Informatika Mgr. Milan Šimek. Problémy s operačním systémem Základní pravidla Zálohujte data Provádějte kontrolu malware Vytvořte si bod obnovy Nepoužívejte.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Start Postup transformace dat SEKM do formátu pro klasifikaci priorit programuPriority KM.
Advertisements

Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Ochrana dat v síti Martina Ambrožová.
 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Windows – některá řešení ZMVS. BIOS • Systém nelze nastartovat – Zkontrolovat správné nastavení BIOS – Zkontrolovat teploty disků a procesoru PC Health.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Obrana PC bez Antiviru a Antispyware Adam Nejepínský.
III/2 8.ABC XVII Informatika prevence, bezpečnost, zabezpečení, ochrana, údržba, aktualizace, update, brána firewall, antivir, malware,
Operační systém MS Windows xp
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Polycom® RealPresence® Desktop
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Softwarová údržba systému. Během práce na počítači se disk obsazuje nejrůznějšími nepotřebnými soubory, které zcela zbytečně zabírají prostor na pevném.
Začátek prezentace Karolína Křížková & Petra Radličková Třída.Vll.A. Den Rok
Konfigurace paměti v prostředí MS-DOS
Microsoft SQL server Databázový systém. Úvod  aktuální verze na trhu je MS SQL  verze: plná komerční - Enterprise Edition pro vyzkoušení volně.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Architektura systému Windows
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B9 Dávkové soubory AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníBřezen 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Počítačové Viry a antivir
Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Pravidelná údržba počítačů
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
T1: Základy práce s počítačem
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
1. Je potřeba nastavit bootování primárně z vaší DVD mechaniky, jinak by se vám nespustil instalační průvodce z DVD. Jakmile proběhne bootování, stiskněte.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Informační a komunikační technologie 1.2 Operační systémy, aplikace Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Kadeřník,
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje informace k preventivní údržbě počítačů.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Operační systém GNU Linux
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
POJMY A VLASTNOSTI OS: UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ: Prostředí, v němž se uživatel OS pohybuje ( př. textové rozhraní, „okna“ MULTITASKING: Funkce umožňující souběžné.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – Jump List VY_32_INOVACE_05.
Operační systém GNU Linux Příkazy pro práci se soubory.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
Počítačové viry Michael Čambor 7.A říjen 2010.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Šifrování Boot možnosti Sedí dva velmi smutní informatici v serverové místnosti. Přijde k nim třetí a ptá se: "A.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro zabezpečení počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/2/34 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Operační systémy cvičení 1 © Milan Keršláger Obsah: náplň předmětu,
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
Počítačová bezpečnost Cvičení 1: Zabezpečení startu PC © Milan Keršláger
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Počítačová bezpečnost Cvičení 1: Start počítače IBM PC © Milan Keršláger
Audit a řešení problémů v počítačové síti. Rozdělení údržby 1. Vzdálený dohled a monitoring celé sítě 2. Pravidelné prohlídky jedním přiděleným servisním.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_07_BIOS.
Spuštění programu ve windows
Správce úloh = systémový nástroj Windows, pomocí kterého máte jednak možnost zobrazit spuštěné aplikace a procesory a ukončovat je -Dále jsou zde spuštěny.
Operační systém Windows
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Spuštění OS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Informatika – Operační systémy
Operační systémy.
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Informatika Mgr. Milan Šimek

Problémy s operačním systémem Základní pravidla Zálohujte data Provádějte kontrolu malware Vytvořte si bod obnovy Nepoužívejte podezřelý software

Problémy se systémem  Pokud při problémech nepomůže nastartovat PC v nouzovém režimu nebo obnovit systém z předchozího bodu obnovy, připravte si instalační CD Windows XP a postupujte následovně:

Postup při záchraně  Nastartujte počítač z instalačního CD  Vyberte možnost spuštění: Konzola pro zotavení (klávesa R) a přihlaste se pod účtem ADMINISTRATOR  Pokud není možno zavést systém, je chybný Master Boot Record (MBR)  Napište příkaz:  fixmbr

Postup při záchraně  Nastartujte počítač z instalačního CD  Vyberte možnost spuštění: Konzola pro zotavení (klávesa R) a přihlaste se pod účtem ADMINISTRATOR  Pokud systém hlásí, že nemůže nalézt NTDLR, postupujte stejně:  Zadejte příkaz:  fixboot c:  Dále zadejte příkaz:  Copy d:\i386\ntldr c:\

Postup při záchraně  Nastartujte počítač z instalačního CD  Vyberte možnost spuštění: Konzola pro zotavení (klávesa R) a přihlaste se pod účtem ADMINISTRATOR  Pokud nebyl nalezen soubor boot.ini, neumí se systém nastartovat.  Postupujte stejně:  Příkaz: bootcfg/rebuild

Postup při záchraně  Nastartujte počítač z instalačního CD  Vyberte možnost spuštění: Konzola pro zotavení (klávesa R) a přihlaste se pod účtem ADMINISTRATOR  Kvůli zavádění ovladačů potřebujete mít funkční soubor ntdetect.exe  Příkaz: copy d:\i386 ntdetect.com c:\

Postup při záchraně  Nastartujte počítač z instalačního CD  Vyberte možnost spuštění: Konzola pro zotavení (klávesa R) a přihlaste se pod účtem ADMINISTRATOR  Pokud nechce naskočit jádro operačního systému, postupujte obdobně:  Příkaz: expand d:\ i386\ntoskrnl.ex_ c:\ Windows\ system32\ ntoskrnl.exe

Poslední možnost  Pokud selhala všechna řešení, zkuste následující kroky:  Vložte instalační CD  Vyberte Instalace operačního systému  Klávesa R (oprava nefunkčních částí)  Pokud nepomůže ani to, budete muset systém reinstalovat.

Pozor! Nezapomínejte na pravidelnou údržbu počítače a využívejte různých opravných a diagnostických nástrojů. Platí však přísloví: „Jednou měř, dvakrát řež ! “