práce. Na práce tří nejlepších skupin se můžete těšit každý měsíc. V prosinci proběhne odměnění nejlepších skupin. Monika Novotná, ved. projektu Marta Ješetová, zástupce ved. projektu

Skupina č.1 Nikol Svobodová, vedoucí skupiny Rozárka Hanousková Pavla Bohatová Dana Karlová Adélka Buřičová Nikolka Bulínová Jakub Ostrihoň

Skupina č.2 Martin Krumich, vedoucí skupiny Jirka Kaftan Ondra Cimpl Péťa Velebil Tomáš Tyšer Jirka Michalec

Skupina č. 3 David Mach, vedoucí skupiny Lukáš Kroupa Čenda Straka Lukáš Holoubek Matyáš Danda Míša Klečák Tomáš Gurecký

Skupina č. 4 Majda Špringerová, vedoucí skupiny Natálka Olivová Vendulka Krumplová Terka Volejníková Baruška Nováková Milan Kmoch Péťa Coufal

Skupina č. 5 Majda Sikstová, vedoucí skupiny Natálka Jelínková Baruška Tichá Terka Kubrychtová Kuba Navrátil Milan Šípek

Skupina č. 6 Prokop Němeček, vedoucí skupiny Lukáš Pejša Matěj Radikovský Lukáš Hanzálek Kačka Burešová

Přehled výjezdů I. etapa (říjen – prosinec) 13. 10. 2011 VODNÍ ELEKTRÁRNA PODĚBRADY 22. 11. 2011 ENERGETICKY SOBĚSTAČNÁ OBEC KNĚŽICE (BIOPLYNOVÁ STANICE, SYSTÉM SPALOVÁNÍ FYTOMASY) 29. 11. 2011 FOTOVOLTAICKÁ ELEKTRÁRNA ŽÍŠOV

Pořadí skupin I. etapa (říjen – prosinec) VODNÍ ELEKTRÁRNA PODĚBRADY 13.10.2011 ENERGETICKY SOBĚSTAČNÁ OBEC KNĚŽICE 22.11.2011 FOTOVOLTAICKÁ ELEKTRÁRNA ŽÍŠOV 29.11.2011 Skupina č.1 6. 2. 3. Skupina č.2 5. 4. Skupina č. 3 1. Skupina č. 4 Skupina č. 5 Skupina č. 6

Umístění I. etapa (říjen – prosinec) - 2. místo: skupina č. 3 a č. 4 3. místo: skupina č. 5 4. místo: skupina č. 6 5. – 6. místo: skupina č. 1 a č. 2