Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Informační systém pro plánování civilních zdrojů Argis
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Obor informační technologie
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ISSS 2004 Technická infrastruktura IZS kraje Vysočina.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Krizový management ve vztahu k ITC
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
ZISS Pezinok Informatika v Jihlavě (ČR) Vladimír Křivánek Odbor informatiky
Autor: Jakub Dubrovský www:  Analýza procesu kontroly silnic  Získat data z GPS  Zobrazit data na mapě  Odesílat data do GPS  Vytvoření.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Úvod mapy pro orientační běh cíle práce stav řešené problematiky očekávané výsledky výsledky ukázka aplikace budoucnost aplikace.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Zkušenosti se ZABAGED 1 Zlínský kraj RNDr. Ivo Skrášek, GIS.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Web GIS Praha – geografické informace o území hlavního města pro úřad i veřejnost Jiří Černý Magistrát hlavního města Prahy tel:
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Technické řešení Mapových služeb Portálu veřejné správy Jiří Kvapil.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Elektronická podoba evidence, ochrany a zpřístupnění sbírky matrik SOA v Plzni PRAHA
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Navigace vozidel IZS Vítěz geoaplikace roku 2001 Vyhodnocení projektu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Infrastruktura a GIS aplikace krajského úřadu kraje Vysočina Odbor informatiky Oddělení správy GIS GIS Ostrava 2005,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Využití mapového serveru pro IS GP Aleš Bartečko vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Geologický pavilon Prof. F. Pošepného IGI HGF VŠB - TU Ostrava.
Návrh a implementace algoritmů pro údržbu,
Zpřístupnění geodat v rámci veřejné zprávy prostřednictvím Webových mapových služeb (WMS) Josef Havaš, INTERGRAPH ČR.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Portál územního plánování v praxi
Seminář o datech a službách resortu zeměměřictví a katastru Jak Plzeňský kraj využívá data resortu ČÚZK Představení služeb Geoportálu Plzeňského kaje Plzeň.
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme J. Lepeška, J. Forman, HZS Plzeňského kraje ISSS/LORIS 2010 Hradec Králové,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
Lucie Mališová 1. ročník N GK-KART
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Dopravní informace Plzeňského kraje Martin Schejbal Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Důvody vzniku aplikace Zavedení jednotného systému pro všechny SÚS v kraji Ukládání dat na jednom místě Ukládání údajů v digitální podobě Prezentování dat na internetu Možnost zobrazování dat nad mapovým podkladem Automatizované odesílání reportu o sjízdnosti Odstranění častých drahých hovorů mezi jednotlivými SÚS

Počáteční potíže se zprovozněním Nízká uživatelská znalost práce s PC KÚ provedl několik školení pro pracovníky SÚS Špatné připojení jednotlivých SÚS k internetu Zlepšeno připojení, resp. HW výbava pracovišť Počáteční nedůvěra v nový systém Obavy z dvojího zadávání identických dopravních informací

Formulář pro zadávání informací

Dopravní informace na portálu Plzeňského kraje

Lokalizace dopravního omezení

Sbíraná a publikovaná data 1.Údaje o dopravních omezeních Počáteční a koncový uzel dopravního omezení Označení a kategorie silnice Datum zahájení a ukončení incidentu Název incidentu Upřesňující popis

Sbíraná a publikovaná data 2.Meteorologické údaje Teplota Oblačnost Směr větru, rychlost větru, nárazy větru Srážky a jejich intenzita Upřesňující popis * číselníky konzultovány s navrženou strukturou Ministerstva dopravy

Dopravní informace a meteorologické údaje lokalizované v mapě

Přenos dat SÚS Plzeňské komunikace ŘSD (dálnice) (v jednání) Databázový server KÚ HZS Plzeňského kraje Český rozhlas Hydrometeorologický ústav Správa vojenské dopravy Centrální dispečink DZS Policejní prezídium CDI CestyPlzenskehoKraje Šumavanet RegionPlzeň média webový formulář XML + www XML www

Další plánovaný rozvoj aplikace Doplnění informací o dopravních uzavírkách na dálnici Přebírání dat od ŘSD ve formátu XML Doplnění informací o dopravních nehodách Přebírání dat od CDI PČR, resp. Českého rozhlasu Začlenění dopravních informací do systému dispečinku HZS Plzeňského kraje

Zhodnocení aplikace KLADY - Uložení dat na centrálním místě - Zpřístupnění dat všem uživatelům - Jednotlivé SÚS se vybaví dostačujícím připojením na internet - Přesná polohová lokalizace uzavírek nad daty ŘSD - Důležité informace pro krizové řízení - Rychlé začlenění do IS SÚS (práce s daty, která sami využívají - data ŘSD) - Mapové služby šířené zdarma - Možnost propojení dopravních informací s jinými geodaty a mapovými projekty - Cena systému (50.000,- Kč + SW vybavení na zobrazování v mapách) - Zdarma přenos a poskytování datZÁPORY - Nutnost jednotlivých SÚS mít připojení na internet - Starší uživatelé systému neznají základní práci s počítačem - Grafická data ŘSD jsou aktualizována s malou periodou a v některých místech vůbec (př. přeložka silnice I/27 v obci Červené Poříčí, dálniční obchvat Plzně)

Využívaná data a technologie Data ŘSD (Silniční databanka Ostrava) Topografický podklad v mapách – DMÚ25 MS SQL Server 2000 ArcSDE 8.3 ArcIMS XML ASP

Děkuji za pozornost Mgr. Martin Schejbal rozvoj GIS a mapového serveru