Grafy v Excelu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Advertisements

VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Power Point– pracujeme se snímky
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
3 Výpočetní technika Ing. Jan Popelka, Ph.D. odborný asistent
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Tabulkový procesor.
Úprava grafu Úprava sloupců Formát osy Formát legendy Stěny grafu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
GIMP – úpravy fotografií
TEXTOVÝ EDITOR.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09/C5 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníZáří 2013.
Úvod  Nejdůležitější vlastností grafu je sdělit dané informace.  Grafy mohou mít různou podobu (barevné, plastické…).  Vždy je důležité, aby se z nich.
Excel – Grafy 18. května 2013VY_32_INOVACE_080210_Excel_Grafy_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková. Obchodní.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vybarvit objekt v MICROSOFT POWERPOINT? 1Autor: Honza Mareš.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Power Point– popis prostředí
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Jméno autora Zdeňka Sudová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_256 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Vytvoření a vložení Typy grafů
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF I – spojnicový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření grafu z jednotlivých.
Ing. Jiří Suchomel tel.: EXCEL 2010 Část II. EXCEL 2010 II Snímek 1.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Inf Příklady použití grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Střední škola gastronomie a hotelnictví Mladá Boleslav, s.r.o.
KIV/ZD cvičení 4 Tomáš Potužák.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Vytváření grafů, úpravy
MS Excel – Vytváříme nový graf
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informatika – Práce s grafy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

Grafy v Excelu

Sloupcové grafy Označíme celou tabulku myší a na kartě Vložení vybereme sloupcový graf

Sloupcové grafy Sloupcové grafy slouží k porovnání hodnot různých kategorií

Sloupcové grafy Zaměnit sloupce za řádky – Nástroje grafu - Návrh

Popisky dat, grafu a os Nástroje grafu – Rozložení

Úprava vzhledu Nástroje grafu – Formát – Jiný způsob – označit oblast, kterou chceme upravit a pravým tlačítkem otevřeme aktuální nabídku a zvolíme Formát zobrazované oblasti

Pruhové grafy Pruhové grafy představují nejvhodnější typ pro porovnání více hodnot

Pruhové grafy Upravený vzhled grafu

Pruhové grafy Přehodit pořadí sloupečků – Nástroje grafu – Návrh Šipkou prohodíme řádky

Pruhové grafy Výsledný graf

Jiný typ sloupcového grafu

Obrázky jako výplň Označit řadu – Formát datové řady – Výplň – Obrázek nebo textura – Soubor a vybrat z uložení obrázku

Jiné umístění názvů kategorií Označit osu – Formát osy Popisky osy

Hotový příklad

Výsečový graf Výsečové grafy zobrazují velikost položek jedné datové řady úměrně k součtu položek. Datové body jsou ve výsečovém grafu zobrazeny jako procento celého grafu. Protože ve výsečovém grafu lze zobrazit pouze jednu datovou řadu, měla by být data listu uspořádána do jednoho sloupce nebo řádku.

Výsečový graf

Výsečový graf s dílčí výsečí

3D grafy

3D grafy

Spojnicový graf Spojnicové grafy mohou zobrazit souvislá data v průběhu času, proti společnému měřítku, a jsou proto ideální pro zobrazení trendů v datech v pravidelných intervalech nebo v průběhu času.

Spojnicový graf

Spojnicový graf Úprava popisků osy

Kombinované grafy Chcete-li v grafu zvýraznit různé typy informací, je možné do tohoto grafu sloučit dva nebo více typů grafů. Můžete například kombinovat sloupcový graf se spojnicovým grafem za účelem okamžitého vizuálního efektu, který může usnadnit pochopení grafu. Pokud se rozsah hodnot různých datových řad v grafu velmi liší nebo pokud používáte smíšené typy dat, můžete zobrazit jednu nebo více datových řad z jiného typu grafu na vedlejší svislou osu.

Kombinované grafy Nejdříve zvolíme stejný typ pro celý graf Vybereme „červenou datovou řadu a zvolíme jiný typ grafu Nakonec přidáme vedlejší osu

Kombinované grafy