MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Václav Lukeš Seminář RVŠ k třetí roli VŠ „Centra transferu technologií na vysokých školách“ Ostrava
Advertisements

Projektové řízení Modul č.1.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
1 3. role vysokých škol Vladimír Kebo PRVŠ, Praha, 22. března 2007 Předsednictvo rady vysokých škol.
EKONOMIKA PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR Ing. Hana Kročová
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Modul C1 - Systémy právní ochrany duševního vlastnictví
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Podnikatelský plán struktura plánu.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Seminář – zadání semestrálního projektu
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji 29. – OSTRAVICE Komercializace výsledků výzkumu a vývoje (marketing.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Personální plán pro podnikatelský plán
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Struktura podnikatelského plánu
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Ekonomika malých a středních podniků
Transkript prezentace:

MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava

„Podnikatelský inkubátor podporuje vznik nových firem, především firem s inovačním potenciálem, usnadňuje rozvoj jejich konkurenceschopnosti na trhu a tím i jejich schopnost tvorby nových pracovních příležitostí. Firmám umístěným v podnikatelském inkubátoru jsou poskytovány komplexní služby s využitím všech dostupných prostředků zvýhodnění dle podmínek stávajících a budoucích podpůrných programů.“

Cílové skupiny Akademičtí funkcionáři určující strategii VŠ, Akademičtí funkcionáři určující strategii VŠ, Manažeři VaV, Manažeři VaV, Zájemci z řad zaměstnanců VŠ, Zájemci z řad zaměstnanců VŠ, Doktorandi a špičkový studenti magisterského studia s podnikatelskými zájmy = každý student je potenciální inovační podnikatel !!! Doktorandi a špičkový studenti magisterského studia s podnikatelskými zájmy = každý student je potenciální inovační podnikatel !!! Veřejnost s podnikatelskými zájmy v oblasti inovací. Veřejnost s podnikatelskými zájmy v oblasti inovací. Akademičtí funkcionáři určující strategii VŠ, Akademičtí funkcionáři určující strategii VŠ, Manažeři VaV, Manažeři VaV, Zájemci z řad zaměstnanců VŠ, Zájemci z řad zaměstnanců VŠ, Doktorandi a špičkový studenti magisterského studia s podnikatelskými zájmy = každý student je potenciální inovační podnikatel !!! Doktorandi a špičkový studenti magisterského studia s podnikatelskými zájmy = každý student je potenciální inovační podnikatel !!! Veřejnost s podnikatelskými zájmy v oblasti inovací. Veřejnost s podnikatelskými zájmy v oblasti inovací. Cíle kurzu  Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem,  Úvod k hlubšímu studiu těchto postupů a pozdější poradenské a konzultační činnosti.  Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem,  Úvod k hlubšímu studiu těchto postupů a pozdější poradenské a konzultační činnosti.

Struktura osnovy kurzu Cíle kurzu – formulace klíčových dovedností, které jsou obsahem kurzu a jejich zvládnutí je důležité pro realizaci projektů VaV, Cíle kurzu – formulace klíčových dovedností, které jsou obsahem kurzu a jejich zvládnutí je důležité pro realizaci projektů VaV, Cílové skupiny – vyspecifikování cílových skupin, pro které je daná problematika potřebná, Cílové skupiny – vyspecifikování cílových skupin, pro které je daná problematika potřebná, Struktura částí – výpis témat z učebního plánu, Struktura částí – výpis témat z učebního plánu, Co získají absolventi – výstupy – závěry kurzu (viz učební plán), Co získají absolventi – výstupy – závěry kurzu (viz učební plán), Formy studia – výpis metodiky, kterou budete využívat (viz učební plán), Formy studia – výpis metodiky, kterou budete využívat (viz učební plán), Literatura – seznam knih, případových studií či jiných pořizovaných pomůcek (viz učební plán). Literatura – seznam knih, případových studií či jiných pořizovaných pomůcek (viz učební plán). Cíle kurzu – formulace klíčových dovedností, které jsou obsahem kurzu a jejich zvládnutí je důležité pro realizaci projektů VaV, Cíle kurzu – formulace klíčových dovedností, které jsou obsahem kurzu a jejich zvládnutí je důležité pro realizaci projektů VaV, Cílové skupiny – vyspecifikování cílových skupin, pro které je daná problematika potřebná, Cílové skupiny – vyspecifikování cílových skupin, pro které je daná problematika potřebná, Struktura částí – výpis témat z učebního plánu, Struktura částí – výpis témat z učebního plánu, Co získají absolventi – výstupy – závěry kurzu (viz učební plán), Co získají absolventi – výstupy – závěry kurzu (viz učební plán), Formy studia – výpis metodiky, kterou budete využívat (viz učební plán), Formy studia – výpis metodiky, kterou budete využívat (viz učební plán), Literatura – seznam knih, případových studií či jiných pořizovaných pomůcek (viz učební plán). Literatura – seznam knih, případových studií či jiných pořizovaných pomůcek (viz učební plán).

