Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Příprava učitelů na Přírodovědecké fakultě UP v Olomouci
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Střední průmyslová škola, Karviná
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Střední odborná škola průmyslová
Prezentace školy.
Živá historie konference Informační gramotnost – témata, trendy, inspirace Adéla Dilhofová Jiří Zounek.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
ODBORNÉ ŠKOLSTVÍ A DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a Gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace Teva Czech Industries s.r.o. Opava.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Střední průmyslová škola Hranice. Budova SPŠ na Studentské 1384.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Studijní obory  M/001 Strojírenství se zaměřením:  počítačová podpora konstruování  management jakosti  denní forma vzdělávání pro žáky 9. tříd.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a Gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol: Úspěšná spolupráce vysoké školy s průmyslem Zdeněk Bělohlav, prorektor TECHNODAYS květen 2015.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Zhodnocení období 2005 – 2008 v oblasti školství a sportu
Polytechnické vzdělávání v praxi
Statutární město Ostrava
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Název projektu Cesta k vědě poznáním všemi smysly II
Podpora technického nadání na Základní škole Ostrava, Matiční 5, přísp
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Setkání kariérových poradců
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum kolegiální podpory CKP
Informace o projektu IKAP
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a Gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace

Historie školy 1950 založení školy-Průmyslová škola chemická 1972 nový obor Oděvnictví 1983 postavena nová budova školy v Ostravě-Zábřehu 1990 škola získává titul akademika Jaroslava Heyrovského 1991 zřízena knihovna a studovna otevřeno 13 tříd denního studia 9 tříd dálkového studia 1997 obor Oděvnictví končí, rozšiřuje se nabídka zaměření oboru Aplikovaná chemie 2003 rozšíření vzdělávací nabídky o obor Gymnázium 2006 schválení oboru Přírodovědné lyceum 2008 probíhá rekonstrukce a zateplení školní budovy 2009 získání mezinárodního titulu Ekoškola 2010 oslava 60. výročí školy

Chemie na naší škole Aplikovaná chemie zaměření: analytická chemie, chemická technologie, farmaceutické substance, ochrana životního prostředí, podnikový management Gymnázium výuka teorie v kombinaci s laboratořemi Přírodovědné lyceum praktičtěji zaměřená výuka, oproti gymnáziu rozšířená nabídka odborných předmětů

Úspěchy našich studentů Vítězové krajských kol CHO 2003 Michal Buchta 2004 Pavel Kufa, Miroslav Pniok 2005 Pavel Kufa, Miroslav Pniok 2006 Pavel Kufa 2007 Roman Nebel 2008 David Hurný, 2009, 2010 Vojtěch Kundrát Účast v celostátním kole CHO 2006: 1. Miroslav Pniok, 2. Pavel Kufa, 4. Zbyněk Mrůzek 2007: 1. Pavel Kufa, 3. Tomáš Kotala, 6. Milan Jakubek 2008: 3. Roman Nebel, 4. David Hurný 2009: 2. Roman Nebel, 3. David Hurný 2010: 2. Vojtěch Kundrát 2011: 2. Vojtěch Kundrát Česká hlavička 2010 Vojtěch Kundrát Talent roku 2010 – soutěž „Chytrá řešení pro životní prostředí 1. místo Vojtěch Kundrát 2. místo Vladimír Maryška

Ocenění našich studentů

Aktivity propagující chemii a přírodní vědy Chemie na hradě Dny pro základní školy Dny otevřených dveří Chemické olympiády SOČ Ekokonference Den v lese Chemický kroužek Nové výukové materiály

Chemie na hradě jsme jedním z hlavních organizátorů chemického jarmarku na Slezskoostravském hradě akce se účastní nejen základní a střední školy, ale i široká veřejnost efektními pokusy se snažíme zaujmout a vytvořit nový pohled na chemii letošní již 5. ročník je poprvé připravován jako dvoudenní akce u příležitosti Mezinárodního roku chemie 2011, vyhlášeného organizací UNESCO 24.06.2011 - 25.06.2011

Aktivity propagující chemii Dny ve škole pro základní školy a Dny otevřených dveří

Aktivity propagující chemii Chemické olympiády a SOČ

Přírodní vědy - ekologické aktivity Mezinárodní titul Ekoškola

Nové výukové materiály vlastní tvorba v rámci projektů rámci chemického kroužku pracovní listy prezentace - příklad video - ukázka

Nové výukové materiály pracné, ale efektní a efektivní teorie podpořená vizuální praktickou ukázkou některé pokusy jsou pro řadu škol nerealizovatelné dostupné na webu http://www.eurogymnazia.cz/ výrazný motivační prvek oživení výuky

Zapojení do projektů Projekt Podpora odborného vzdělávání v MSK Cílem projektu je zvýšení motivace žáků základních škol ke vzdělávání v technických oborech a zvýšení kvality vzdělávání na zapojených středních odborných školách (rozvoj spolupráce mezi školami navzájem a s dalšími subjekty na regionálním trhu práce). Projekt EUROgymnázia Projekt, jehož příjemcem je Svět vzdělávání a partnerem devět gymnázií v Moravskoslezském kraji, si klade za cíl zlepšit kompetence učitelů a žáků gymnázií prostřednictvím činnosti metodických center podpory gymnaziálního vzdělávání.

Zapojení do projektů Projekt Kurikulum S Projekt Brána Projekt Kurikulum S, kterého se naše škola účastní, navazuje na ověřování školních vzdělávacích programů, které se uskutečnilo v rámci předcházejícího projektu Pilot S (2005–2008). Při tvorbě školních vzdělávacích programů a výuce podle nich mohou učitelé narazit na problémy, jež dosud nikdy neřešili. Projekt Kurikulum S jim proto podává pomocnou ruku. Nabízí potřebné informace, zkušenosti pilotních škol, metodické rady i možnost konzultací. K tomu účelu bude vytvořena síť konzultačních center v regionech. Projekt Brána Střední škola – brána k technické kariéře. Cílem projektu je nasměrování studentů středních škol na optimální profesní kariéru.

Zahájení výstavy pro veřejnost 4. května 2011 Na závěr Zahájení výstavy pro veřejnost 4. května 2011