MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Advertisements

Projekt Orbis Pictus v programu Comenius
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Dana Linhartová CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Petr Adamus.  Vycházíme z předpokladu, že osoby s autismem trpí poruchami chování, protože prostředí a většina technik učení nepočítá s jejich individuálními.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
Týden Vojty Machaly.
P.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Team Building Program, který jsme pro Vás připravili je složen z pohybových bloků, krátkých přednášek, relaxace a ochutnání zdravého, přesto chutného stravování.
Společensky účelné pracovní místo v mateřské škole
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
1 Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Nabídka ke spolupráci v oblasti metodiky škol a školských zařízení Přátelské setkání.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Rozmarýn.
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Předškolka a hlídání dětí
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Adaptačně motivační kurzy 2011 Informace a pokyny k odjezdu web:
MŮJ NOVÝ KROUŽEK DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ŠIKULA PŘÍRODOVĚDNÉ CENTRUM TRNKA.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
LOGOPEDICKÁ INTERVENCE
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
P. Informace ke kurzu Asistentka v předškolní péči Počet přihlášených: 122 žen (50 žen 50+ a 72 žen s dětmi do 15 let) Počet pozvaných do 2. kola: 52.
, aneb ly ž ovačka století.. Co nás všechno čeká ??? Hry, zábava zpěv,…Dobré jídlo,…
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Přijímací řízení na SPgŠ 2015 Pro školní rok 2015/2016.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
P. VZDĚLÁVACÍ KURZ ASISTENTKA V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI Lenka Hrkľová Odborná garantka mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most.
Regenerace ve sportu pedagogické prostředky MUDr.Kateřina Kapounková.
Rozvrh výuky – pátek :15 – 10:451. část SharePoint 1 – 6 11:00 – 12:302. část SharePoint 7.1 – :00 – 15:303. část SharePoint –
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Logopedická třída MOTÝLCI
Projekt dětská skupina MOTÝL
Diagnostika a reedukace. Garantem diagnostiky jsou  Pedagogicko-psychologické poradny  Speciálně pedagogická centra.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Denní stacionáře.
SENIOR WORK Eva Smejkalová.
LOGOPEDICKÁ ODBORNÁ PÉČE
PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
BABY PARK Olomouc
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Transkript prezentace:

MŠ Sedlčanská

MŠ Plamínkové

MŠ Kotorská

MŠ Plamínkové 2

Denní režim dětí - orientační 6,30 (7,00) -8,30 hry dětí (konstruktivní, námětové, didaktické) 8,30-8,45 komunikativní kruh 8,45-9 pohybová chvilka 9 svačina 9,15-10 řízené aktivity dětí s učitelkou 10,15-11,30 pobyt venku 12 oběd 12,30 -13,15 hygiena, ukládání k odpočinku, čtení, relax. Hudba 13,15-14,15 odpočinek ( spaní nebo aktivizační a didaktické činnosti ) 14,30 svačina 15-17,00 (17,30) hry a činnosti k prohloubení dovedností a znalostí dětí)

Kdy uvítáme Vaši pomoc Pokud pomůžete dle instrukcí učitelky dětem, které mají pomalejší tempo a nestačí ostatním Pokud dohlédnete společně s učitelkou na správné provádění hygieny,.. Pokud pomůžete zejména mladším dětem při stolování, sebeobsluze,.. Pokud budete spolupracovat s učitelkou při individuální práci s dětmi vyžadujícími zvláštní péči nebo s dětmi nadanými

V umývárně….

Na vycházkách a výletech…

Při stolování

Co budete potřebovat pro praxi v MŠ Zdravotní průkaz Boty na přezutí Potvrzenou účast na školení BOZP a PO Dobrou náladu, empatický přístup k dětem

Na co si dát pozor Vyvarovat se intimních kontaktů s dětmi Respektovat zvláštnosti dětí Zachovávat mlčenlivost o soukromí rodin dětí, o osobních údajích dětí, o skutečnostech, se kterými se dítě svěří – ale upozornit učitelku, pokud by se jednalo o sociálně patologické jevy

Rozvrh praxe Celkem 11 pracovních dní 10x Pondělí až pátek 8-12 1x 12-16

Přínos praxe Získat zkušenost s poznáním věkových zvláštností dětí předškolního věku Získat zkušenost s pedagogickým řešením případných konfliktů mezi dětmi Získat zkušenost s vhodným výchovným přístupem k dětem v předškolním věku Seznámit se s možnými riziky v práci s dětmi

A co na závěr? Mohu zjistit, zdali mám předpoklady pro práci s touto věkovou skupinou Mohu najít sebe sama v této práci Ale také mohu zjistit, že na tuto práci nemám trpělivost, nervy, ničí mě hluk, a tak bude rozumnější zvolit si jiný obor A pokud se tak nestane, budeme se těšit na další spolupráci

Děkuji za pozornost