Konference o Severní dimenzi: klima se mění (Ekotoxikologické problémy současnosti) Petra Božovská Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity, České.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚZEMNÍ ROZLOŽENÍ OBYVATELSTVA PRO VÝUKU ZEMĚPISU NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Advertisements

NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Den Země – svátek planety
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Evropské regiony - Severní Evropa - Norsko
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
SVĚTOVÁ EKONOMIKA.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Norsko.
Světadíly a kontinenty + oceány
Barbora Votavová, Vendula Šimanová
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
Evropská politika měst Nathalie Guri EUROCITIES, ředitelka projektového úseku Praha 30. května 2014 Inaugurační workshop.
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
Vnější dimenze energetické politiky EU
Dopady Lisabonské smlouvy na fungování Evropské unie
Lesnictví a rybolov.
Polsko Eliška Pokorná.
Polární oblasti.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Situace v oblasti uplatňování hlediska kvality v přípravě učitelů (komise pro přípravu učitelů Rady VŠ) v současnosti - doba stagnace, až krize Kvalita.
Všeobecná deklarace lidských práv
Šířkové pásy studený pás.
Cestovní ruch Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
RUSKO Jan Vaněk.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Registrační číslo projektu
Diskuse u kulatého stolu na téma Sociálně prostorová diferenciace obyvatelstva a její vliv na kvalitu života ve městech a obcích České republiky Univerzita.
Bezpečnost dodávek zemního plynu Petr Binhack
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Prof. Ing. Jaroslav Jakš, DrSc.
Německo.
Vzdělávání osob se zdravotním postižením na ZČU v Plzni - Ing. Petr Šika.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Energetická politika Dopravní politika Hospodářská politika a integrace - Šumperk.
Jak učit o změně klimatu?.  Tato prezentace vznikla v rámci vzdělávacího projektu Jak učit o změnách klimatu?  Projekt byl podpořen Ministerstvem životního.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
Shrnutí vlivů člověka na biosféru Podle ZELENKA, J. (2007): Ekologie a environmentalistika. Gaudeamus Hradec Králové, ISBN , 370 str.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Jan Vávra, Miloslav Lapka, Eva Cudlínová
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Hospodářství jádrové a periferní oblasti
ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Ekonomika životního prostředí
Základní škola, Hradec Králové
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Severní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Vliv společné zemědělské politiky na finanční situaci v odvětví
Stipendia města Ostrava
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Oceány.
Příprava občanů k obraně státu …
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Konference o Severní dimenzi: klima se mění (Ekotoxikologické problémy současnosti) Petra Božovská Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity, České Budějovice

konference zahájena: 28. února na půdě Evropského parlamentu sešli se: zástupci ze zemí Evropské unie, Islandu, Norska a Ruska na půdě Evropského parlamentu konferenci předsedala: liberální poslankyně Diana Wallis

cíle: diskuze o posílení hospodářského růstu a ochraně životního prostředí v zemích, které sousedí s Baltským mořem, severní částí Atlantiku a Severním ledovým oceánem zlepšení vztahů s Ruskem, sledování klimatických změn v Arktidě, rybolov, námořní politika a bezpečnost dodávek energie

klíčový význam: vztah s Ruskem (Oblast Sankt Petěrburgu a Kaliningradská oblast ) např.: obyvatele historického města Kaliningrad dnes souží chudoba a znečištění přírody a s tím neoddělitelně souvisejí i další problémy

Mezinárodní polární rok zahájen: v poslední den konference, 1. března, v Paříži zasvěcen: výzkumu vlivu klimatických změn na Arktidu a Antarktidu a jejich následných dopadů na celou planetu na této akci se bude podílet: přes vědců z více než 60 zemí včetně České republiky

potrvá: dva roky - až do března 2009 témata bádání a cíle: zjištění současného stavu vzájemné ovlivňování polárních oblastí a zbytku světa využití pólů jako pozorovacích center dopady nynějšího vývoje na obyvatelstvo subpolárních oblast upoutat pozornost veřejnosti na důsledky klimatických změn