Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k 1. 4. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZMĚNY ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Zákon o veřejných zakázkách: problémové okruhy
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY NOVELA ZÁKONA O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH Navrhované změny stav k Mgr. Mgr. Vlastimil Fidler.
Zákon o veřejných zakázkách po „transparenční“ novele z.č. 55/2012 Sb.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1 NOVÝ ZÁKON O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách účinnost: prováděcí vyhlášky: 239/2004 Sb. - zadávací dok. stavby 240/2004.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Osvěta a transparentnost veřejných zadavatelů Reg. číslo projektu - CZ.1.04/4.1.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
55/2012 Sb. novela zákona o veřejných zakázkách
Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky schválila v listopadu 2011 Poslanecká sněmovna ve třetím čtení přijala dlouho očekávanou novelu zákona o.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Veřejné zakázky Robert Páleník Tento studijní materiál vznikl jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Podpora odborných praxí.
Elektronizace veřejného zadávání Mgr. Veronika Krajíčková Kontakt:
A UDIT VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj 1.
Největší právnická firma v České republice Klienty nejlépe hodnocená právnická firma v České republice Právnická firma roku v České republice (2011) 1.
Seminář pro žadatele k 18. a 19. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 9. –
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - přehled nejdůležitějších změn po novele č. 55/2012 Sb., která nabyla účinnosti dne přehled nejdůležitějších.
Novela zákona o veřejných zakázkách Porada s ekonomy neškolských příspěvkových organizací Jihomoravského kraje Mgr. Michal Lipovský.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
ZMĚNY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK transparentní novela zákona Vlastimil Fidler Ministerstvo pro místní rozvoj.
Seminář pro žadatele k 14. výzvě IROP „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání“ a 15. výzvě „Infrastruktura pro předškolní vzdělávání pro sociálně vyloučené.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP a OP LZZ zvláštní část Závazná postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Novely zákona o veřejných zakázkách v roce 2012 Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Seminář pro žadatele IROP „Administrace projektů ve fázi realizace"
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Seminář pro žadatele IROP
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Valná hromada České asociace konzultačních inženýrů (CACE), Praha, 27. března 2012 Přijatá novela zákona o veřejných zakázkách s účinností k

Zásady novelizace transparentnost, včetně vlastnictví akciových společností (§ 68/3 – rozšíření povinných součástí nabídek) větší hospodářská soutěž (např. prominutí zmeškání lhůt) zjednodušení (ale současně zvětšení povinností) odstranění největších prokorupčních prvků (losování) zavedení prvků hospodárnosti zefektivnění přezkumného procesu u ÚOHS větší podrobnost některých institutů ZVZ (např. zadávací dokumentace na stavební práce) – vyhlášky k vydání ze strany MMR Věstník veřejných zakázek

Snížení limitů VZ a významné veřejné zakázky veřejné zakázky malého rozsahu: dodávky a služby – 1 mil. Kč (bez DPH) stavební práce – 3 mil. Kč a od mil. Kč (bez DPH) podlimitní veřejné zakázky: stavební práce – 10 mil. Kč (bez DPH) významné VZ: schválení ekonomického odůvodnění vládou / zastupitelstvem / osobou rozhodující o hospodaření (podmínka zahájení zadávacího řízení) 300 mil. Kč (stát a jimi ovládané osoby) + státní oponentní posudky ( ) 50 mil. Kč (obce a kraje)

Ekonomické odůvodnění veřejné zakázky všechny veřejné zakázky zadávané veřejným zadavatelem (s výjimkou VZ malého rozsahu) na profilu do 3 pracovních dnů od oznámení či výzvy obsah – odůvodnění VZ: účelnosti veřejné zakázky přiměřenosti požadavků na technické kvalifikační předpoklady vymezení obchodních a technických podmínek VZ ve vztahu k potřebám zadavatele stanovení základních a dílčích hodnotících kritérií a způsobu hodnocení nabídek ve vztahu k potřebám veřejného zadavatele

Předběžné oznámení odeslání ke zveřejnění ve Věstníku veřejných zakázek 1 měsíc předem povinnost pro veřejné zadavatele obsahový požadavek na odůvodnění účelnosti (prováděcí předpis) není nutné: předchozí zakázka zrušena některá jednací řízení s uveřejněním - JŘSU některá jednací řízení bez uveřejnění – JŘBU (u stavebních zakázek u JŘBÚ na vícepráce pouze písemný soupis a odůvodnění nezbytnosti, včetně ceny)

Lhůty kompletně nové ustanovení § 39 ZVZ povinnost stanovit veškeré lhůty s ohledem na předmět VZ zůstává podpůrné výjimečné lhůty odstraněny u významných VZ – delší minimálně o polovinu běžné zákonné lhůty upřesnění počátku běhu lhůt v zadávacích řízeních možnost zkrácení lhůty o 5 dnů – v případě uveřejnění ZD na profilu v den uveřejnění oznámení otevřeného zadávacího řízení nový běh lhůty v případě změny zadávacích podmínek – v případě vlivu na rozšíření účasti v zadávacím řízení

Otevírání obálek neotevírá se jedna nabídka (zrušení VZ) – zadávací řízení zrušeno (i v případě zbývá-li k hodnocení jediná nabídka) komise činí úkony jménem zadavatele mizí kontrola úplnosti nabídky (pouze kontrola podpisu a jazyku nabídky) jsou čteny všechny nabídky dílčích hodnotících kritérií číselně vyjádřitelných otevírání obálek se musí konat ihned po uplynutí lhůty pro podání nabídek zvláštní postupy pro otevírání obálek v elektronické podobě

