Tisková konference 26.3.2010 Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Lidský faktor v dopravě!
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Závěrečná konference k projektu
Stav realizace projektu AutoAdapt RNDr. Danica Pražáková Rada ředitelů AutoSAP
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Stav realizace projektu AutoAdapt RNDr. Danica Pražáková Rada ředitelů AutoSAP
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“

Tisková konference Název operačního programu: : OP Lidské zdroje a zaměstnanost Název oblasti podpory: Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti podniků Název výzvy: Školení je šance

Tisková konference Harmonogram realizace Únor 2010 až leden 2012 Celkové náklady projektu ,- Kč Dotace pokrývá 100% nákladů

Tisková konference Realizační tým Vedoucí projektu: Mgr.Lukáš Holub Koordinátor projektu: Hana Voborníková Interní lektoři: 10 zaměstnanců Pracovnice pro hlídání děti

Tisková konference Dodavatel vzdělávání V rámci výběrové řízení dle metodiky poskytovatele dotace byl vybrán dodavatel vzdělávání: Aperta,s.r.o. Liberec

Tisková konference Obsah projektu Realizace nové školící místnosti v prostorách nemocnice Školení interních lektorů Školení pro všeobecné sestry na MD/RD Školení pro lékařky na MD/RD Školení pro všeobecné sestry do 25 let Školení pro všeobecné sestry nad 50 let Školení pro střední management Školení pro lékaře Školení pro sanitáře Závěrečná konference

Tisková konference Realizace nové školící místnosti v prostorách nemocnice Vybavení místnosti budeme využívat v průběhu projektu, ale také po jeho skončení k dalšímu vzdělávání personálu nemocnice (pro práci se stážisty, pořádání různých interních kurzů) Školící místnost je vybavena: –Interaktivní tabulí –Dataprojektorem –Flipchartem –Videokamerou

Tisková konference Obsah vzdělávání Hlavní cíle: vytrénovat management nemocnice v postupech řešení, které směřují ke standardizaci řízení a poskytování služeb naučit se metodám zlepšování procesů rozvinout vhodné manažerské řízení nemocnice a jejich útvarů zvýšení výkonnosti a efektivity práce u cílových skupin zlepšení spolupráce mezi jednotlivými útvary - synergické efekty nastavit systém zlepšování - základní princip

Tisková konference Obsah vzdělávání tréninky v proklientském jednání principy životní rovnováhy - jak skloubit rodinu, své zájmy a práci stres management změny ve zdravotní dokumentaci, nové léčebné postupy legislativní změny novinky v naší nemocnici vedení a řízení lidí (role manažera, styly vedení a řízení lidí, principy týmové spolupráce, motivace) Řízení změn a zlepšování procesů (filosofie změn v nemocnicích, tvořivost, jak měnit procesy) Manažerské rozhovory (motivační, hodnotící, vytýkací, pochvalné rozhovory) Time management IV. generace a stres management (stanovování priorit a rozhodování podle nich v manažerské práci, plánování - dlouhodobé i krátkodobé, principy stres managementu a jeho uplatnění v práci, našich útvarech)

Tisková konference Školení interních lektorů 10 osob (8 sester a 2 lékaři), kteří tvoří jednu skupinu a absolvují 3 dny školení v rámci projektu. tyto 3 dny školení jsou rozděleny na jedno dvoudenní a jedno jednodenní školení.

Tisková konference Školení pro všeobecné sestry na MD/RD Cílovou skupinou této klíčové aktivity je 50 osob, rozdělených do 4 skupin. Každá skupina absolvuje 4 půldny (tj.16 hodin). Kurzy povede interní lektor/ka, který v úvodu projektu absolvuje trénink lektorských dovedností. Po dobu výuky bude zajištěno hlídání dětí účastníků zaměstnanci z naší nemocnice (hrazeno z projektu ).

Tisková konference Školení pro lékařky na MD/RD Cílovou skupinou této klíčové aktivity je 15 osob, jež tvoří jednu skupinu. Ta absolvuje 4 půldny vzdělávání (tj.16 hodin). Kurzy povede interní lektor/ka - absolvent kurzu lektorských dovedností. Po dobu výuky bude zajištěno hlídání dětí účastníků zaměstnanci z naší nemocnice. (bude hrazeno z projektu)

Tisková konference Školení pro všeobecné sestry do 25 let Tato klíčová aktivita je určena pro 50 osob, rozdělených do 4 skupin. Každá skupina absolvuje 4 dny. Kurzy povedou interní lektoři, kteří v úvodu projektu absolvují kurz lektorských dovedností.

Tisková konference Školení pro všeobecné sestry nad 50 let Tato klíčová aktivita je určena pro 110 osob, rozdělených do 8 skupin. Každá skupina absolvuje 4 dny. Kurzy budou realizovány ve školící místnosti nemocnici. Vzdělávání bude realizovat dodavatel vybraný ve výběrovém řízení.

Tisková konference Školení pro střední management Této klíčové aktivity se budou, dle organizační struktury, účastnit primáři, vrchní a staniční sestry, vedoucí THP útvarů v celkovém počtu 60 osob, rozdělených do 4 skupin po 15 osobách. Každá skupina absolvuje 8 dní školení. 4 dny školení budou realizovány výjezdovou formou mimo prostory nemocnice. Vzdělávání bude zajišťovat dodavatel vybraný ve výběrovém řízení.

Tisková konference Školení pro lékaře V této klíčové aktivitě se účastní 110 osob rozdělených do 8 skupin, každá skupina absolvuje 4 dny vzdělávání (z toho 2 dny mimo nemocnici). Výjezdovou formu vzdělávání chceme věnovat tématu proklientská komunikace. Vzdělávání bude realizovat dodavatel vybraný ve výběrovém řízení.

Tisková konference Školení pro sanitáře/sanitářky V této klíčové aktivitě se účastní 130 osob rozdělených do 8 skupin, každá skupina absolvuje 3 dny vzdělávání, které budou v plném rozsahu realizovány v ve školící místnosti nemocnice.

Tisková konference Závěrečná konference

Tisková konference Děkuji za pozornost