Veřejně přístupné jeskyně v Moravském Krasu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zeměpis na našem gymnáziu
Advertisements

SLOUPSKO-ŠOŠŮVSKÉ JESKYNĚ
GYMNÁZIUM,VLAŠIM,TYLOVA
TATO PREZENTACE BYLA VYTVOŘENA V RÁMCI PROJEKTU: ZAOSTŘENO NA PŘÍRODU Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Jihomoravský kraj - procvičování
Pozvánka do Moravského krasu Připravila Veronika Russová
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
JIŽNÍ MORAVA VY_06_Vla5_37p
JESKYNĚ ČR KLÁRA MICHLÍČKOVÁ. OBSAH ÚVOD ÚVOD ÚVOD MAPA MAPA MAPA ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ POJMY ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ POJMY ZÁLKLADNÍ SPELEOLOGICKÉ.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Vysoké Tatry.
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 6_3_ZMP_2 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 3. Ročník Anotace Česká.
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
Daniel Bobák Adam Hruška
Pohoří české rebubliky
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
ŠKOLNÍ VÝLET 3.B MORAVSKÝ KRAS
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Krasové oblasti Název školy
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Českomoravská subprovincie
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_16.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
CZ.1.07/1.1.10/
Macocha Lucie Kántorová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem uhličitanu.
Česká republika Horopis II.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Seminární práce Macocha
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, UNESCO,
Zvětrávání.
CHKO MORAVSKÝ KRAS.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Jihomoravský kraj.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jihomoravský kraj.
PŮSOBENÍ VODY VE VÁPENCÍCH Př_150_Geologie_Působení vody ve vápencích Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková.
VY_32_INOVACE_03_Jihomoravský kraj. Jméno: Vendula Báčová Ročník: 4. Období vytvoření: srpen 2011 Téma: Jihomoravský kraj Anotace: Učivo je podáno formou.
CHKO Moravský kras Jana BENEŠOVÁ.
1. ÚKOLY: Najdi, kde leží Jihomoravský kraj. Vyjmenuj kraje se kterými sousedí. Vyhledej, se kterým krajem má nejmenší hranici. 2.
Kras povrchové i podzemní jevy vzniklé v rozpustných a propustných horninách (zejména vápencích, dolomitech, sádrovcích a solích – NaCl) Kras se člení.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření16.11.
ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY Starší doba kamenná Dějepis 6.roč. Mgr. Renata Šimková.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Ochrana přírody ČR Moravský kras. Ochrana přírody ČR Moravský kras.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
6. Českomoravská soustava
  Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
BRNO Matěj Pilát
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_54_Moravský kras
VY_32_INOVACE_19_Moravský kras
Název školy ZŠ a MŠ Březno Název: Autor: Mgr. Petr Pištěk
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
PRAVĚK U NÁS významná naleziště.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
6. Českomoravská soustava
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Ve Znojmě se mi nejvíc líbilo údolí, kterým jsme projeli s vláčkem.
Školní výlet - moravský kras
Transkript prezentace:

Veřejně přístupné jeskyně v Moravském Krasu Gymnázium Jihlava, 3A8 Matěj Kafka, Tomáš Foltýn, Táňa Baudišová, Týna Petráčková, Anča Zelená

Moravský kras

Jednotlivé jeskyně

Punkevní jeskyně v severní části Moravského krasu nejznámější jeskyně z celého Moravského krasu průzkum zahájen roku 1723 jméno podle řeky Punkvy, která jeskyni vyhloubila spojena s propastí Macocha velká část jeskyně je pod vodou

Kateřinská jeskyně nachází se poblíž Punkevní j. výraznější průzkum započat až v 2. polovině 19. století některé části jsou stále neprozkoumané významná archeologická oblast kostry pravěkých zvířat stopy po životě lidí

Jeskyně Balcarka poblíž Ostrova u Macochy Průzkum zahájen v 19. století sídlo pravěkých lovců nachází se zde mnoho krápníků Celý systém je velmi vysoký Jeskyně zažila již několik rekonstrukcí

jeskyně Výpustek přibližně ve středu Moravského krasu poblíž Adamova v pravěku obývána V 19. st. využívána několika armádami jako základna v r. 2006 byla jeskyně předána Správě jeskyní České republiky

Sloupsko-Šošůvské jeskyně na severu Moravského krasu u městečka Sloup propast objevena v roce 1748 objevování samotných jeskyní začalo v roce 1889 největší zpřístupněné jeskyně v ČR vyhloubeny podzemním tokem Sloupského potoka

Děkujeme za pozornost