Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Zahraniční pobyty/LLP Erasmus
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Studium v zahraničí Petra Taušl Procházková Markéta Kohoutková
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
Univerzita Karlova v Praze INSPIRACE PRO FREEMOVERS Jak vycestovat do zahraničí „na vlastní pěst“ 4. března 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Schůze koordinátorů programu SOCRATES/ERASMUS
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Dům zahraniční spolupráce Seminář IPC UK v Praze „Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy“
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
ZAHRANIČNÍ MOBILITA MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ A ZÍSKÁNÍ PRAXE
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
STUDIJNÍ ODBOR Vládní stipendisté Studijní pobyty na základě mezinárodních dohod Krajanský vzdělávací program Letní školy slovanských studií
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Central European Exchange Programme for University Studies
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Doktorské studium na AF
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
STUDUJ NA MASARYKOVĚ UNIVERZITĚ >> POZNEJ SVĚT CENTRUM ZAHRANIČNÍCH STUDIÍ FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ FAKULTA INFORMATIKY EKONOMICKO-SPRÁVNÍ FAKULTA PEDAGOGICKÁ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
 Středoevropský výměnný univerzitní program zaměřený na regionální spolupráci univerzit v rámci sítí.  Program má více než 20 letou historii, ČR je.
Informační seminář k projektům, programům a stipendiím pro podporu mezinárodní spolupráce.
MOŽNOSTI STUDIA V ČÍNĚ. Ing. Dana Brázdová Ing. Eva Zamrzlová Ing. Radka Vaváková ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ VŠE.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Na MZLU.
Kam můžu vycestovat. Kam můžu vycestovat Země CEEPUS mobilit Slovenská republika Maďarsko Rakousko Slovinsko Polsko.
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Central European Exchange Programme for University Studies
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 14. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
Zahraniční mobility studentů
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Informační schůzka k programu
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky 1

Důležité informace www.af.mendelu.cz/zahranici sekce webu AF „Zahraniční spolupráce“ Kontakty Informace pro studenty Aktuality

Nabízené programy LLP/Erasmus CEEPUS AKTION Studium mimo Evropu v rámci bilaterálních dohod Free Movers

LLP/Erasmus Nejběžnější program Dvě formy: – nejjednodušší možnost vycestovat Dvě formy: studijní pobyt pracovní stáž

LLP/Erasmus – studijní pobyt Pobyt 3- (12) měsíců Studium na MENDELU nesmí být přerušeno Stejné podmínky na hostitelské univerzitě jako domácí studenti Možnost pracovat na disertaci / studovat předměty

LLP/Erasmus – partnerské univerzity www.af.mendelu.cz/zahranici/informace_pro_studenty/llperasmus

LLP/Erasmus – pracovní stáž Pobyt 3-12 měsíců Stáž v podniku, školícím, výzkumném středisku nebo v jiné organizaci Nelze v institucích EU a na ambasádách Plný pracovní úvazek podle předem dohodnutého pracovního plánu Není seznam pracovišť – studenti si vyhledávají sami, případně na doporučení školitele

LLP/Erasmus – finanční zajištění Stipendium prostřednictvím MENDELU Výše dle délky studia a země pobytu Stipendium nemusí pokrýt veškeré náklady spojené s pobytem v zahraničí Měsíčně EUR 226 (Bulharsko) – 583 (Velká Británie) U pracovních stáží stipendia vyšší

LLP/Erasmus – podmínky přijetí Jazykové znalosti Mezinárodní studentský klub – buddy systém Výběr předmětů

LLP / Erasmus Erasmus 4 All navrhovaná nová pravidla od 2014/2015 Erasmus i do třetích zemí (začlenění Erasmus Mundus) Erasmus na 12 SMS +12 SMP měsíců, rozloženo LIBOVOLNĚ na kolikrát student chce (tj. např. jeden Erasmus pobyt na 6 měsíců, druhý pobyt Erasmus na 3 měsíce, třetí Erasmus pobyt na další 3 měsíce apod.) Navrhuje se možnost výjezdu 12+12 v rámci každého stupně studia (Bc./Mgr./Ph.D.) Snížení dolní hranice délky pobytu ze tří měsíců na dva, tj. Erasmus by byl na 2-12 měsíců místo 3-12

Studium v rámci bilaterálních dohod Studium na partnerských univerzitách na základě bilaterálních dohod MENDELU jednorázově přispívá na pobyt Výběrové řízení začátkem každého akademického roku (letos: zatím není stanoven termín – hromadný mail) Organizaci zajišťuje Zahraniční oddělení rektorátu (Šárka Kvizdová) Seznam univerzit: Odkaz „Mezinárodní smlouvy“ ve veřejné části Univerzitního informačního systému Odkaz „Zahraniční aktivity – vyjíždějící studenti – mobilita rozvojových projektů“ Z webu AF: Zahraniční spolupráce – Informace pro studenty – Free-movers

Free Movers – financování Domácí zdroje stipendia Domu zahraničních služeb nadace (rozvojové programy MŠMT, Fulbright…) Zahraniční zdroje vlastní stipendijní program hostitelské univerzity veřejná podpora – vládní a jiná stipendia dané země

AKTION Spolupráce mezi ČR a Rakouskem Dvě kategorie: Individuální podpora (stipendia) – na studijní a vědecké pobyty Institucionální podpora – podpora projektů spolupráce českých a rakouských vysokých škol Další informace: www.dzs.cz

CEEPUS Spolupráce univerzit v rámci středoevropského regionu Země účastnící se programu: Albánie Makedonie Bosna a Hercegovina Polsko Bulharsko Rakousko Černá Hora Rumunsko Česká republika Slovensko Chorvatsko Slovinsko Kosovo Srbsko Maďarsko

CEEPUS Organizace probíhá v rámci sítí AF zapojena do 3 sítí: For Safe and Healthy Food in Middle-Europe (doc. Lichovníková) Renewable Energy Resources (Ing. Fajman) Organic Xenobiotics in Environmental Samples and Food Products (prof. Klejdus) Pobyt 21 dní – 10 měsíců Stipendium nelze poskytnout na výzkum (s výjimkou doktorských disertačních prací)

CEEPUS Každoročně přidělována pobytová místa v rámci sítí (přihlášky do poloviny června pro ZS, do konce října pro LS) Možnost vycestovat v letním semestru i mimo síť jako „CEEPUS Freemover“ (přihlášky do konce listopadu) Program CEEPUS zajišťuje Zahraniční oddělení rektorátu

Kde hledat informace www.mendelu.cz www.af.mendelu.cz E-maily Nástěnka Zahraniční aktivity www.af.mendelu.cz Zahraniční spolupráce Aktuality E-maily Nástěnka Informace dalších institucí: www.dzs.cz, www.msmt.cz atd.

DĚKUJI ZA POZORNOST