Konto BARIÉRY -nejstarší a největší kontinuální veřejná sbírka v ČR -nejrozsáhlejší projekt Nadace Charty let rozděluje peníze na vozíky, sluchadla,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Neziskovky a spolupráce
Abyste si mohli vydělat již za měsíc hodně peněz - musíte tyto informace odeslat dál a naučit je odesílat ještě dál…
Mapy bez bariér.
Kde najdete informace o volných pracovních místech?
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Proč ne/nezaměstnávat OZP? Mgr. Romana Kaletová.
Božena Jirků od redaktorky Československé televize k výkonné ředitelce Nadace Charty 77 a ředitelce Konta BARIÉRY Praha 18. července 2013.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
■Jediný český mezidenominační měsíčník ■Přibližně 7000 čtenářů ze všech u nás působících církví.
Alternativní zdroje podpůrných opatření
Fundraising PE 415.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící Online tlumočnická služba pro neslyšící - NONSTOP.
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Celostátní síť pro venkov
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Profesní organizace, nadace a neziskové organizace.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
SENSEN – Senzační senioři
HAMÉ NABÍDKA CO-PROMOTION Česká republika Slovensko
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
INFORMATIKA 8 Videosekvence, webkamera III2 – I8- 20.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
ManagerWeb.cz » 1 Moderní řízení - jediný manažerský digest na českém trhu Moderní řízení je měsíčník poskytující výběr zahraničního i domácího know-how.
Analýza REGULARIZACE JAKO JEDEN Z NÁSTROJŮ V BOJI PROTI NELEGÁLNÍ MIGRACI.
Co znamená Internet pro lidi se zdravotním postižením
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
JABLONKA.CZ občanské sdružení Prezentace o.s. jablonka.cz na konferenci E- INKLUZE
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
ManagerWeb.cz » 1 Právní rádce - leader na trhu právních informací Právní rádce je měsíčník informující o nových právních úpravách, poskytuje výklady a.
Zdravotnický asistent, první ročník Diskriminace na základě věku Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie,
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
Informace o službách půjčoven kompenzačních pomůcek
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Ekonomika Zdroje finančních prostředků pro neziskové organizace 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_09.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
DialogCB z.s. Riegrova 51, České Budějovice,
Shrnutí výsledků vzdělávacího projektu
Mgr. Ondřej Šuch, ředitel nadace
Sociálně aktivizační služby
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Konto BARIÉRY 20 let proti bariérám Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY INSPO 2012

Konto BARIÉRY -nejstarší a největší kontinuální veřejná sbírka v ČR -nejrozsáhlejší projekt Nadace Charty 77 -20 let rozděluje peníze na vozíky, sluchadla, bezbariérové úpravy, plošiny… -každý měsíc jej finančně podporují desítky tisíc drobných dárců

Konto BARIÉRY - příspěvky Od roku 1993 Došlé žádosti Schválené žádosti Celkem rozděleno v Kč 14 495 12 406 230 593 844 Rok 2011 Mechanické vozíky Sluchadla Bezbariérové úpravy 2 586 278 529 050 2 901 637

Architektonické bariéry či nedostatek kvalitních pomůcek se daří odstraňovat Bariéry nyní spočívají spíš ve způsobu přemýšlení, přístupu, náhledu Pro lidi s handicapem jsou informačně-komunikační technologie nezbytné – nová kvalifikace, šance na lepší zaměstnání i možnost být v kontaktu s přáteli

Proto jsme v roce 1996 založili s Microsoftem Počítače proti bariérám Zřídili jsme vybavené učebny, probíhají počítačové kurzy Vybavujeme i domácí počítačová pracoviště 2010 jsme se stali partnerem mezinárodní neziskové organizace TechSoup Global - umožňuje neziskovým organizacím na celém světě přístup k informačním technologiím a softwaru Rozdělené příspěvky Rozdělen SW v celkové hodnotě Aktuálně učeben PPB 22 205 872 Kč 18 000 000 Kč 21

Software TechSoup

S postupem času jsme se posunuli ke snaze pomoci lidem s handicapem získat pracovní uplatnění 2007: rozběhli jsme Burzu práce – webový portál pro lidi s handicapem a ty, kdo je chtějí zaměstnat www.burzaprace.kontobariery.cz Pořádáme Job Fairy – veletrhy, kde si lidé s postižením vymění zkušenosti s hledáním práce; zaměstnavatelé se dozví, že nemusí mít ze zaměstnání lidí s postižením obavy Počet zaměstnaných díky Burze práce Nové inzeráty /měsíc Inzerující firmy 124 10 264

Na jaře 2012 začínáme nový projekt SENSEN – pro ty, kdo překročili střední věk a přitom chtějí žít aktivní a plnohodnotný život Chceme bořit bariéry číhající na skupinu seniorů, která se velmi rychle rozrůstá Stereotypy a předsudky nám pomohou překonat informační technologie

Sdružení přátel Konta BARIÉRY vydává časopis o překonávání bariér Můžeš – každé vydání se věnuje speciálnímu tématu – rodinné vztahy s ohledem na život s postiženým členem rodiny, počítač jako pracovní, komunikační a kompenzační pomůcka, architektonické bariéry ve veřejném prostoru, testy kompenzačních pomůcek Díky časopisu se dozvíte o technologických novinkách, kulturních akcích, zajímavých lidech nebo si ujasníte legislativní změny Cena jednoho výtisku: 29 Kč, při ročním předplatném 240 Kč je cena výtisku 20 Kč (k dostání na poštách) -

Kontakt Božena Jirků Melantrichova 5, Praha 1 224 214 452 bozena.jirku@bariery.cz www.kontobariery.cz

…za pozornost

Pomáháme díky… a 40 000 pravidelných dárců.