Rotary Exchange Columbus, Wisconsin 2001 - 2002. Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Předmět – PRVOUKA Projekt „Všude žijí lidé“ Výlet do Číny
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Austrálie Queensland Brisbane 2005/2006.
Yeovil THE SMALLEST FOOTBALL TOWN IN UK JOSEF CHRPA student kvinty anglická škola 2005.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 –40_ slozeni_obyvatelstva
Nikola Křístek, expert projektu Unie center pro rodinu a komunitu
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_15.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Vypracoval: Jiří Novák 9.Třída
Chování zákazníka Zahrnuje všechny činnosti, které zákazník uskutečňuje v souvislosti s nákupem a užitím zboží nebo služby.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Komunitní a otevřená škola
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
2. DUŠEVNÍ VÝVOJ OSOBNOSTI, PORUCHY VÝVOJE OSOBNOSTI
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Ing. Jitka Nesnídalová, Ph.D. SVŠES, s.r.o. Praha
Chování kupujících  Chování kupujících je složitý proces, který ovlivňuje řada vnitřních i vnějších činitelů a marketingový odborníci mohou znalost.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Co je EUROGYM 2016? celoevropská sportovně – společenská akce s téměř dvacetiletou tradicí, desátý ročník proběhne od 18. do 24. července 2016 v Českých.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_02.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Strategický plán města Vodňany Setkání představitelů partnerských měst na téma plánování rozvoje Vodňany
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Pozitivismus Kristýna Zinková C4B Seminář společenských věd Co je to?PrincipyAuguste ComteTři stádiaKritikaSoučasnost.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
Pečovatelská služba.
Otakar Mestek, Michal Blažej
Sociální práce s rodinou 4
1. Vymezení a rysy sportovní edukace
Postavení CR v hospodářství
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
HYGIENA sebeobsluha.
Rodičovství biologické a pěstounské
Sociálně aktivizační služby
Třinecká obchodní akademie
Transkript prezentace:

Rotary Exchange Columbus, Wisconsin

Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně 5000 obyvatel Přibližně 5000 obyvatel 25 kilometrů od Madisonu, hlavního města státu Wisconsin 25 kilometrů od Madisonu, hlavního města státu Wisconsin

Columbus

Přátelé Základem pro navázání přátelství je škola Základem pro navázání přátelství je škola Výborné jsou mimoškolní aktivity – sporty, školní kapela atd. Výborné jsou mimoškolní aktivity – sporty, školní kapela atd. Ve škole různé skupiny – sportovci, mladí vědci, emo… Ve škole různé skupiny – sportovci, mladí vědci, emo… Ostatní exhange studenti Ostatní exhange studenti

Rodiny Běžné je střídání rodin - většinou tři Běžné je střídání rodin - většinou tři Může být i velký rozdíl ve způsobu života jednotlivých rodin – věk, děti, sociální postavení Může být i velký rozdíl ve způsobu života jednotlivých rodin – věk, děti, sociální postavení Může se vyskytnout problém i s hostitelskou rodinou, nutno řešit na Rotary klubu Může se vyskytnout problém i s hostitelskou rodinou, nutno řešit na Rotary klubu

Škola Možnost výběru předmětů a sestavení jakéhokoliv rozvrhu – někdy má Rotary klub požadavky na výběr konkrétních předmětů Možnost výběru předmětů a sestavení jakéhokoliv rozvrhu – někdy má Rotary klub požadavky na výběr konkrétních předmětů Jednotlivé školy se poměrně liší podle velikosti a složení studentů Jednotlivé školy se poměrně liší podle velikosti a složení studentů Velikou společenskou událostí bývají sportovní utkání školních týmů Velikou společenskou událostí bývají sportovní utkání školních týmů

Osobní zážitky Pozitivní: výborné rodiny; přátelé, se kterými jsem stále v kontaktu; poznání jiné kultury; naučení se jazyka; cestování Pozitivní: výborné rodiny; přátelé, se kterými jsem stále v kontaktu; poznání jiné kultury; naučení se jazyka; cestování Negativní: 11. září 2001; loučení se se všemi Negativní: 11. září 2001; loučení se se všemi

Několik obrázků z mé výměny