Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Lifelong Learning Programme Comenius Caring For Our World Staráme se o náš svět.
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Gymnázium, Hranice, Zborovská 293 Maturitní zkouška 2010.
Aktivizační programy pro seniory
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Projekt An Apple Pavla Sedlářová.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
IV. KOORDINAČNÍ MEETING TACT-EUROPE LANCIANO, ITÁLIE
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Čas a jeho měření.
COMENIUS PARTNERSTVÍ ŠKOL 2009/2011. NÁZEV PROJEKTU Učíme se pomocí dramatu, hudby a sportu.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
AJ HROU ZAČÁTEČNÍK AJ HROU MÍRNĚ POKROČILÝ AJ HROU POKROČILÝ.
… správný cíl vaší cesty!
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Maturita 2015.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
NÁŠ POBYT V NEAPOLI PROSINCE SETKÁNÍ ŠKOL PROGRAM COMENIUS.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Integrace na druhou PPP FM - Terapeutické techniky – školní rok 2010/2011 Od začátku září 2010 probíhalo ve Frýdku-Místku vzdělávání a odborná metodická.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Learning Educators Project Grundtvig 2 Learning Partnerships.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Kulturní dědictví Monotematický den. UNESCO Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) byla ustavena v roce UNESCO plní úkoly v oblasti.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Floriade 2012 je Celosvětová zahradnická výstava, která se koná v termínu 5. dubna až 7. října 2012 ve Venlo v Holandsku. Floriade Park se rozkládá.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Události Aktuality Občanská výchova.
Život ve stínu středověkých hradeb projekt ZŠ Nové Hrady.
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
BUDDY SYSTÉM Západočeské univerzity. Co je to Buddy systém Dobrovolná studentská aktivita Pomoc zahraničním studentům Možnost pro studenty ZČU zdokonalit.
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
NOVÁ MATURITA Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
MOTHER CENTERS DEVELOPING SUPPORT STRUCTURES FOR ACTIVE VOLUNTEER INVOLVEMENT ( Grundtship LSP) Mezinárodní projekt Sítě mateřských.
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, OKRUŽNÍ 4685 – příspěvková organizace.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Program CZ07 – Spolupráce škol
A Visual Travel to Traditions
Projekt ERASMUS
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Transkript prezentace:

Comenius – Projekt partnerství škol - Bilaterální projekt (2 země):  koordinátor  partner - Srpen 2008 – červenec 2010

Název: Danete Alighieri přijíždí do Třebíče a setkává se s Janem Zahradníčkem: Italské a české vazby historické a kulturní

Fáze projektu: Výběr žáků, kteří budou pracovat na projektu + výměna (14, starší 12 let včetně) Výběr žáků, kteří budou pracovat na projektu + výměna (14, starší 12 let včetně) Kontakt se žáky ze Sicílie Kontakt se žáky ze Sicílie Jazyková příprava Jazyková příprava Konkrétní aktivity i v rámci běžné výuky Konkrétní aktivity i v rámci běžné výukyaktivity Výměna žáků ( – naše škola, – jejich škola) Výměna žáků ( – naše škola, – jejich škola) Práce na závěrečných produktech Práce na závěrečných produktechproduktech

Český jazyk a literatura – představení D. Alighieriho (Božské komedie) a J. Zahradníčka Český jazyk a literatura – představení D. Alighieriho (Božské komedie) a J. Zahradníčka Anglický jazyk – jazyková příprava, výběr slovíček pro přípravu mini česko-italského slovínku Anglický jazyk – jazyková příprava, výběr slovíček pro přípravu mini česko-italského slovínku Hudební výchova – výběr hudby a nácvik typického moravského tance Hudební výchova – výběr hudby a nácvik typického moravského tance Dějepis – poznávání důležitých historických událostí + postav Dějepis – poznávání důležitých historických událostí + postav Zeměpis – seznámení se s geografií Sicílie Zeměpis – seznámení se s geografií Sicílie

Výtvarná výchova – Kresba typického umění Sicílie, příprava „scény“ pro vystoupení Výtvarná výchova – Kresba typického umění Sicílie, příprava „scény“ pro vystoupení Výpočetní technika – komunikace s žáky z partnerské školy, příprava závěrečných produktů, shromažďování informací Výpočetní technika – komunikace s žáky z partnerské školy, příprava závěrečných produktů, shromažďování informací Výpočetní

CD – video s představením (tance + hudba, čtení části Božské komedie) CD – video s představením (tance + hudba, čtení části Božské komedie) Mini česko-italský slovník Mini česko-italský slovník Brožura o Sicílii Brožura o Sicílii

Aktivity na Sicílii Výuka, práce na projektu Výuka, práce na projektu Santo Stefano di Camastra – prohlídka města, místního muzea, keramických laboratoří Santo Stefano di Camastra – prohlídka města, místního muzea, keramických laboratoří Návštěva Val di Nota Návštěva Val di Nota Návětěva Messiny, Taorminy, Palerma Návětěva Messiny, Taorminy, Palerma