Struktura částí – výpis témat z učebního plánu – předpokládané znalosti a dovednosti posluchače – doporučená literatura – základní pojmy – strategické dokumenty VaV – stručná historie, současnost a výhled do budoucnosti, zadání semestrální práce, Úvod do problematiky – předpokládané znalosti a dovednosti posluchače – doporučená literatura – základní pojmy – strategické dokumenty VaV – stručná historie, současnost a výhled do budoucnosti, zadání semestrální práce, Modely prostorů pro inovační podnikání – inovační řetězec – inovační infrastruktura – VTP, IC, BIC, PI, CTT, Modely prostorů pro inovační podnikání – inovační řetězec – inovační infrastruktura – VTP, IC, BIC, PI, CTT, Typy podnikatelských inkubátorů PI – nezávislý komerční inkubátor, regionální inkubátor, universitní inkubátor, firemní inkubátor, virtuální inkubátor, hybridní inkubátor, Typy podnikatelských inkubátorů PI – nezávislý komerční inkubátor, regionální inkubátor, universitní inkubátor, firemní inkubátor, virtuální inkubátor, hybridní inkubátor, Zdroje poskytované v podnikatelských inkubátorech PI – politika inkubace = prostory, produkty a služby = nástroje podpory firem, Zdroje poskytované v podnikatelských inkubátorech PI – politika inkubace = prostory, produkty a služby = nástroje podpory firem, Příprava projektu podnikatelského inkubátoru PI – případová studie CPIT – TL2 na VŠB-TUO, Příprava projektu podnikatelského inkubátoru PI – případová studie CPIT – TL2 na VŠB-TUO, Řízení a financování podnikatelského inkubátoru PI – formy financování, získávání partnerů pro aktivity, lidské zdroje a řízení, organizační struktura, strategie a rozvoj, případová studie JIC, Řízení a financování podnikatelského inkubátoru PI – formy financování, získávání partnerů pro aktivity, lidské zdroje a řízení, organizační struktura, strategie a rozvoj, případová studie JIC, Typy investorů – zdroje financí na podporu firem a podpora jejich rozvoje, Typy investorů – zdroje financí na podporu firem a podpora jejich rozvoje, – předpokládané znalosti a dovednosti posluchače – doporučená literatura – základní pojmy – strategické dokumenty VaV – stručná historie, současnost a výhled do budoucnosti, zadání semestrální práce, Úvod do problematiky – předpokládané znalosti a dovednosti posluchače – doporučená literatura – základní pojmy – strategické dokumenty VaV – stručná historie, současnost a výhled do budoucnosti, zadání semestrální práce, Modely prostorů pro inovační podnikání – inovační řetězec – inovační infrastruktura – VTP, IC, BIC, PI, CTT, Modely prostorů pro inovační podnikání – inovační řetězec – inovační infrastruktura – VTP, IC, BIC, PI, CTT, Typy podnikatelských inkubátorů PI – nezávislý komerční inkubátor, regionální inkubátor, universitní inkubátor, firemní inkubátor, virtuální inkubátor, hybridní inkubátor, Typy podnikatelských inkubátorů PI – nezávislý komerční inkubátor, regionální inkubátor, universitní inkubátor, firemní inkubátor, virtuální inkubátor, hybridní inkubátor, Zdroje poskytované v podnikatelských inkubátorech PI – politika inkubace = prostory, produkty a služby = nástroje podpory firem, Zdroje poskytované v podnikatelských inkubátorech PI – politika inkubace = prostory, produkty a služby = nástroje podpory firem, Příprava projektu podnikatelského inkubátoru PI – případová studie CPIT – TL2 na VŠB-TUO, Příprava projektu podnikatelského inkubátoru PI – případová studie CPIT – TL2 na VŠB-TUO, Řízení a financování podnikatelského inkubátoru PI – formy financování, získávání partnerů pro aktivity, lidské zdroje a řízení, organizační struktura, strategie a rozvoj, případová studie JIC, Řízení a financování podnikatelského inkubátoru PI – formy financování, získávání partnerů pro aktivity, lidské zdroje a řízení, organizační struktura, strategie a rozvoj, případová studie JIC, Typy investorů – zdroje financí na podporu firem a podpora jejich rozvoje, Typy investorů – zdroje financí na podporu firem a podpora jejich rozvoje,

