Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 2.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Pomůcky obsluhujících Předmět Stolničení Anotace: Žáci se naučí druhy, správný výběr pomůcek pro číšníka/servírky a jejich použití při pracovní činnosti v obsluze ve stravovacích službách. Šablona číslo materiálu III/2-4 III/2-4-16
Pomůcky obsluhujících rozdělujeme na: PRACOVNÍ OSOBNÍ
Vždy u sebe : číšnický nůž, zápalky, účtenky (poznámkový blok), psací potřeby, příručník, číšnícká peněženka f…
Číšnický nůž 1. odříznutí 2. navrtání zátky 3. vytažení zátky klik
Příručník Bílý plátěný ubrousek slouží k ochraně rukou před horkým, kluzkým a mokrým inventářem.
Poznámkový blok ……………………………………………………………………………… Zápalky ……………………………………………………………………………… Psací potřeby ………………………………………………………………………………..
Ve skříňce: náhradní oblečení a obuv, čistící prostředky, kosmetické a toaletní potřeby, šicí potřeby, náhradní knoflíky, kapesník, osobní lékárnička, náhradní pomůcky, odborná literatura a slovníky n%C3%ADck%C3%A1%20sk%C5%99%C3%ADnka&tbs
Napište název inventáře a popište použití https :// 1.…………………………………………………………………………………………………………………. 2.…………………………………………………………………………………………………………………. 3.…………………………………………………………………………………………………………………
%20sk%C5%99%C3%ADnka&tbs %20sk%C5%99%C3%ADnka&tbs