Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kurz komunikace pro sestry v přímém kontaktu s pacientem
Advertisements

Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
odloučené pracoviště Teplice, Kapelní 2
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Další vzdělávání na SZŠ a VOŠZ Mladá Boleslav
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Prohlubování vzdělávání nelékařů Seminář Ostrava Brno
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Financování celoživotního vzdělávání zdravotnických pracovníků
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Kurz Všeobecný sanitář
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
ošetřovatelství a porodní asistence
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Environmentální výchova a
Koncepce ošetřovatelství
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Fakulta zdravotnických studií
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Daniel Jirkovský Ústav ošetřovatelství UK 2. LF a FN Motol
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Pracovní setkání Vzdělávání zdravotnických pracovníků prostřednictvím finančních prostředků z ESF.
Prohlubování vzdělávání nelékařů
Novinky ve specializačním vzdělávání
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
Vzdělávání ve zdravotnictví: migrace nelékařských zdravotnických pracovníků Mgr. Jana Mikulková ředitelka NCO NZO V Brně.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Seminář „Jak dál v přípravě zákona pro nelékařská zdravotnická povolání“ Výstupy z pracovní skupiny pro nelékařská zdravotnická povolání – směřování, cíl.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Fakulta zdravotnických studií
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
Ústav zdravotnických věd
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA ZDRAVOTNICKÁ MB
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Sociálně aktivizační služby
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková Naše zkušenosti s možnostmi celoživotního vzdělávání v oblasti zdravotnictví a sociální péče

škola s dlouholetou tradicí jako jediní v regionu nabízíme velkou škálu zdravotnických oborů otevřená, úspěšná a konkurenceschopná škola naši absolventi jsou praxí žádaní, váží si sebe i všech kolem sebe a zdraví staví mezi své priority

Škola nabízí obory vzdělání Ve škole v současné době studuje 619 žáků na SZŠ a 225 studentů na VOŠZ Škola nabízí obory vzdělání Pro absolventy základních škol: Zdravotnický asistent Zdravotnické lyceum Laboratorní asistent Asistent zubního technika Pro absolventy středních škol: Diplomovaná všeobecná sestra Diplomovaný zubní technik Diplomovaný zdravotní laborant Diplomovaný farmaceutický asistent

Prohlubující odborné vzdělávání pro pracovníky ve zdravotnictví První program: Prohlubující odborné vzdělávání pro pracovníky ve zdravotnictví Cílová skupina: zdravotní sestry, všeobecné sestry, diplomované všeobecné sestry Počet frekventantů kurzu: 14 osob Probíhal: od 23.2.2011 do 8.6.2011 Typ zařízení, pro které byl program vytvořen: Městská nemocnice Hořice Názvy modulů: Komunikační dovednosti, Zdravotnická psychologie, Nové trendy v ošetřovatelství, První pomoc, Rehabilitace v ošetřovatelství

Pečovatel o blízkého nemocného člověka Druhý program: Pečovatel o blízkého nemocného člověka Cílová skupina: zájemci z řad laické veřejnosti, pečující o své blízké Počet frekventantů kurzu: 19 osob Probíhal: od 24.4.2012 do 21.6.2012 Typ zařízení, pro které byl program vytvořen: výběr nebyl vázán na žádné zařízení Názvy modulů: Komunikace v náročných životních situacích, Péče o nemocné s vybranými chorobami a stavy, Sociálně zdravotnické poradenství při ošetřování nemocného v domácím prostředí

Asistent v sociálních službách Třetí program: Asistent v sociálních službách Cílová skupina: asistenti v sociálních službách, zdravotní sestry, všeobecné sestry, diplomované všeobecné sestry, sociálně zdravotničtí pracovníci Počet frekventantů kurzu: 34 osob Probíhal: od 13.3.2012 do 30.5.2012 Typ zařízení, pro které byl program vytvořen: Domov důchodců na Novém Hradci Králové Názvy modulů: Komunikace, Zdravotnická a sociální psychologie, Etika, Sociálně právní minimum, Předlékařská první pomoc, Nové trendy v ošetřovatelství a rehabilitační ošetřovatelství

Vzdělávání sester a asistentů v sociálních službách Čtvrtý program: Vzdělávání sester a asistentů v sociálních službách Cílová skupina: zdravotní sestry, všeobecné sestry, diplomované všeobecné sestry, asistenti v sociálních službách, sociálně zdravotničtí pracovníci Počet frekventantů kurzu: 28 osob Probíhal: od 16.5.2012 do 30.5.2012 (1.část) od 18.9.2012 do 26.9.2012 (2.část) Typ zařízení, pro které byl program vytvořen: Domov důchodců v Černožicích Názvy modulů: Přednemocniční neodkladná péče a řetězec přežití, Základy traumatologie a ostatní chirurgie, Akutní a vybrané stavy v interně, Šokové stavy a další vybrané situace

PILOTOVÁNÍ PROGRAMŮ Pozitiva – pro daná zařízení Připravené na míru každému z daných zařízení - dle konkrétních potřeb cílové skupiny Dle časových požadavků zařízení Bez finanční náročnosti Možno realizovat v zařízení- odpadá cestování za vzděláváním

PILOTOVÁNÍ PROGRAMŮ Pozitiva – pro podpořené osoby Časově méně náročné Možnost využít nekontaktních hodin – vzdělávání v internetovém prostředí Zájem naučit se nové Zájem o problematiku Možnost získání kreditních bodů u registrovaných profesí – všeobecné sestry, sociálně-zdravotnický pracovník Velký ohlas a kladné reakce

PILOTOVÁNÍ PROGRAMŮ Pozitiva – pro realizátora a lektora Vzdělávání Možnost absolvovat jednosemestrový kurz – Certifikovaný lektor vzdělávání dospělých Získání zkušeností s tvorbou projektu Praktický výcvik pro lektory zakončený výstupem před auditoriem, získání zpětné vazby (videozáznam-rozbor)

Přidaná hodnota Realizace projektů Ověřili jsme si náročnost propagace daných kurzů Vyzkoušeli jsme si vyhledávání cílové skupiny Naučili jsme se vytvářet programy dle individuálních potřeb Blíže jsme se seznámili s problematikou daných zařízení Získali jsme zkušenosti s prací (výukou) jiné cílové skupiny než ve vlastní škole Přidaná hodnota Můžeme využít nově získané znalosti a dovednosti při výuce ve vlastní škole

Co nás překvapilo, s čím jsme nepočítali Překážky Časové možnosti podpořených osob, pracujících ve směnném provozu  Velké nemocnice- FN  Akreditovaná pracoviště Akreditovaný program Co nás překvapilo, s čím jsme nepočítali Pro některé účastníky je problém přístupnosti k internetu Ne každý je zvyklý pracovat v internetovém prostředí, sám aktivně vyhledávat a získávat nové informace a poznatky ve svém oboru Někteří frekventanti nemají e-mailovou adresu

Mgr. Blanka Kadeřávková Děkuji za pozornost Mgr. Blanka Kadeřávková kader@zshk.cz