o.s. Péče o duševní zdraví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč by se psychiatr měl zabývat alkoholiky?
Advertisements

Projekt Fakultní nemocnice u sv
Psychosomatické obtíže u dětí a adolescentů
Informace z NZIS na úrovni krajů Péče o děti a dorost v Jihočeském kraji v roce prosince 2004.
Neurotické poruchy (Speciální psychiatrie pro studující psychologie) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno Základní charakteristika Epidmiologie.
Neurózy, psychózy, rané poruchy
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče, klasifikace. (Speciální psychiatrie pro studující psychologie) Česková E., Psychiatrická.
ZÁVAŽNÉ EMOČNÍ PORUCHY V DĚTSKÉM VĚKU A DOSPÍVÁNÍ
PEDOPSYCHIATRIE - obecná část
Projevy nejčastějších psychických onemocnění a klasifikace (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno Klasifikace.
AUTOŘI: BARBORA MIKULOVÁ LUCIE KMENTOVÁ 4.A
Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem a poruchy přizpůsobení
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Psychiatrické minimum
OBECNÁ PSYCHOLOGIE PSYCHOPATOLOGIE
Postižení a znevýhodnění
Poruchy nálady – klasifikace, klinický obraz, průběh
Emoce (city).
Návykové látky, závislosti
PORUCHY CHOVÁNÍ ŽÁKŮ A JEJICH NÁPRAVA
Základy psychologie a psychopatologie VZK Lucie Bankovská Motlová
Úzkostné poruchy PSY 442 Speciální psychiatrie
Mozek a chování: norma a patologie
Psychologie - z řeckého psyché = duše, duch, dech a logia = věda, výzkum, nauka je věda, která studuje lidské chování,mentální procesy a tělesné dění.
Mozek a chování Norma a duševní nemoc
Psychopatologie 2009/10 (abnormální chování)
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
EMOCIONÁLNÍ PORUCHY V DĚTSTVÍ A DOSPÍVÁNÍ ODLIŠNOSTI V MENTÁLNÍM VÝVOJI A VE VÝVOJI PSYCHICKÉM – PERVAZIVNÍ VÝVOJOVÉ PORUCHY.
Přednáška č. 8 Schizofrenní poruchy. Historie Historie Schizofrenie je závažné duševní onemocnění, které se vyskytovalo ve všech historických epochách.
*sych5c2/ 260*352ace s*61en/ s 4ž9v8n90 dr6g A24b 5nař92.
Základy psychologie a psychopatologie VZ kombinované
Alzheimerova nemoc.
Klasifikace duševních poruch
Deprese Diagnostika a léčba
DLOUHODOBÁ LÉČBA DEPRESIVNÍ PORUCHY
PORUCHA OSOBNOSTI NARCISMUS
SCHIZOFRENIE schizein (σχίζειν, "rozštěpit„), fren- (φρήν, φρεν-; "mysl") Anna Křemenáková, V7A.
Deprese Táborská, Kubátová V7A.
Další psychotické poruchy
Neurotické poruchy, vyvolané stresem a somatoformní poruchy
Speciální psychiatrie – MKN 10 Organické duševní poruchy
Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem
SCHIZOFRENIE.
PSYCHIATRIE VY_52_INOVACE_ února 2013
Neurotické poruchy Co je podle Vás podstatou neurotických poruch ? Jaké symptomy neurotických poruch dokážete popsat ? Které konkrétní neurotické poruchy.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Poruchy nálad a afektivní poruchy Jaké symptomy se projevují při depresi ? Jaké symptomy jsou typické pro manický syndrom ? Setkali jste se již s případem.
Craving a emoce při léčbě návykových poruch Jana Richterová 4.ročník.
Poruchy osobnosti: základy pro samostudium Pavel Theiner Psychiatrická klinika FN a MU Brno.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluAfektivní.
Vznik a průběh těžkého duševního onemocnění Tereza Slavíčková o.s. Baobab.
Barbora Pekařová, C3A.  bipolární porucha  závažné duševní onemocnění  porucha mozku (vrozené odchylky fungování mozku)  výrazné výkyvy nálad  povznesená.
Organické duševní poruchy Známá příčina – poškození, nemoc či úraz mozku vede k přechodnému nebo stálému narušení funkce mozku. Nejčastější, nejzávažnější.
OBSEDANTNĚ - KOMPULZIVNÍ PORUCHA
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Psychosomatika a její souvislost s fyziologií zátěže
Duševní poruchy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem
PEDOPSYCHIATRIE - obecná část
Speciální psychiatrie – MKN 10 Organické duševní poruchy
Stres a jeho zvládání.
Awakenings (Čas probuzení)
Speciální psychiatrie – MKN 10
Psychiatrické vyšetření
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PORUCHY CHOVÁNÍ ŽÁKŮ A JEJICH NÁPRAVA
Eva Smejkalová Klinická psychologie II.
Organické duševní poruchy
Transkript prezentace:

