Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síla značka síly F jednotkou síly je 1N (newton), popř. kN ( = 1000 N)
Advertisements

Mgr. Ladislav Dvořák PdF MU, Brno
VY_32_INOVACE_10-15 Mechanika I. Třetí pohybový zákon.
O drsnosti a materiálech
ZÁKON VZÁJEMNÉHO PŮSOBENÍ
Virtuální předmětové kabinety
Síla - opakování Síla je vektorová veličina, její jednotka je Newton (kg.m.s-2). Síla má pohybové a deformační účinky. Pokud na těleso působí nenulová.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU 2. NEWTONŮV POHYBOVÝ ZÁKON
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Zákon o síle VY_52_INOVACE_21 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Dynamika hmotného bodu
Isaac Newton 1643 – 1727.
Fyzika 7. ročník Zákon setrvačnosti Anotace
DRUHÝ NEWTONŮV POHYBOVÝ ZÁKON
Zákon setrvačnosti (první newtonův pohybový zákon)
Dynamika hmotného bodu
Newtonovy pohybové zákony
Síla jako FV Skládání sil - opakování (FV) - opakování (síly)
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
INERCIÁLNÍ A NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÉ SOUSTAVY
SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_STEIV_FYZIKA1_03  Název materiálu: Vzájemné působení těles, pohybové zákony  Tematická oblast:Fyzika 1.ročník  Anotace:
Zákon setrvačnosti Autor: Lukáš Polák Pokračovat.
NEWTONOVY POHYBOVÉ ZÁKONY.
Daniel Nevole IX.B ZŠ Velké Březno
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_06 - POSUVNÉ ÚČINKY SÍLY. POHYBEM TĚLESA ROZUMÍME ZMĚNU JEHO POLOHY VŮČI JINÝM TĚLESŮM V ZÁVISLOSTI NA ČASE. ROZLIŠUJEME DVA DRUHY JEDNODUCHÝCH.
Dynamika.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_07_NEWTONOVY.
Vzájemné působení těles
Fyzika 7.ročník ZŠ Newtonovy pohybové zákony Creation IP&RK.
Setrvačnost.
Dynamika Síla a její účinky na těleso Newtonovy pohybové zákony
Zákon vzájemného působení dvou těles
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_450.
FY_094_Mechanika_ Zákon vzájemného působení těles
Digitální učební materiál
4.Dynamika.
DYNAMIKA HMOTNÉHO BODU NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÉ SOUSTAVY Mgr. Monika Bouchalová Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tento projekt je spolufinancován.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice – Brána vzdělávání II Mgr. Luboš Káňa Gymnázium Sušice kvinta osmiletého studia a první.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
AKCE A REAKCE.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_715.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_713.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_DYNAMIKA.
Rovnováha dvou sil (Učebnice strana 43 – 45)
DYNAMIKA Newtonovy zákony: První Newtonův zákon: (zákon setrvačnosti)
NEWTONOVY POHYBOVÉ ZÁKONY I.
Sir Isaac Newton * 4. ledna 1643 † 31. března 1727
Síla 1kg = 10N nebo 100g = 1N značka síly F
1. Newtonův pohybový zákon - Zákon setrvačnosti Newtonovy pohybové zákony 2. Newtonův pohybový zákon - Zákon síly 3. Newtonův pohybový zákon - Zákon akce.
Anotace Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma síla a její měření AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_19_ Newtonovy pohybové zákony I Číslo projektu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název:
INERCIÁLNÍ A NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÁ SOUSTAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM 3. Newtonův zákon.
Setrvačnost.
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
V anglickém i českém znění (s trochou latiny) 
NEWTONOVY ZÁKONY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_20_29.
AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1A_01
Rovnoměrný pohyb po kružnici
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NEWTONOVY ZÁKONY.
Fyzika 1 Mgr. Antonín Procházka.
VY_32_INOVACE_
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1 Isaac Newton Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1

Obsah: Životopis Newtonovy zákony Závěr Použité informační zdroje Zákon Setrvačnosti Zákon síly Zákon akce a reakce Závěr Použité informační zdroje

1. Životopis Isaac Newton se narodil 4. ledna 1643 ve vesnici Woolsthorpe nedaleko Granthamu (asi 200 km severně od Londýna) v roce 1643. Do svých 11 let Isaac Newton navštěvoval vesnickou školu a od roku 1654 pak pokračoval ve studiu na King's school v Granthamu.

2. Díla Zákon Setrvačnosti: Síly: Akce a Reakce: obsah 2. Díla Zákon Setrvačnosti: Síly: Akce a Reakce: Každé těleso setrvává v klidu nebo rovnoměrném přímočarém pohybu, pokud není v důsledku síly, která na něj působí, nuceno tento svůj stav změnit. Změna pohybu je přímo úměrná působící síle a děje se přímočaře ve směru, ve kterém tato síla působí. Protikladem každé akce je stejně velká reakce neboli vzájemné působení dvou těles si je vždy rovno a je směřováno k opačným částem.

obsah I. Zákon Setrvačnosti Z praxe známe, že pro uvedení vozíčku do pohybu je třeba na něj rukou působit silou, ale vozíček se pohybuje dále i když síla ruky už nepůsobí.

obsah II. Zákon síly Síly udělují tělesu zrychlení podle druhého pohybového zákona nezávisle na tom, zda bylo těleso původně v pohybu či nikoliv. Zvláštním případem pak je situace, kdy výslednice sil na těleso působících je nulová. Takové těleso se pak pohybuje s nulovým zrychlením.

obsah III. Zákon akce a reakce Celý vesmír i náš život je neustálý pohyb v akci a reakci. Tento zákon je jeden z nejdůležitějších zákonů v celém vesmíru a stvoření.

obsah Závěr Newtonovy zákony nám pomáhají skoro každý den aniž by jsme si to uvědomovali. Kdyby nebylo Newtona neznali bychom zákony které objevil ,a nebo by jsme je poznali později. Toto téma jsem si vybral, protože mě zaujalo. Tuto prezentaci mohu použít ve fyzice. Naučil jsem se nové věci s PowerPointem.

Použité informační zdroje obsah Použité informační zdroje www.Google.cz www.Wikipedia.cz