Co získají absolventi – výstupy – závěry kurzu Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem, Úvod k hlubšímu studiu těchto postupů a pozdější poradenské a konzultační činnosti. Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem, Úvod k hlubšímu studiu těchto postupů a pozdější poradenské a konzultační činnosti. Přehled o struktuře inovačního procesu, Znalost návazností problematiky, Znalost nástrojů podpory úspěšné inkubace firem, Znalost a dovednost role manažera PI, Znalost a dovednost proveditelnosti PI z hlediska financování, Znalost privátních a veřejných zdrojů na podporu firem, Praktické zkušenosti při řešení samostatné semestrální práce. Přehled o struktuře inovačního procesu, Znalost návazností problematiky, Znalost nástrojů podpory úspěšné inkubace firem, Znalost a dovednost role manažera PI, Znalost a dovednost proveditelnosti PI z hlediska financování, Znalost privátních a veřejných zdrojů na podporu firem, Praktické zkušenosti při řešení samostatné semestrální práce. CÍL VÝSTUP

Formy studia Tutorial, Tutorial, Distanční, Distanční, Tutorial, Tutorial, Distanční, Distanční, Tutorial. Tutorial. Tutorial, Tutorial, Distanční, Distanční, Tutorial, Tutorial, Distanční, Distanční, Tutorial. Tutorial. Struktura témat (kapitol):  Cíle kapitoly,  Klíčové pojmy,  Vyzkoušejte si,  Shrnutí,  Úvahy o problémech,  Případové studie, otázky a úkoly. Struktura témat (kapitol):  Cíle kapitoly,  Klíčové pojmy,  Vyzkoušejte si,  Shrnutí,  Úvahy o problémech,  Případové studie, otázky a úkoly.

LiteraturaLiteratura Vzhledem k tomu, že problematika spojená s inkubací firem je dynamicky se rozvíjející, nejsou na trhu dostupné výukové opory. Jako vhodný doplňkový materiál ke studiu tohoto modulu lze využít internetové stránky, výroční zprávy, strategické dokumenty, studie, analýzy apod. von Zedtwitz, M: Classification and Management of Incubators, přednáška na TII Annual Conference Vienna 2004, Jolly, Viay K.: Commercialising new technoloogies, Harvard Business School Press, 1997, Huuskonen, P.: Management of the Technology Park, Oulu 1994 (poznámky z přednášek), Vzhledem k tomu, že problematika spojená s inkubací firem je dynamicky se rozvíjející, nejsou na trhu dostupné výukové opory. Jako vhodný doplňkový materiál ke studiu tohoto modulu lze využít internetové stránky, výroční zprávy, strategické dokumenty, studie, analýzy apod. von Zedtwitz, M: Classification and Management of Incubators, přednáška na TII Annual Conference Vienna 2004, Jolly, Viay K.: Commercialising new technoloogies, Harvard Business School Press, 1997, Huuskonen, P.: Management of the Technology Park, Oulu 1994 (poznámky z přednášek),

UČEBNÍ PLÁN LEKTOR: Ing. Václav Lukeš TÉMA: C9 – Inkubace technologicky orientovaných firem Cíl: Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem UČEBNÍ PLÁN LEKTOR: Ing. Václav Lukeš TÉMA: C9 – Inkubace technologicky orientovaných firem Cíl: Seznámit se s problematikou podpory vzniku a rozvoje technologicky orientovaných firem

