ITrashCan Projekt Č.29 – Modding a tuning PC. Autoři Šimon Máca Filip Líbal Tomáš Bartoň Milan Krotký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vývoj technických prostředků pro záznam zvuku
Advertisements

Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Identifikátor materiálu: EU
Vytvořil: Petrásek Jan
Logická relé Logická relé řady CL – nový sortiment Spínání,řízení a komunikace Nástupce AC010.
Komunikace periférii.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
PC SÍTĚ I.
OS-PDA,kapesní PC,komunikátorů a smartphonů Vypracoval:Petr Rabada AT3.A Pátek
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
INFORMATIKA - PC 6. Ročník Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha vyučující informatiky a komunikační technologie 1.
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
Slovní úlohy se zlomky a procenty
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
Playstation Portable PSP 1. Technicke parametry jednotlivých modelů 2 a)P SP Fat b)P SP Slim&lite c)P SP Brite.
Geo-informační systémy
S BĚRNICE PRO GRAF. KARTY Funkce graf. karet Rendering.
Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Diplomová práce Implementace USB rozhraní AVR mikrořadičem Vypracoval: Jan Smrž Vedoucí práce: Ing. Pavel Kubalík.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Nokia x6  V současnosti nejvyspělejším modelem Nokia xSeries je Nokia X6  v ČR prodává ve verzi s 16 GB vnitřní paměti.
Základní deska MSI Lunick Destin Ondongo 2ITb. Obsah Informace Procesor Čipset Vybavenost rozhraními (sběrnice a konektory), základní charakteristika.
Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,
Neuronové sítě na grafických akcelerátorech Ondřej Zicha, Jiří Formánek.
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
LCD displeje + princip zobrazení
Druhy počítačů Osobní počítače Pracovní stanice Superpočítače
Identifikátor materiálu: EU
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
T1: Základy práce s počítačem
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
PROJEKT : SCADA systémy na mobilních zařízeních AUTOŘI : Ing. Ondřej Krejcar Ing. Stanislav Slíva.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Nápadité studijní prostředíMediaSite na FMV VŠESnímek 1 MediaSite na Fakultě mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek,
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.
D S P V D I A G N O S T I C E A Ř Í Z E N Í AUTOR : Ing. Zdeněk Macháček PROJEKT : Digitální signálové procesory v diagnostice a řízení.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
Confidential1 KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) Část 4 Programování Panasonic Communications Co., Ltd. PBX Division Servisní školení,
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Centrální registr ●software a technické zabezpečení Ladislav Filip ●odborná konzultace Jaromír Kolařík ●zastřešuje jako celek Imatrade.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Experimentální metody oboru – Měřicí karty Měřicí karta (A/D převodník & spol.) © doc. Ing. Zdeněk Folta, Ph.D.
Jednočipové počítače v robotických systémech Vypracoval: Ing. Jaroslav Chlubný Kód prezentace: OPVK-TBdV-AUTOROB-ME-3-JCP-JCH-001 Technologie budoucnosti.
Aleš Javorský. Obsah Modelová řada Nexus Hardware Software – OS – Aplikace Originální příslušenství Cena Zdroje.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Mobilní telefon pro seniory
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inicializace portů mikrokontroléru
DVOUKANÁLOVÉ OSCILOSKOPY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Modernizace manipulačního robota
software a technické zabezpečení Ladislav Filip
Transkript prezentace:

iTrashCan Projekt Č.29 – Modding a tuning PC

Autoři Šimon Máca Filip Líbal Tomáš Bartoň Milan Krotký

Cíle projektu Ukázat v praxi lidem kolik materiálu plýtvají Zdokonalit proces třídění odpadu Bude zaznamenávat váhu odpadu a vypisovat ji na displej. Budou zobrazovány informace o váze v jednotlivých oddílech, četnost otevření (vynešení)

Návrh projektu

O projektu Koš je založen na platformě Arduino Bude vážit aktuální váhu odpadu, četnost otevření víka (vynešení) Statistiky půjdou přečíst na PC Celkové náklady se budou pohybovat kolem 4500Kč

Co je to Arduino? Arduino je o tevřená elektronická platforma, založená na uživatelsky jednoduchém hardwaru a softwaru. Hlavní výhody jednoduché programování jednoduché zapojení nízká cena oproti jiným kitům spousta návodů uživatelská komunita

Koš Vybrali jsem koš na tříděný odpad Je rozdělen do 3 částí na třídění odpadu po 11 litrech Koš je určen do malých kanceláří nebo domácností

Naše Arduino Pro náš projekt jsem si vybrali Arduino UNO. Technické specifikace:14 digitálních vstupů/výstupů 8 analogových vstupů 32KB paměti pro kód 2KB RAM 1KB pro uložení dat CPU o frekvenci 16MHz Cena začíná na 200 Kč

Fotografie Arduina

Zobrazení informací Informace zobrazujeme na displeji 4*16 znaků Na displeji se postupně prolínají veškeré potřebné informace Do budoucna plánujeme možnost načítat data i na PC Načítání dat do PC bude řešeno buď pomocí sítě LAN, nebo USB kabelu.

Fotografie displeje a informací

Fotografie samotného koše

Děkujeme za pozornost