Zpracovala: Nikola Slepánková, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hraní s desetinnými čísly
Advertisements

Zpracovala: Klára Jonášová, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
AUTOR Mgr.Moravcová Daniela ŠKOLA ZŠ TGM Kutná Hora Datum Ročník DRUHÝ
JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Border kolie – vlk v rouše beránčím? Prezentace k předmětu ETOLOGIE.
Velký münsterlandský ohař
Psí útulek Vítejte ve světě psů.
Zpracoval: Marek Lovecký, 9 .A ZŠ a MŠ Horníkova 1
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Věrný jako pes.
Pes …a jeho plemena.
Zpracoval: Ondřej Kubica, 8.A ZŠ a MŠ, Horníkova 1
Zpracovala: Natálie Martincová ZŠ a MŠ Horníkova 8.A
Zábavná matematika.
PSI.
Únorové počítání.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Zvířata.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Pejsci.
Voda Význam a použití. Voda Je základní podmínkou života Je základní podmínkou života Lidské tělo obsahuje 70 % a rostliny až 90 % vody. Lidské tělo obsahuje.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Jagdteriér.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
Pří_177_Rozmanitost přírody_Pes domácí Autor: Mgr. Eliška Galíková
MAMUT Antonín Hejtmánek.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.

Psí Svět.
Pes domácí je potomkem vlka.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Kočka domácí. Historie Kočka domácí se pravděpodobně vyvinula z kočky divoké, a to z kočky plavé, kočky stepní a kočky divoké evropské. Domestikace kočky.
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Kapavka Onemocnění přenášené pohlavním stykem Bakteriální onemocnění Charakteristické hnisavé záněty pohlavních a vylučovacích cest (někdy i hrtanu a.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ PŘÍRODOPIS NA II. STUPNI ZV-LMP Téma:
„Nejlepší přítel člověka.“
VY_32_INOVACE_20- pes domácí Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Přírodopis – 8.ročník Savci – psovité šelmy VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.03_Státní občanství.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Předchůdci člověka VY_32_INOVACE_15
Téma: Matematika a její aplikace
Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno
REKORDY ZVÍŘAT.
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Transkript prezentace:

Zpracovala: Nikola Slepánková, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1 Psi Zpracovala: Nikola Slepánková, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1

Obsah Rozdělení plemen psů Evoluční původ Historie psu Top 5 nejoblíbenějších psích ras Nejmenší pes světa Největší pes světa Infekční nemoci Závěr Použité informační zdroje

2. Evoluční původ Prvním předkem psů byla šelma miacis, ze které se vyvinuly šelmy psovité a šelmy kočkovité. Psi se pravděpodobně vyvinuli z pěti základních plemen: Canis familiaris inostranzevi – psi molossoidní, neboli psi s vrásčitou kůži Canis familiaris palustris – psi, kteří se vlkům podobají nejvíce Canis familiaris leineri – předchůdci chrtů Canis familiaris intermedius – předchůdci ohařů Canis familiaris matris optimae – předchůdci pasteveckých psů Z těchto pěti psů se vyvinulo dnešních přibližně 400 plemen.

1. Rozdělení plemen psů Primitivní psí plemena Chrti Honiči a Barváři Špicové Teriéři, Pinčové a Jezevčíci Ohaři ,Přinašeči a Slídiči Pastevečtí psi Společenští

3. Historie psů Před několika tisíci lety začali člověk a pes spolu k oboustrannému prospěchu žít a těšit se ze společnosti toho druhého. Časem se vyvinula různá plemena psů a někteří z nich pak s člověkem lovili, jiní s ním různými způsoby pracovali a další se stali jeho společníky. Ve všech oblastech severní polokoule, kde vlk žil volně, si ho naši předkové ochočili.

4. Top 5 nejoblíbenějších psích ras Energie Inteligence přátelství Hravost 1.Německý ovčák 94% 95% 75% 68% 2. Jezevčík 80% 65% 67% 3. Jorkšírský teriér 97% 98% 4.Labradorský retrívr 87% 85% 100% 5. Čivava 70%

5. Nejmenší pes světa Je velký asi jako třetina morčete. Váží jen 0,12 kilogramu a je světovým rekordmanem. Mrňavý kříženec jackrusselteriéra s čivavou se narodil před třemi týdny v a pokud přežije, zapíše se do Guinnessovy knihy rekordů. Pejsek má přitom téměř dokonalé proporce, není to žádný mrzák, ale nádherný pes. Jen tak trošku kapesní…

6. Největší pes světa Německá doga George ze Spojených států je oficiálně největším psem na světě. Čtyřletý samec je v kohoutku vysoký 1,09 metru a dlouhý 2,2 metru. Když vstoupí na váhu, vyskočí ručička na 111 kilogramů.

7. Infekční nemoci Infekční hepatitida – Smrtelné virové onemocnění všech kategorií psů, které končí úhynem jedince z důvodu selhání všech orgánů Parvoviróza – Akutní, vysoce nakažlivé virové onemocnění, které končí jejich smrtí v důsledku dehydratace a bakteriální sepse Psinka – Smrtelné virové onemocnění, které je dobře tlumené vakcinací. Onemocnění se šíří kapénkovou infekcí.. Vzteklina – Smrtelné akutní virové onemocnění přenosné na člověka. Majitelé psů mají ze zákona povinnost u nich provést vakcinaci, která se každoročně opakuje.

Závěr Tohle téma jsem si vybrala protože mám ráda a zajímám se o psy Naučila jsem se pracovat s PowerPointem Dozvěděla jsem se nové a zajímavé věci Projekt může být použit třeba v přírodopisu

Použité informační zdroje www.seznam.cz www.wikipedia.cz Enciklopedie psů