Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení společnosti
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
Mezinárodní letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt Berlin Brandenburg International (BBI) Ing. Marie Franková 5. konference K126 - Udržitelnost ve výstavbě.
Odborný jazyk vs. CLIL Mgr. Andrea Hrabáková vedoucí sekce Výuka
Konference HR ŽIVĚ Vzděláváním k vyšší výkonnosti Kdy je vhodný čas pro spolupráci s poradenskou společností Irena Grimová, Training & Development Head.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
ERP v praxi cestovního ruchu Radim Jančura, generální ředitel, Student Agency Petr Hampl, obchodní ředitel, Asseco Solutions SiS 2010, , Brno.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Implementace SAP Business One
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112
AUTOEVALUACE ACADEMIA MERCURII NÁCHOD ZAMĚŘENÍ NA OBLASTI: Průběh vzdělávání – výuka, výsledky ( metody, náročnost, rozvoj klíčových kompetencí, umístění.
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
S TUDENTSKÉ T RENÉRSKÉ C ENTRUM I LEARN TO TEACH.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Uplatnění absolventů škol na pracovním trhu Jan Koucký Výsledky projektu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Univerzita Karlova v Praze PEDAGOGICKÁ FAKULTA Středisko vzdělávací politiky Malátova 17, Praha 5 Tel.:
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Isolit–Bravo spol. s r.o. Jablonné nad Orlicí. Co děláme? Vývoj a výroba vysoce náročných nástrojů a forem Lisování sofistikovaných termoplastů a termosetů.
Vzdělávání zaměstnanců v Národním ústavu pro vzdělávání,
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Prezentace 1 Kontaktní centrum Statutárního města Ostravy provozované společností OVANET a.s. červen 2009.
Abteilung/NameTitelDateiname Geändert: Entwurf Vertraulich KONFERENCE IQ INDUSTRY LIBEREC 1.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
© 2012 Tieto Corporation Pracovní fórum Konkurenceschopnost města Ostravy Tieto Petr Lukasik Generální ředitel Tieto Czech.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Klastr OMNIPACK ClusterForum pro inovace, Praha
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka Brno Blanka Cabáková Process & BPI Manager ve společnosti Edwards.
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
Continental Automotive Czech Republic s. r. o
Motivační dopis zadání
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Možnosti uplatnění žáků SŠ v praxi v průběhu studia.
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rozvoj výuky cizích jazyků
Při technické univerzitě v Liberci
Transkript prezentace:

Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař

Lufthansa Aviation Group

Fakta Více než zaměstnanců Přes 400 společností 90 millionů cestujících ročně Přes 1 milion letů ročně 710 letadel

Přeprava cestujících Hlavní společnosti

MELBOURNE DUBLIN ISTANBUL BERLIN PETERBOROUGH SHANGHAI BRNO CAPE TOWN GTS Group

8 zákazníků 50+ zemí 24 jazyků Globální pokrytí GTS Group Worldwide GTS Group Status: 2014

GTS Brno historie – 8 let růstu Založení společnosti, 2.6. počátek provozu. Střední Evropa 2007 Podpora B2B ( cestovní kanceláře, firmy) 2009 back office podpora pro Německo ( vystavování letenek ) Služby v ruštině Rusko, Bělorusko. Kazachstán -GLC start Podpora pro Swiss a SN v novém sytému 2010 Servis v německém jazyce 2013/ Celosvětová podpora LH.com 2012 Celosvětová podpora letišť /14 rozšíření podpory v německém jazyce (B2B )

GTS Brno GTS Brno – od zaměstnanců ( 70 % cizinci ) 30 národností průměrný věk 31 VŠ 72 % Ženy 68 % 10 jazyků přes 1 mil zodpovězených telefonátů přes 1 mil transakcí ( mail, letenky.. ) provoz 24/7/365

Můžeme z Brna nabídnout služby pro Evropu a svět ? 2014 VýzvyŘešení Evropské a světové služby Jazykové schopnosti a vzdělání Technologie Náklady na pracovní sílu Centra sdílených služeb Nedostatečné komunikační jazykové schopnosti absolventů Vzdělávací systém s pomalým přizpůsobením moderním trendům Světová úroveň dostupná konkurenceschopné

Co nám chybí ve vzdělání ? 2014 VzděláníJak to vnímá praxe Stredoškolské vzdělání Jazykové vzdělání Univerzity Centra sdílených služeb Vzdělání je příliš zaměřeno na přípravu pro studium na vysokých školách. Malá příprava pro praxi a práci po střední škole Učí se jazyk, ne používání jazyka jako komunikačního nástroje Nedostatečné vzdělání pro práci s lidmi, práce a vedení kolektivů ( soft skills ) nových míst za posledních 10 let v ČR, ale jen velmi omezená spolupráce se vzdělávacím systémem

Jak můžeme spolupracovat ? 2014 Vzdělávací systémCentra sdílených služeb – GTS Brno Jazykové vzdělání Specifické vzdělávání Praxe, exkurze Rozvoj talentů motivace, náslechy, rodilý mluvčí, praxe, DE-EN kombinace je nežádanější a i s největší perspektivou Možnost spolupráce na vzdělávání s ohledem na požadavky center sdílených služeb, Jazyky, speciální programy, měkké dovednosti, práce v kolektivech Možnost spolupráce s centry služeb při praxích nebo pracech studentů Pro zájemce možnost idividuálního přístupu

Děkuji za pozornost