TÉMACÍLDOTACEMETODAVÝSTUPYPOMŮCKY Úvod do problematiky předpokládané znalosti a dovednosti posluchače – doporučená literatura – základní pojmy – strategické dokumenty VaV – stručná historie, současnost a výhled do budoucnosti, zadání semestrální práce3* *Výklad, diskuse, zadání semestrální práce Komplexní přehled o inovační problematice a souvislosti s přípravou a řízením VaV projektů PowerPoint prezentace distanční opora Modely prostorů pro inovační podnikání inovační řetězec – inovační infrastruktura – VTP, IC, BIC, PI, CTT4 Distanční Znalost inovační infrastruktury - prostory PowerPoint prezentace, distanční opora Typy podnikatelských inkubátorů PI nezávislý komerční inkubátor, regionální inkubátor, universitní inkubátor, firemní inkubátor, virtuální inkubátor, hybridní inkubátor2 Distanční Znalost inovační infrastruktury - prostory PowerPoint prezentace, případová studie, distanční opora Zdroje poskytované v podnikatelských inkubátorech PI politika inkubace = prostory, produkty a služby = nástroje podpory firem2 Distanční Znalost inovační infrastruktury – nástroje podpory PowerPoint prezentace, případová studie, distanční opora Příprava projektu podnikatelského inkubátoru PI případová studie CPIT – TL2 na VŠB-TUO 4 (2*) Distanční *Výklad, diskuse, zadání semestrální práce, Praktické zkušenosti pro řešení samostatné semestrální práce PowerPoint prezentace, distanční opora Řízení a financování podnikatelského inkubátoru PI formy financování, získávání partnerů pro aktivity, lidské zdroje a řízení, organizační struktura, strategie a rozvoj, případová studie JIC4 Distanční Znalost a dovednost proveditelnosti PI z hlediska financování a strategického rozvoje PowerPoint prezentace, případová studie, distanční opora Typy investorů zdroje financí na podporu firem a podpora jejich rozvoje2 Distanční Znalost privátních a veřejných zdrojů na podporu firem PowerPoint prezentace, distanční opora Vyhodnocení semestrální práce podnikatelský záměr - do hodnocení jsou zapojeni všichni studenti. Jednotlivé týmy hodnotí navzájem prezentaci, obhajobu i vyvolání diskuse podle jednoduchého hodnotícího klíče3* *Individuální prezentace, Praktické zkušenosti při řešení samostatné semestrální práce Případová studie, distanční opora

Návaznost na ostatní moduly A3 - Příprava projektů (analýza potřebnosti projektu, stanovení cílů projektu, logický rámec, podnikatelský záměr, studie proveditelnosti, SWOT analýza, marketing), A3 - Příprava projektů (analýza potřebnosti projektu, stanovení cílů projektu, logický rámec, podnikatelský záměr, studie proveditelnosti, SWOT analýza, marketing), A4 - Finanční a ekonomická analýza projektů – (náklady, výnosy, cash flow, práh rentability; CBA – Cost-benefit analýza, citlivostní analýza), A4 - Finanční a ekonomická analýza projektů – (náklady, výnosy, cash flow, práh rentability; CBA – Cost-benefit analýza, citlivostní analýza), A8 - Inovační politika, infrastruktura a procesy (NP VaV, Koncepce VaV MSK, BIC, VTP, PI, transfer technologií, atp.), A8 - Inovační politika, infrastruktura a procesy (NP VaV, Koncepce VaV MSK, BIC, VTP, PI, transfer technologií, atp.), B1 - Metodika řízení projektů; Projektové řízení (teorie), B1 - Metodika řízení projektů; Projektové řízení (teorie), B3 - Procesní řízení realizace projektů (praxe), B3 - Procesní řízení realizace projektů (praxe), B4 - Rizikový management, B4 - Rizikový management, C - všechny moduly ??? C - všechny moduly ??? Doporučuji absolvovat následující moduly:

Děkuji za pozornost! Ing. Václav Lukeš Děkuji za pozornost! Ing. Václav Lukeš