Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Advertisements

Současný systém podpory
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
PEČKY Václav Dřízhal ©2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ KOMUNIKACE,VYJEDNÁVÁNÍ.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Jan Kofroň Seminář Galerie inovací FOR INDUSTRY,
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Teorie pravděpodobnosti
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení.
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Vysoké učení technické v Brně
Transkript prezentace:

Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR Svaz chemického průmyslu České republiky Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR CZ.04.1.03/4.1.15.3/0048 VÝZKUM, VÝVOJ, INOVACE A PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ odborné školení Praha 12. 10. 2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení MODUL 4: Zásady managementu VaV v podniku, Praktické zkušenosti a příklady ing. Milan Petrák Ochrana duševního a průmyslového vlastnictví, Ing. Stanislav Babický 12. 10. 2007

Obsah čtvrtého modulu - I. část VÚAnCh, a.s. – výzkumná organizace Management VaV v prostředí výzkumné organizace Management VaV v prostředí výrobní organizace Příklady komerčních projektů Příklady projektů s veřejnou podporou Mezinárodní projekty Operační programy - příklady 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení VÚAnCh, a.s. výzkumná organizace 12. 10. 2007

Informace o Výzkumném ústavu anorganické chemie, a.s. Založen 1952 Do roku 1989 k.ú.o. Chemopetrol 1989 – 1994 VÚAnCh, s.p. 1.1.1995 VUANCH, a.s. (FNM, RIF, Ústí nad Labem) 1.6.1997 VÚAnCh, a.s. 1997 vstup UNIPETROL, a.s. 1.3.1998 100% akcií UNIPETROL 1.1.1999 zahájení výroby kapalných hnojiv 1.12.1999 centralizace výzkumných kapacit 30.6.2007 ukončení výroby kapalných hnojiv 12. 10. 2007

Informace o Výzkumném ústavu anorganické chemie, a.s. Náklady celkem: 110,4 mil Kč Výnosy celkem: 110,9 mil Kč Zisk: 590 tis Kč Počet zaměstnanců: 114 Zaměření a hlavní zákazníci granty MPO, MŠMT, Mze, EU podniky Skupiny UNIPETROL 12. 10. 2007

Výzkumný ústav je : NÁPDADY Výzkumníci Organizační struktura Doplňkové služby Technické vybavení a hlavně NÁPDADY 12. 10. 2007

Organizační struktura Základ pro efektivní výzkumnou práci Pružná a flexibilní Struktura podle lidí x lidi do struktury Procesy podle struktury (ISO 9002) Cena struktury, jednoduchost 12. 10. 2007

Organizační struktura - krize 12. 10. 2007

Vývoj organizační struktury 12. 10. 2007

Organizační struktura 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení II. Management VaV v prostředí výzkumné organizace 12. 10. 2007

Management VaV v prostředí výzkumné organizace AP výzkum je průnik následujících množin Zákazníci Zkušenosti Zájmy Struktura a řízení 12. 10. 2007

Management VaV v prostředí výzkumné organizace Systém řízení Liniový – bazální potřeby ústavu Projektový – řešení problémů Výzkum Monotématický Polytématický 12. 10. 2007

Management VaV v prostředí výzkumné organizace Téma – zákazník - partner Projekt Možnosti podpory Žádost o podporu Administrativa Řešení Ukončení Monitorování (další projekt) 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení III. Management VaV v prostředí výrobní organizace) 12. 10. 2007

Jak zapadá VaV do firemní strategie Vzájemné souvislosti s dalšími podnikovými útvary: výroba obchod a marketing řízení jakosti další (strategie, investiční výstavba, technický rozvoj) Význam vzájemné komunikace Metody komunikace 12. 10. 2007

Management VaV v prostředí výrobní organizace? Odlišná motivace Zisk, minimální náklady, atd.. Odlišná struktura Hlavní výroba, obchod Odlišné prostředí Úroveň vzdělanosti, přístup k informacím, ovlivnění rozvoje podniku, účast na řídících procesech, Odlišná kultura Témata k diskusi, zájmy, 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení IV. Příklady komerčních projektů 12. 10. 2007

Příklady komerčních projektů Často obtížná komunikace Vyjasnění problému Formulace cílů a výstupních parametrů Obhájení výsledků Diamo Kemwater Chemopetrol, a.s. Synthésia, a.s. 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení V. Příklady projektů s veřejnou podporou 12. 10. 2007

