SOFTWARE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
Tabulkové procesory (MS Excel)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Michal Votrubec.  Stroj zpracovávající data zadaná uživatelem.  Nejčastější typy PC: stolní počítač, notebook (laptop, netbook), server, …  Můžeme.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Základy počítačů a kancelářský software
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Software – aplikace, programy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
VY_I/2_INOVACE_64_WordPad
programové vybavení počítače
Jak vytvořit prezentaci
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software Aplikační programy.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
TEXTOVÝ EDITOR.
Kurz základů IT PhDr. PaedDr. Zdeněk Pejsar, Ph.D.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Programové vybavení počítače
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Jak vytvořit prezentaci
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.10 Téma: Úvod do Software.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Identifikátor materiálu: EU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Digitální učební materiál
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Základní pojmy 2. Hodina + 3. hodina. Informace: 1. data, která se strojově zpracovávají (údaje, hodnoty, čísla, znaky, symboly, grafy,... ) 2. vše co.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Základní pojmy v informatice Bohumil Bareš. Základní pojmy Data – soubory, jiný výraz pro „informace“, jsou to údaje, které vypovídají o světě, mohou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
OPAKOVÁNÍ…OPAKOVÁNÍ… … a něco nového. PC a já Co znamená zkratka PC? PERSONAL COMPUTER - OSOBNÍ POČÍTAČ.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_45_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Programové.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Mgr. Barbora Pilárová Příjemce: ZŠ Břidličná, okr. Bruntál Komenského BŘIDLIČNÁ Doporučeno pro: 6. ročník Předmět: Informatika VY_32_INOVACE_05_SOFTWARE.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
SOFTWARE Operační systémy.
Textový Editor.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
SOFTWARE II Aplikační software.
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Transkript prezentace:

SOFTWARE

Software Je programové vybavení počítače. Pomocí něho můžeme zpracovávat různá data. Psát text Vkládat obrázky Vytvářet tabulky Zobrazovat data v grafech Třídit data podle klíče Atd.

Software dělíme podle jeho funkce Operační systémy Manažery Textové editory Tabulkové procesory Databázové systémy Aplikační programy Speciální programy Programovací jazyky

Operační systémy Jsou programy, které řídí práci počítače a vykonávají příkazy uživatele. Např. MS-DOS WINDOWS DR-DOS

S operačním systémem MS-DOS se pracuje pomocí příkazů, které se zadávají na příkazovou řádku: příkaz DIR vypsal obsah direktoráře příkaz VOL zobrazil jméno disku příkaz LABEL přejmenoval disk příkaz COPY kopíroval soubory Nevýhoda tohoto programu je, že uživatel musí znát příkazy a jejich přesné zadávání. K usnadnění práce s operačním systémem byly vyvinuty programy, které nazýváme manažery. Zpět

Operační systém WINDOWS je v současné době nejpoužívanější. Je to grafický operační systém, který používá systém menu v ikonách. Např. Při kliknutí na ikonu Tento počítač se nám otevře menu, kde klikneme na ikonu Disketa. Potom se nám objeví menu, které máme nyní na pozadí a můžeme si vybrat libovolný soubor nebo direktorář, se kterým může dále pracovat. Zpět

Manažery Jsou programy, které nám usnadňují práci s operačním systémem. Např. Průzkumník M602 Northon commander

Průzkumník je program, který nám pomáhá pracovat se soubory a direktoráři. Zobrazovat obsahy disků Vytvářet nové direktoráře Zobrazovat obsahy direktorářů Přejmenovávat soubory a direktoráře Kopírovat soubory a direktoráře Přesouvat soubory a direktoráře Mazat soubory a direktoráře Zpět

Textové editory Jsou programy, které zpracovávají text. Tyto programy pracují jako psací stroj, který má některé funkce navíc. Např. WORD T602 AMIPRO WINTEXT

V textovém editoru kromě napsání textu můžeme použít i další funkce: Zarovnání textu Vybarvení textu Vložení obrázků a ozdobných textů Odsazení odstavce Tabulátory Odrážky Tabulky Sloupce Atd. Zpět

Tabulkové procesory Jsou programy, které vytvářejí tabulky se vzorci a grafy. Např. EXCEL C602 CALC LOTUS

V tabulkovém procesoru můžeme vytvářet různé tabulky, do kterých vkládáme kromě čísel také vzorce. Podle těchto vzorců program počítá a nám zobrazí již výsledek. Při každém vložení počátečních hodnot vše přepočítá a zobrazí opět aktuální výsledky. Další

Tabulky s hodnotami můžeme graficky zpracovávat. Zpět

Databázové systémy Jsou programy pro zpracování velkého množství dat. (Kartotéka) Např. Access dBase FoxPro FoxBase

Aplikační programy Jsou programy, které jsou určeny pro aplikaci do konkrétního oboru. Např. Účetnictví Bankovnictví Sčítání lidu Volby Kartotéka v knihovně Kartotéka spojů vlaku, autobusu

Speciální programy Jsou programy: Zvukové Grafické Antivirové Pro úpravu disku Hry Video

Programovací jazyky Jsou programy, pomocí kterých můžeme vytvářet svoje vlastní programy. Např. Basic Pascal TurboPascal Cobol C++