Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ PLZEŇ
ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.
LEONARDO DA VINCI 2008 Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské.
Digitální učební materiál
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Digitální učební materiál
Rozvoj technického vzdělávání Strategie a hlavní cíle týmu 81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Brno, 4. dubna 2013 Předkládá: Řídící tým.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PŘEDMĚTOVÁ KOMISE Č.6 odborné automobilní předměty.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
DIDAKTIKA FYZIKY I. 1 Fyzikální vzdělávání
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338 Hradec Králové Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_11_B_16.
EVROPSKÝ PROJEKT KOORDINOVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Střední škola technická a dopravní Ostrava – Vítkovice p.o.
Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň. Vyučované automobilní obory - téměř 1500 žáků Mechanik opravář motorových vozidel Mechanik opravář motorových.
Změna názvu a loga školy od Střední odborná škola automobilní a Střední odborné učiliště automobilní Střední škola automobilní Ústí nad Orlicí.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
„Okna technickým oborům dokořán“
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Rozvoj výuky cizích jazyků
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Informace o projektu IKAP
Změny na trhu práce?.
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického personálu odborných škol, prohloubit technické a odborné znalosti a dovednosti učitelů, ale i ostatních pedagogických pracovníků. To by se mělo projevit ve svém důsledku ve zkvalitnění výuky žáků. Všichni zaintersovaní mají zájem zajistit co nejvyšší odbornou teoretickou a technickou úroveň vzdělání po celou dobu studia. Doufají, že se tak žáci stanou kvalifikovanými odborníky s hlubokými znalostmi moderních trendů a technického pokroku v automobilovém odvětví. Zástupci BOSCH a ŠKODA AUTO se zavázali zajistit školení a prezkoušení pedagogů, výukové materiály a školící podklady. Dále budou poskytovat slevy na vybranou techniku využívanou k výuce. V každém kraji byla vybrána pouze jediná pilotní škola, která má vytvořit regionální centrum odborné přípravy a její pedagogičtí pracovníci pak budou školit zájemce z ostatních, podobně zaměřených, škol v regionu. V Moravskoslezském kraji je pilotní školou SOŠD a SOU, příspěvková organizace, Moravská 2/964, Ostrava - Vítkovice

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol Předávání znalostí Odborní učitelé Zprostředkování znalostí Učni, studenti Celková koordinace Vzdělávací semináře zdarma Lektoři školení ve střediscích Bosch a Škoda Ministerstvo školství, krajské úřady

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol Školy zúčastněné na projektu Plzeň Chomutov Ostrov Č. Budějovice Praha Čáslav Jihlava Vysoké n. Jiz. Hradec Králové Ústí n. Orlicí Zábřeh SOŠD a SOU, Ostrava Kroměříž Brno

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol PROGRAMOVÉ CÍLE PROJEKTU rozšíření technických znalostí učitelů zvýšení kvalifikace pedagogického personálu spoluprací s automobilovým průmyslem stoupá technické know how a motivace učitelů a studentů aktualizované podklady pro výuku zlepšení úrovně vzdělání zvýšení efektivity vzdělávacího systému zvýšení šancí studentů na získání zaměstnání

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol PŘEHLED TÉMATICKÝCH BLOKŮ ŠKOLENÝCH NA NAŠÍ ŠKOLE Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol ELEKTRIKA - proběhloZÁŽEHOVÉ MOTORY PODVOZEK - proběhloVZNĚTOVÉ MOTORY KAROSERIE - proběhloKOMFORT ŠKOLITELÉ PROVÁDĚJÍCÍ ŠKOLENÍ NA SOŠD JSOU: Ing.Miroslav TUREK František SEKANINA

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol ELEKTRIKA  Základní elektrická měření  Elektrická schémata  Elektrická schémata + praktická cvičení  Diagnostika – přehled, propojení řídících jednotek ve vozidlech Škoda  CAN-Bus  Přenos dat; datové sběrnice CAN; průběh dat. Přenosu  Datový protokol; vznik datového protokolu  Použití osciloskopu při měření el. Signálů  Signály – zákl. pojmy; definice osciloskopu; blok. sch. analog. Osc  Obvodové části; časová základna; digitální osc  Dobíjecí a startovací soustava  Konvenční dobíjecí soustava; indukční princip vzniku napětí  Usměrnění stříd. napětí; buzení alternátoru; konstrukce; regulace

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol PODVOZEK  Nápravy  Kola a pneumatiky  Pérování a tlumiče  Řízení  Geometrie vozů Škoda  Brzdové systémy  Elektronika brzd  Měření geometrie náprav Rychlost jízdy Ovládací moment Úhel otočení volantu Moment motoru Snímač otáček rotoru ŘJ J500

Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KAROSERIE  Trendy ve výrobě karoserií  Airbagy  Předepínače pásů  Ostatní bezpečnostní prvky  Mechanické převodovky  Automatické převodovky