Školní výlet – Praha 2013/14.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Navštivte hlavní město České republiky
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
TŘÍDNÍ SCHŮZE PROGRAM SRPŠ – výroční zpráva Třída jako celek – chování, výsledky vzdělávání, spolupráce, aktivita Akce v dubnu Ředitelské.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
Prezentace Praha.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Školní výlet Praha Ukážeme si, co všechno jsme v Praze viděli :)
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Praha.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
A Labe B Morava C Vltava D Ohře A Labe B Morava C Vltava D Ohře.
Praha kdysi a dnes K posunu užijte myšku !!! hudba: Praha je Praha
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Památky Prahy a královská cesta - test
Praha.
Praha Andy Poláková.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
 Po příjezdu na Petřínskou rozhlednu se půjdeme podívat do zrcadlového bludiště, do hvězdárny a pak se rozhlédneme z rozhledny na Prahu.  Z Petřínské.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
jak ji nepamatují ani pamětníci
PRAHA jak jí nepamatují ani pamětníci
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
Po příjezdu do rekreačního střediska Máj jsme si vybalily a zabydlely jsme se v chatkách. Vypracoval : Jiří Javůrek.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
PRAHA – MATKA MĚST.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VÝLET DO PRAHY PROSINEC 2013.
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Česká republika – České Budějovice
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
Cyklistický kurz 2016 Modrý pramen.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
PRAHA.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Autor: Andrea Kolářová
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Poznávací zájezd do Říma
Gotické památky v Čechách
Transkript prezentace:

Školní výlet – Praha 2013/14

1.den První den ráno jsme se sešli na vlakovém nádraží v Osové Bítýšce. Odtud jsme jeli do Křižanova, kde jsme přesedli na rychlík do Prahy. Po příjezdu jsme se ubytovali v hostelu Tyršův dům.

Po ubytování jsme se vydali na prohlídku Poslanecké sněmovny.

Poté jsme šli na procházku po Praze a navštěvovali významné místa a památky. Navštívili jsme například Staroměstské náměstí nebo Staronovou synagogu.

Po příchodu na ubytovnu jsme se vystrojili do Národního divadla a šli jsme se podívat na divadelní představení Strakonický dudák.

2.den Druhý den ráno jsme vstali a vyrazili na výlet na Vyšehrad. Tam jsme navštívili vyšehradský hřbitov, kde jsou pohřbeny významné osobnosti českého národa. Na Vyšehradě je také bazilika svatého Petra a Pavla, na kterou jsme se ovšem dívali jenom zvenku.

Po prohlídce Vyšehradu jsme se šli naobědvat do nákupního centra Chodov. Po obědě jsme se přesunuli na Hrad. Tam jsme byli na prohlídce katedrály sv. Víta a Vladislavského sálu. Po prohlídce jsme si prošli Zlatou uličku. Na konci Zlaté uličky stojí věž Daliborka, ve které je hladomorna.

Když jsme se vrátili z Hradu, dali jsme si chvíli oddech a poté vyrazili o nákupního centra Černý Most.

3.den Hned ráno jsme si sbalili saky paky a lanovkou vyjeli na Petřín, kde jsme navštívili zrcadlové bludiště a petřínskou rozhlednu.

Výlet se opravdu povedl!!!! Po výletu na Petřín jsme dojeli tramvají na Hlavní nádraží a odtud jsme jeli do Osové Bítýšky. Výlet se opravdu povedl!!!!