Centrum KoZoRoP Centrum pro komplexní zpracování ropy Podpořeno v rámci programu MŠMT LN – Centra Přihláška 1999 Specifické požadavky MŠMT 12. 10. 2007

Struktura Centra VŠCHT Praha UNIPETROL, .a.s. Praha Chemopetrol. a.s. Litvínov Kaučuk, a.s. Kralupy nad Vltavou VÚAnCh, a.s. Ústí nad Labem PIB, s.r.o. Brno 12. 10. 2007

Problémy Centra Více jak 60 výzkumných pracovníků Rozpočet více než 220 mil Kč Dotace 196 mil Kč geografické vzdálenosti + právní subjektivita 12. 10. 2007

Přínosy Centra Projektové řízení Rozpočty po sekcích, projektech, organizacích Okamžitá realizace a přenos do praxe Rozsáhlá přednášková a publikační činnost Masivní zapojení studentů a doktorandů 12. 10. 2007

Další podpořené projekty Využití odpadního uhlí ve stavebnictví (1996 – 2004) Výzkum a vývoj technologií na zpracování pevných odpadů z výroby olovnatého křišťálu na využitelné produkty (2002 – 2006) Agrochemické využití síry z rafinérie ropy (2002 – 2006) Výroba trikalcuimfosfátu pro suspenzní polymeraci polystyrenu (1999 – 2000) 12. 10. 2007

Výzkum, vývoj, inovace a projektové řízení VI. Mezinárodní projekty 12. 10. 2007

AMMONORE Řešitel: J. Heyrovský Institute of Physical Chemistry, Academy of Science of the Czech Republic Spoluředitelé: K.U. Leuven Research and Development Aabo Akademi University Universiteé de Haute Alsace Ben-Gurion University of the Negev Johnson Matthey plc, Catalyst anc Chemical Division Research Institute of Inorganic Chemistry, Plc. AB Volvo 12. 10. 2007

VII. Operační programy 12. 10. 2007

VII. Operační programy OP Průmysl, podnikání, inovace Prosperita Klastry Profese Školicí střediska 12. 10. 2007

Školicí středisko Projekt podán Rozhodnutí o poskytnutí dotace v rámci Operačního programu Průmyslu a podnikání (OPPP) v celkové výši 4,16 mil. Kč bylo podepsáno dne 8. února 2006 Celkové náklady na projekt jsou 9,048 mil. Kč Celková dotace 4,160 mil Kč 1.etapa: do 31. 1. 2007 - zpracování projektové dokumentace - příprava určených prostor pro stavební práce - vlastní rekonstrukce části 3. N.P. na školicí středisko 2.etapa: 1. 2. 2007 - 31. 8. 2007 - vybavení střediska technikou a zařizovacími předměty - zahájení činnosti 12. 10. 2007

Školicí středisko - před 12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

12. 10. 2007

Školicí středisko - zkušenosti Zkušenosti s CI Problémy přihlášky Problémy realizace Problémy žádostí od platbu Problémy monitoringu ??? 12. 10. 2007

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST 12. 10. 2007

KONTAKT lektor: Milan Petrák pozice: ředitel VÚAnCh, a.s. kontakt: milan.petrák@vuanch.cz V případě otázek, organizačních změn a koordinace ohledně školení kontaktujte hlavního koordinátora školení: jméno: Michal Kollár, DiS. email: kollar@asistencnicentrum.cz tel.: +420 775 650 744 12. 10. 2007

REALIZÁTOŘI ŠKOLENÍ Asociace výzkumných organizací Novodvorská 994, 142 21 Praha 4 tel./fax: +420 241 493 138 tel.: +420 239 041 998 e-mail: avo@avo.cz http://www.avo.cz Asistenční centrum, a.s. Sportovní 3302, 434 01 Most tel.: +420 476 105 840 fax: +420 476 105 888 e-mail: info@asistencnicentrum.cz http://www.asistencnicentrum.cz Výzkumný ústav anorganické chemie, a. s. Revoluční 1521/84, 400 01 Ústí nad Labem tel.: +420 475 309 222 fax: +420 475 212 079 e-mail: vuanch@vuanch.cz http://www.vuanch.cz 12. 10. 2007