o.s. Péče o duševní zdraví jak poznám, že už jsem se zbláznil Mgr. Martin Halíř o.s. Péče o duševní zdraví

jak poznám, že už jsem se zbláznil PORUCHY DUŠEVNÍ A PORUCHY CHOVÁNÍ (F00–F99) Patří sem: poruchy psychického vývoje Nepatří sem: příznaky‚ znaky a abnormální klinické a laboratorní nálezy nezařazené jinde (R00–R99) Tato kapitola obsahuje následující oddíly: F00–F09 Organické duševní poruchy včetně symptomatických F10–F19 Poruchy duševní a poruchy chování způsobené užíváním psychoaktivních látek F20–F29 Schizofrenie‚ poruchy schizotypální a poruchy s bludy F30–F39 Afektivní poruchy (poruchy nálady) F40–F48 Neurotické‚ stresové a somatoformní poruchy F50–F59 Syndromy poruch chování‚ spojené s fyziologickými poruchami a somatickými faktory F60–F69 Poruchy osobnosti a chování u dospělých F70–F79 Mentální retardace F80–F89 Poruchy psychického vývoje F90–F98 Poruchy chování a emocí se začátkem obvykle v dětství a v dospívání F99 Neurčená duševní porucha

jak poznám, že už jsem se zbláznil

jak poznám, že už jsem se zbláznil úplně šílený úplně normální

jak poznám, že už jsem se zbláznil Symptom Syndrom Nemoc

jak poznám, že už jsem se zbláznil F40-48 Neurotické, stresové a somatoformní poruchy úzkost, fobie pocit - strach panická ataka, generalizovaná úzkostná porucha, fobické poruchy

jak poznám, že už jsem se zbláznil F40-48 Neurotické, stresové a somatoformní poruchy obsese, kompulze nepříjemná myšlenka, nutkání obsedantně kompulzivní porucha

jak poznám, že už jsem se zbláznil F30-39 Afektivní poruchy – poruchy nálady deprese mánie nepohoda, rozlada radost, euforie deprese, manická porucha, bipolární afektivní porucha

jak poznám, že už jsem se zbláznil F60-68 poruchy osobnosti a chování u dospělých „psychopat“ povaha, nátura, charakter asociální, schizoidní, závislá, vyhýbavá, narcistická, emočně nestabilní porucha osobnosti

jak poznám, že už jsem se zbláznil F20-29 schizofrenie, poruchy schizotypální, poruchy s bludy halucinace, blud domněnka, představa, denní snění, fantazie schizofrenie, psychóza, psychotické onemocnění

kontrola realitou jak poznám, že už jsem se zbláznil psychóza poruchy osobnosti kontrola realitou neurotické poruchy

adaptační mechanismus jak poznám, že už jsem se zbláznil psychóza poruchy osobnosti adaptační mechanismus neurotické poruchy

jak poznám, že už jsem se zbláznil SYMPTOM, SYNDROM, NEMOC PSYCHO BIO SOCIO genetika, neurofyziologie vliv prostředí, společnost komunikace, rodina, poznávací procesy

jak poznám, že už jsem se zbláznil BIO PSYCHO SOCIO