79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Sdružení veřejně prospěšných služeb. SVPS Základní informace Sdružení veřejně prospěšných služeb je nezávislá organizace s působností na území celé České.
Informace o vrcholné Konferenci OSN o udržitelném rozvoji (Rio+20): Očekávání, možné dopady, přínos pro ČR PhDr. Přemysl Štěpánek 10. listopadu 2011.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy Průhonice, 1. března zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Řídící tým Představenstva „Hospodářská.
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Obnova vozového parku v České republice
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 5. června 2012 Sdružení automobilového.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Integrované dopravní systémy Realizace Dopravní politiky ČR Ing. Vít Sedmidubský května 2010.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
INSPIRE Stav a výhled.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Odborný garant: Prof. Ing. J. Macek DrSc., ČVUT.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
78. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 1. března 2012 Sdružení automobilového.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Výbory a pracovní skupiny
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Pracovní setkání středních škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Transkript prezentace:

79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení: Ing. Ryšavý Marek, vedoucí týmu, skupina HELLA Ing. Pachovský Pavel, zástupce vedoucího, Iveco Czech Republic Ing. Čapka Mojmír, BRISK Tábor Ing. Dvořák Miroslav, MOTOR JIKOV Group p. Petrov Vadim, TPCA Ing. Šípek Antonín, sekretariát AutoSAP Ing. Wojnar Bohdan, ŠKODA AUTO za sekretariát AutoSAP: Ing. Novák Zdeněk 5. června 2012

Spolupráce řídící týmů Hospodářská politika a zaměstnanecké vztahy Rozvoj vzdělávání Legislativa a životní prostředí Automobilové a motocyklové výstavy Vnitřní a vnější komuni kace

Základní cíle Prosazovat v legislativním procesu zájmy členů AutoSAP, definované zejména v prioritních tématech Docílit koordinovaného postupu s jinými řídícími týmy, zejména s Hospodářskou politikou a zaměstnaneckými vztahy

Prioritní témata A.aktuální - pro nejbližší období - obnova vozového parku - odpady – vozidla s ukončenou životností - ochrana ovzduší, udržitelná mobilita – jednotný výklad zákonů B. Ostatní (vzhledem ke kapacitám aktuálně nebudou řešena) - čistá výroba a její ekonomické dopady (REACH, spolupráce SP ČR, SCHP) - obrana proti nehomologovaným vozidlům a dílům, popř. dílům nabízeným pod originální značkou - investiční pobídky (informace a zkušeností při realizaci) - dopravní infrastruktura - vymahatelnost práva (neeticky se chovající subdodavatel)

Klíčové aktivity 1/2 I. Monitoring a připomínkování (pasivní přístup) - legislativní proces týkající se vývoje hospodářské politiky - významných zákonů pro oblast autoprůmyslu včetně jednotlivých fází jejich schvalovacího procesu - významných zákonů pro oblast autoprůmyslu na úrovni Evropské unie (shodnost obsahu - nebýt přísnější než EU) - cílenější oslovení členů a sběr jejich připomínek k návrhům v oblasti technika, lidské zdroje (nutno dohodnout) a ostatní

Klíčové aktivity 2/2 II. Spolupráce a lobbing (aktivní přístup) - s legislativní skupinou SPČR, MPO, MD, MŽP při legislativním procesu (EU a všeobecná legislativa) - spolupráce a lobbing se zákonodárci při legislativním procesu (odborná legislativa AP) III. Sdílení - informací, kapacit řídících týmů a jednotlivých členů AutoSAP v legislativní oblasti

Mezi klíčové aktivity nepatří  Sledování legislativního procesu, který se týká: Zaměstnaneckých vztahů (pracovní právo, daně) Vzdělávání (školské právo) Výstavnictví (tato problematika bude sledována příslušnými řídícími týmy)  Suplovat činnost právních oddělení jednotlivých členů

Následující kroky /1 1) Řídící týmy předají týmu pro legislativu (TL) prioritní oblasti svého zájmu, popřípadě konkrétní zákony, které chtějí sledovat a měnit – dosud žádný specifický požadavek 2)V rámci pracovní skupiny na valné hromadě vyzve TL členy, aby zaslali sekretariátu podněty ke konkrétním zákonům/vyhláškám, kterým by se měl AutoSAP věnovat – mimo diskusi na RŘ nebyl žádný impuls 3) TL spolu se sekretariátem sestaví časový rozvrh, jak návrhy procházejí legislativním procesem a navrhnou způsob, jak je sledovat/ovlivňovat (lobbying) – připravuje se 4) O průběhu bude TL pravidelně informovat na zasedání představenstva

Následující kroky /2 5) V případě potřeby tým pro komunikaci připraví plán: a)jak témata medializovat b)jak informovat/zaktivizovat členy První dvě témata vybrána včetně časového zařazení. Vlastní obsah a rozsah bude dohodnut později. Další témata budou připravována v návaznosti na bod 4) 6)V případě potřeby bude s řídícími týmy spolupracovat na přípravě podkladových materiálů.

Konkrétní činnost (od posledního zasedání RŘ ) 1)Informovanost členské základny o návrzích změn zákonů (vyhlášek) – ve smyslu prioritních témat Členské základně rozeslány návrhy změn: - možnost uplatnění připomínek k REACH (revize legislativy) - novela zákona o ovzduší – stacionární zdroje znečištění - návrh nařízení vlády k nízkoemisním zónám - prostřednictvím SAP Info upozorněno na: č. 1/2012 – novela obchodního zákoníku č. 2/2012 – hlavní změny ZP č. 4/2012 – specifické zdravotní služby, nelegální zaměstnávání 2) Aktivně se zapojilo a připomínky zaslalo celkem 8 firem 3) Stanovisko zpracováno a předáno k návrhům - revize legislativy REACH - novela zákona o ovzduší – stacionární zdroje znečištění - návrh nařízení vlády k nízkoemisním zónám