Základní škola Praha 5 – Košíře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Mateřská škola Olomouc - Holice
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Kariérové poradenství na ZŠ Přerov, Trávník 27
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Mgr. David Mánek Josefův Důl
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Vysoké mýto.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
KONCEPCE ŠKOLSTVÍ ÚJEZD NAD LESY MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY V Újezdě nad Lesy.
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
střední odborná škola služeb
Rozmarýn.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Zápis do 1.ročníku ZŠ Základní škola Bohumila Hrabala, Praha 8, Zenklova 52 (Škola jazyků a informačních technologií) anglický jazyk od 1.ročníku 2.cizí.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
se sportovním zaměřením IČO
Třebenice Město Okres Litoměřice. Základní údaje 1992 obyvatel České Středohoří Dopravní dostupnost : autobus Starostka: Martina Patrovská PSČ:
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Masarykova základní škola
Vítejte v Základní škole, Praha 4, Květnového vítězství 1554
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Základní škola Lenešice
Plzeňská Kladno. Stručná historie škola zahájila svoji činnost 1. září 1984 s názvem Sportovní škola po listopadu 1989 se škola začala transformovat.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
Komunitní a otevřená škola
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Školní vzdělávací program
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
PaedDr. Dagmar Kuzníková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 7 Strossmayerovo nám. 4
Transkript prezentace:

Základní škola Praha 5 – Košíře Plzeňská 117/39, 150 00 www.zsplzenska.educ.cz tel.: 257 219 234

VEDENÍ ŠKOLY Mgr. Irena Prokopová Ředitelka školy: reditelka@zsplzenska.educ.cz Zástupce ředitelky: Mgr. Magda Fuksíková Výchovný poradce: Ing. Veronika Patrasová

CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Kapacita školy: 200 žáků Počet tříd: 10 z toho 1 specializovaná pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami Vzdělávací program: TVOŘIVÁ ŠKOLA PRO PRAKTICKÝ ŽIVOT

ZAMĚŘENÍ ŠKOLY Škola rodinného typu s důrazem na celkový rozvoj osobnosti ve vstřícném a podnětném prostředí bez stresu. Uplatňujeme individuální přístup k žákům. Pro žáky nadané má škola zpracovaný intenzivní vzdělávací program „Nadaný žák“ od 1. do 9. třídy. Budujeme pozitivní mezilidské vztahy ve škole i na veřejnosti. V rámci zavádění nového ŠVP začleňujeme do výuky ve všech ročnících práci v keramické dílně, informatiku, komunikaci v cizích jazycích, zdravý životní styl a ekologii.

budova 1. stupně základní školy (1891 ) HISTORIE ŠKOLY Historie školy je dlouhá více než 100 let. V roce 1891 byla vystavěna budova školy ve Školské ulici, dnes Pod Radnicí, která tvořila původní chlapeckou školu - dnešní 1.stupeň základní školy. budova 1. stupně základní školy (1891 )

budova 2. stupně základní školy (1914) HISTORIE ŠKOLY Počátkem školního roku 1914–1915 byla postavena v ulici Plzeňská nová budova, smíšená chlapecká a dívčí měšťanská škola - dnešní 2.stupeň základní školy. V roce 1921 byla oddělena dívčí měšťanská škola od chlapecké. budova 2. stupně základní školy (1914)

DALŠÍ FOTOGRAFIE NAŠÍ ŠKOLY

SOUČÁSTI ŠKOLY 2 budovy ZŠ: 1. + 2. stupeň Školní družina, jídelna, hřiště Specializované učebny: počítačové a jazykové učebny s internetovým propojením učebny s interaktivní tabulí keramická a výtvarná dílna učebna hudební výchovy školní knihovna pracovna chemie a fyziky

Počítačové učebny Knihovna Keramická dílna

ZREKONSTRUOVANÁ ŠKOLNÍ JÍDELNA Naše jídelna nabízí příjemné prostředí, zdravé a chutné jídlo. -Strávníci mají možnost volby mezi dvěma obědy. - Jídelna vaří a rozváží obědy i pro jiné základní školy v Praze 5. - Oběd zahrnuje: polévku, hlavní jídlo, ovoce (moučník, mléčné výrobky) a nápoj - Celoroční projekt ve spolupráci s MHMP „Děti, zdraví, Praha“ Obědy se vydávají 11,30 - 14,00 hod. Cena oběda: Žáci do 10 let ... 22,- Kč Žáci do 14 let ... 24,- Kč Žáci nad 14 let ...26,- Kč Cizí ....................59,- Kč

VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ stupeň: 1. ročník AJ + FJ 2. – 5. ročník AJ + FJ konverzace - kroužek 3. ročníku anglický jazyk 2. stupeň: AJ + NJ AJ konverzace - kroužek FJ - kroužek Výuka FJ zavedena od školního roku 2010/2011 v 1. třídě formou kroužku

KROUŽKY NA PRVNÍM STUPNI turistický vedoucí: Jana Čiháková keramicko-estetický vedoucí: Květa Vondráčková vycházky za památkami vedoucí: Jana Čiháková PC (počítačový) vedoucí: Alena Hasmanová pohybová cvičení vedoucí: Petra Kačabová deskové hry vedoucí: Zdeňka Řičicová floorball vedoucí: Jiří Beneš angličtina hrou vedoucí: Jiří Beneš předškolák v první třídě vedoucí: Zdeňka Řičicová

KROUŽKY NA DRUHÉM STUPNI konverzace v anglickém jazyce vedoucí: Veronika Patrasová francouzský jazyk pro začátečníky vedoucí: Martin Zítka český jazyk - příprava k přijímacím zkouškám vedoucí: Dagmar Pravdová psaní na klávesnici vedoucí: Lucie Borská přírodopisný vedoucí: Jana Cihelková matematický vedoucí: Petra Kuželová klub mladých diváků vedoucí: Petra Kuželová sportovní hry vedoucí: Otakar Stankuš pohybová cvičení vedoucí: Veronika Patrasová pěvecký sbor vedoucí: Lada Nohejlová keramika a výtvarné techniky vedoucí: Květa Vondráčková

ŠKOLNÍ AKTIVITY Spolupráce s rodiči – třídní schůzky, konzultační hodiny, individuální návštěvy Školská rada (zástupci jednotlivých tříd a MČ Prahy 5) Spolupráce s pedagogicko-psychologickou poradnou, logopedickou poradnou Spolupráce s Centrem nadání, Mensou,Společností pro talent a nadání - v rámci programu „Nadaný žák“ Spolupráce s organizacemi Trigon,Sanamin, Prak, Prevcentrum,Policie ČR – zlepšení komunikace mezi žáky a nácvik bezpečného chování Spolupráce se ZOO Praha, ekologickým sdružením Tereza, Toulcův dvůr, Podhoubí - v rámci ekologické výchovy

ŠKOLNÍ AKTIVITY Tolerantní individuální přístup k žákům se speciálními vzdělávacími potřebami (děti nadané nebo s dys-poruchami) Spolupráce s mateřskými školami – pravidelné akce pro budoucí prvňáčky Prezentace žákovských prací před rodičovskou veřejností (Ludmilina pouť, vánoční a velikonoční trhy,Malá maturita,…) Vzdělávací středisko akreditované MŠMT Keramické práce – rekvalifikační kurzy Keramické kroužky pro předškolní děti, školní děti i pro dospělé Stravování v jídelně pro veřejnost a další školy v Praze 5 Získávání grantů s různým zaměřením

ŠKOLNÍ AKTIVITY Účast žáků na sportovních, vědomostních a uměleckých soutěžích Využívání výukových programů v Městské knihovně Prahy 5 Pořádání škol v přírodě a lyžařských kurzů Spolupráce s mimopražskou školou v rámci projektu Nadaný žák ŠD: ranní a odpolední provoz, zájmové aktivity, příprava na školu Celoroční projekty na aktuální téma Zapojení do projektu Magistrátu hlavního města Praha: Děti, zdraví, Praha