Tvorba webových aplikací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Advertisements

Systém Drupal a nejen školní weby
Webové rozhraní pro datové úložiště
Tvorba webových stránek
Martin Holý.  HTML  xHTML  CSS  JavaScript  PHP.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Programová rozhraní pro grafické adaptéry
Vedoucí:Dr.Ing.Bronislava Horáková Řešitel:Bc.Ondra Richard.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Apache, PHP, MySQL Lukáš Masopust Web server Apache Aplikace schopná zpracovat HTTP požadavek Nejpoužívanější Web server Vytváří ho The Apache.
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
PHP – Základy programování
Autor: Miroslav VÁLEK, Horní Bečva 2008 Vedoucí práce: Prof. RNDr. Vít Voženílek,CSc Univerzita Palackého v Olomouci / Přírodovědecká fakulta / Katedra.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Tomáš Janda
Obhajoba diplomové práce
E-learning ve výuce na SŠ
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
HTML editory HTML editory se dělí na dva základní typy:
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Sociální sítě.
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Webová prezentace základní školy
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Úvod do PHP IZI 228.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Tvorba webových stránek (nejen) pro projekty Pavel Budík PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Síť a MS Windows.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jak učit databáze v tabulkovém procesoru. Učit vlastně databáze na ZŠ ??? Pro: Práce s velkými objemy dat je jedním z hlavních z hlavních využití PC.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Katedra počítačů ČVUT FEL
SIMPLE freehosting UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky projekt pro ISPWE.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
INTERNETOVÉ ŘEŠENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NÁMĚŠŤ NAD OSLAVOU Vedoucí práce: doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc. Univerzita Palackého v Olomouci Přírodovědecká.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Návrh systému sdílení GIS dat v rámci společnosti MND,a. s. Vedoucí Ing. Jan Růžička Ph.D.
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Systém pro sledování vývoje cen produktů AVT LS 2015 Petr Kalas.
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Tvorba internetových stránek David Šmehlík, FlareWare.cz Předpoklady -dobrý nápad, předem musíte vědět, o čem chcete vytvořit stránku -dostatek podkladů.
Školák.cz Piš a sdílej své sešity, jednoduše, rychle, v pohodě. Autoři: Jiří Hon a Lukáš Helebrandt.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 1 HTML 5. Pracovní prostředí Vývojové prostředí NetBeans ( Webový server Apache (
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
Nastavení serverů OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Web Application Scanning
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Tvorba webových aplikací Jaroslav Kotlán

Současný stav výuky Základy internetu Tvorba WWW Ostatní technologie HTML CSS JavaScript Ostatní technologie databáze v Accessu programování ve VB.NET grafika

Jak současný stav zlepšit Internet HTML a CSS JavaScript PHP (ASP) MySQL (další DBS) Komplexní aplikace Základy ICT (ECDL) Grafika Programování Databáze (ECDL) ICT jako celek (ECDL)

Jak současný stav zlepšit e-learning výukové materiály příklady výukové na procvičování slovníky, databáze testy, úkoly komunikace se studenty studentů mezi sebou

Zvolení vhodné serverové technologie PHP - výhody jednoduchý syntaxe podobná s JavaScriptem dá se použít na hostingu zdarma podpora mnoha druhů databází podpora knihoven (rozšíření funkcionality) programátor se nemusí přizpůsobovat možnostem prostředí, ve kterém vytváří web vhodné pro malé a „rychlé“ projekty

Zvolení vhodné serverové technologie PHP – nevýhody jazyk není nikde pevně definován možnost odchylky v syntaxi jednotlivých verzí nutnost instalace a konfigurace nějakého serveru (apache) na lokální pc chybí ladící (debugovací) nástroj většinu věcí je třeba naprogramovat od začátku

Zvolení vhodné serverové technologie ASP.NET – výhody stránky se dají programovat pomocí jakéhokoliv jazyka ze „skupiny *.NET“ (VB.NET) velmi podobné programování jako ve windows (klikací programování) stejné ovládací prvky, stejné prostředí použití šablon kompletní podpora objektového programování vhodné pro větší projekty

Zvolení vhodné serverové technologie ASP.NET – nevýhody pomalejší „rozjezd“ při učení obtížná možnost jít do úplného jádra aplikace instalace a nastavení IIS serveru horší podpora u hostingů obtížné programování v jiných operačních systémech než ve windows

Požadavky na studenta zájem o problematiku aktivní přístup propojení znalostí z více předmětů kreativita

Jak studenti zareagují ? Je to super, naučím se navrhnout a vytvořit komplexní aplikaci. Mohu to využít v praxi. Mohu se zapojit, hodně věcí si navrhnout sám. x Je toho moc. Není to jasně dané. Jsou po mě požadovány znalosti i z jiných předmětů.

Čeho dosáhneme student zvládne propojení více technologií návrh realizace testování prezentace vytvoření jednoduché ucelené interaktivní webové stránky automatická fotogalerie jednoduchý internetový obchod stránka přizpůsobující vzhled požadavkům uživatele