Omezení počtu zájemců omezení počtu zájemců zcela zrušeno (nejen losování) – výjimky VZ v oblasti bezpečnosti a obrany a u sektorového zadavatele (u nich změna lhůt): v jednacím řízení s uveřejněním užší řízení soutěž o návrh (podrobnosti soutěže o návrh – prováděcí předpis) komise činí úkony jménem zadavatele otázka smysluplnosti těchto druhů zadávacích řízení u veřejného zadavatele soutěžní dialog – mizí požadavek na nejméně 3 vyzvané + větší transparentnost při výběru vhodných řešení ze strany zadavatele

Hodnotící komise a hodnocení nabídek širší definice podjatosti – nesmí vzniknout osobní výhoda / újma u nadlimitní VZ osoba se zvláštní způsobilostí (vyjádření k zadávacím podmínkám a je členem hodnotící komise) + u stavebních zakázek OsZZ podle zvláštního předpisu ( ) možnost požádat o doplnění dokladů u uchazeče ve vztahu k § 68/3 u významných VZ veřejných zadavatelů (ne obcí): 9 členů: 2 členové + 2 náhradníci ze seznamu hodnotitelů MMR (možnost podnětu na ÚOHS) – los zadavatelem 1+1 jmenování vládou ČR zákaz zajišťovacích nástrojů (smluvní pokuta, délka garance atd.) a platebních podmínek jako dílčích hodnotících kritérií

Uveřejňování a uveřejňování smluv změny v oblasti uveřejňování – rozšíření využívání profilů dobrovolné oznámení o záměru uzavřít smlouvu (§ 146/2) povinnost uveřejnit smlouvy (§ 147a), včetně změn a dodatků (na profilu): výše skutečně uhrazené ceny a seznam subdodavatelů – výjimky (podrobnosti v prováděcím předpise): smlouva pod 500 tis. Kč (bez DPH) skutečně uhrazená cena – nezveřejňuje se u VZMR a dalších výjimek + roční výkaznictví do v případě smluv delších než 1 rok subdodavatelé méně než 10% u VZ a u významné VZ 5%

Námitky a řízení před ÚOHS „kdo mohl podat námitky, nesmí podat podnět“ podnět může podat „hodnotitel VZ“ (významné VZ) prodloužení lhůt u dobrovolného oznámení z 15 na 30 dnů zkrácení lhůt u podlimitních VZ na námitky – zjednodušené podlimitní zadávací řízení (z 15 na 10 dnů) poučení o nutnosti doručit stejnopis návrhu zadavateli kauce se po prvostupňovém rozhodnutí ÚOHS stěžovateli nevrací lhůta pro vydání rozhodnutí ÚOHS – od doručení vyjádření zadavatele k ÚOHS

Další změny (1/4) změna definice dotovaného zadavatele - více než 50% VZ z veřejných zdrojů a/nebo více než 200 mil. Kč z veřejných zdrojů sektorový zadavatel – v oboru VaK a vybraných oblastí vodního hospodářství režim veřejného zadavatele + změna lhůt zákaz podstatných změn smlouvy (definice přímo v ZVZ) možnost podání nabídek pouze v elektronické podobě finanční a ekonomické kvalifikace – pouze čestné prohlášení omezení technické kvalifikace (ISO zrušeno + určen maximální poměr reference + nemožnost prokázat ČP (jen smlouva) podpůrné stanovení kvalifikačních předpokladů + zákaz podstatného omezení hospodářské soutěže

Další změny (2/4) ve zjednodušeném podlimitním zadávacím řízení možnost prokázat v nabídce kvalifikaci jen čestným prohlášením – až dodavatel, který má uzavřít smlouvu prokazuje konkrétně povinnost elektronických aukcí u určitého zboží (prováděcí předpis) smluvní volba práva zadavatelů (přeshraniční sdružení zadavatelů) prováděcí vyhláška pro VZ na stavební práce (obchodní podmínky, zadávací dokumentace, soupis s výkazem výměr), upřesnění režimu značek prováděcí vyhlášky k profilu zadavatele + upřesnění pojmu prováděcí vyhláška k ekonomickému odůvodnění veřejné zakázky

Další změny (3/4) změna lhůty pro poskytnutí ZD a KD na 3/2 pracovní dny + zavedena lhůta pro podání žádosti o dodatečné informace (4/3 pracovních dnů) + uveřejnění stanovení kvalifikačních předpokladů – jejich stanovením nesmí dojít k podstatnému omezení hospodářské soutěže + priorita smluvního nastavení rozšíření § 6 (zásady zadávacího řízení) – závazky dle GPA změny v kvalifikaci – oznámení do 7 dnů + 10 pracovních dnů na doložení (možnost prominutí) protokol o posouzení kvalifikace – značné rozšíření: přesný popis splnění kvalifikace a dalších relevantních skutečností jistota – zkrácení lhůty pro uvolnění + u aukce (až 5% hodnoty VZ)

Další změny (4/4) seznam členů statutárního orgánu za poslední 3 roky a seznam vlastníků akcií – z § 53 odst. 1, písm. k) a l) (základní kvalifikační předpoklady) -) do požadavků na nabídku čestné prohlášení o tom, že se uchazeč nedopustil bid riggingu možnost odstoupení zadavatele od smlouvy – nepravdivé informace a doklady (potenciální vliv na výsledek řízení) zkrácení lhůty pro odeslání oznámení o výsledku ZŘ – 15 dnů (+ rozšíření zprávy o posouzení a hodnocení nabídek + každá VZ: uveřejnění do 15 dnů na profilu) uchování dokumentace ZŘ – 10 let zpřísnění sankcí pro porušení ZVZ (v zásadě dvojnásobek) uveřejňování – Věstník VZ a u ZPZŘ některá rozhodnutí na profilu

Děkuji Vám za pozornost Kontakt: Mgr. Petr Dovolil E: T: F: