ANOTACE Materiál seznamuje žáky s hospodářskými, společenskými i přírodními poměry Polska, obsahuje doprovodné fotografie. Druh učebního materiálu DUM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
Dánsko Zeměpis VY_32_INOVACE_295, 15. sada, Z2
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Téma hodiny: Polsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
Evropa – střední Evropa úvod
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
VY_32_INOVACE_03_Polská republika
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Autor výukového materiálu:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Východní Evropa – Ukrajina
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Nerostné suroviny Evropy
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem Lucemburska, obsahuje ilustrační fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Severní Evropa II Mgr. Petr Králík.
Autor výukového materiálu:
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Natálie Kovaříková a Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se zeměpisem.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceOstravsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
Polsko Mapa Polska Dominik Svoboda 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_05_Rakouská republika
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
EVROPA Polsko III2-Z7-III-15.
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
STŘEDNÍ EVROPA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_009_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POLSKO. POLSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Varšava rozloha: cca km2 počet obyvatel: jazyky: polština náboženství: katolické (89.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Transkript prezentace:

ANOTACE Materiál seznamuje žáky s hospodářskými, společenskými i přírodními poměry Polska, obsahuje doprovodné fotografie. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žáci se orientuje v zeměpise Rumunska, ukáže na mapě nejvýznamnější města, zodpoví kvízové otázky, pozná vlajku země. Pro koho je materiál určen Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět zeměpis AutorFilip Svoboda pod vedením Mgr. Moniky Chudárkové Datum vzniku Vzdělávací oblast Člověk a příroda Polsko Zeměpis VY_32_INOVACE_298, 15. sada, Z2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

 hl. město Varšava  republika Varšavská vlajka Varšavský znak Varšava je hlavní a největší město Polska. Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

 Povrch - nížinatý: Velkopolská, Slezská, Mazurská jezerní plošina - hory na J hranicích – Krkonoše, Tatry  Podnebí- převážně oceánské, na jihu přechod k vnitrozemskému Krkonoše Slezská nížina Kromě jižních oblastí je většina státu pokryta rozsáhlými nížinami a rovinami Polské nížiny. Téměř tři čtvrtiny území leží do 200 m n. m. V Polsku jsou dlouhé chladné zimy s vydatnými sněhovými srážkami a teplá vlhká léta. Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

 Vodstvo: Visla, Odra, Nisa Visla v Krakově Římskokatolická řádová sestra v Krakově  silná pozice katolického náboženství Druhá světová válka drasticky omezila etnickou pestrost předválečného Polska. Po 1. světové válce tvořili Poláci 68,5% populace, nyní je to zhruba 98,7%. Velký pokles zaznamenala v posledních letech porodnost, navzdory tomu, že se jedná o jeden z nejvíce katolických států Evropy a byl zde obnoven zákaz potratů.Polsko je s 38 miliony obyvatel osmý nejlidnatější stát Evropy. Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

 těžba: černé uhlí, železo, síra, sůl, tepelné elektrárny  průmysl: hutnický, strojírenský, chemický, stavba lodí. – přístavy Gdaňsk, Štětín, Gdyně Převoz černého uhlí Tepelná elektrárna Polsko patří k vyspělým státům. Je to průmyslově- zemědělský stát s významnou těžbou nerostných surovin. Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

 Zemědělství- brambory, obilniny, cukrovka, rybolov, včelařství  Města: Krakov včelařství Krakov Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

Indonésie Peru Polsko Rakousko Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

Klikněte na nesprávné odpovědi Jaké je hlavní město Polska? Krakov Maršava Záhřeb Jaké náboženství má v Polsku nejlepší postavení? Judaismus Islám Hinduismus Které řeky protékají Polskem? Dunaj Pád Jaké státní zřízení má Polsko? kolonie knížectví království Varšava Varšava Křesťanství Křesťanství Odra Odra Visla Visla republika republika Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Filip Svoboda a Mgr. Monika Chudárková

Snímek č. 2 [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: Snímek č. 3http://en.wikipedia.org/wiki/File:Herb_Polski.svg SimonfromSilesia [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: Snímek č. 4 [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: TomaszG [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Snímek č. 5 Ludek [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: Snímek č. 6 Chris McKenna (Thryduulf) [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Petr Štefek [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Snímek č. 7 Mike Krüger [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Own work [cit ] Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Snímek č. 8 [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: [cit ] Dostupný pod licencí Public Domains na WWW: Obrázky: