Výroční zpráva České fytopatologické společnosti o.s. (ČFS) za rok 2007 Výroční členské schůze ČFS za rok 2006 se konala dne 15.3.2007 v Praze-Ruzyni.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Advertisements

Zpráva o činnosti Čestné rady ČLK
V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
II. ŘÁDNÁ VALNÁ HROMADA ČESKÁ ASOCIACE ČISTÍCÍCH STANIC
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Dozorčí rady pracovišť AV ČR z pohledu právního setkání předsedů a místopředsedů DR 25. dubna 2007.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Odpolední program Sekce MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP). odpolední program SEKCE MLADÝCH PSYCHIATRŮ (MP) 1.Postavení MP v mezinárodních organizacích – WPA, AEP,
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
1.1. RADA VYSOKÝCH ŠKOL  V akademickém roce 1999/2000 zahájily výuku první 3 soukromé vysoké školy  Dnes „aktivně“ působí 44 soukromých vysokých.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Kulatý stůl ČSVTS Věda, výzkum a inovace v letech 2014 – 20 České inovační partnerství 23. června 2014.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
INTEGROVANÉ INŽENÝRSTVÍ V ŘÍZENÍ PRŮMYSLOVÝCH PODNIKŮ 13. konferenci v rámci cyklu: Při příležitosti konání MSV Brno v Kongresovém centru Pořádají
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Rektor Zdroj:
Zpráva o činnosti SK RVŠ 20. zasedání předsednictva RVŠ, 30. října 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
Tato prezentace je součástí projektu TD Zvýšení efektivity ochrany autorských práv v kartografii a geoinformatice. Projekt je realizován za finanční.
Podíl členů České hutnické společnosti na inovačních procesech v podnicích Ing. Jaroslav Pindor, Ph.D. Předseda České hutnické společnosti Dne
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 18. zasedání předsednictva RVŠ, 19. června 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období –
Luhačovice ČAS a mezinárodní organizace sester
Technologické platformy a dopravní výzkum
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI KONTROLNÍ KOMISE za období
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Informace o činnosti Společnosti revizního lékařství ČLS JEP
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
MUDr. Stanislav Kos. CSc. Předseda ČOPN
Činnost SK RVŠ za období prosinec 2010 – únor Sněm RVŠ, Praha Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Volba předsedy a místopředsedů Rady vysokých škol pro funkční období 2009 – února 2009 Podklady pro volební komisi.
Spolupráce ČR - Slovinsko v aplikované výpočetní geometrii v rámci projektů Kontakt v l Řešitelé : Doc.dr.ing.Ivana Kolingerová, Západočeská univerzita,
Zpráva o činnosti SK RVŠ 5. sněm RVŠ, 20. června 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 21. zasedání P RVŠ Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
Aktivity CNZ Jan Heisler CNZ Historie #1 Vznik pracovní skupiny – cíl: tvorba standardu Vytvoření a předání standardu Prezentace.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 7. schůze P RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Ondřej Haška.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
MORPHOLOGY 2015 Olomouc 6. – 8. září Schůze výboru a plenární schůze ČAS v Olomouci 1. Vzpomínka na zesnulé členy (doc. Linc) 2. Výroční zpráva.
JAKUB KRESA SMRŽICE – BRNO VÝZNAMNÝ ČESKÝ JEZUITA, PEDAGOG, MATEMATIK, DIPLOMAT A INTELEKTUÁL 17. STOLETÍ SEMINÁŘ U PŘÍLEŽITOSTI.
Akce: Workshop "Evropská podpora výzkumu v oblasti dopravy a možnosti zapojení subjektů České republiky v období 2016–2017" Datum: Místo: Kongresové.
prof. Ing. Jiří Balík, CSc. Narozen: 30. listopadu 1953 Průběh praxe
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Transkript prezentace:

Výroční zpráva České fytopatologické společnosti o.s. (ČFS) za rok 2007 Výroční členské schůze ČFS za rok 2006 se konala dne v Praze-Ruzyni

Obecné informace o ČFS Založena v roce 1996 V letech předseda Prof. Ing. V. Táborský, CSc. Od 4. června 2007 předseda Prof. Aleš Lebeda Členem European Foundation for Plant Pathology (EFPP) V letech presidentem EFPP Prof. V. Táborský Členem Rady vědeckých společností České republiky

Výbor společnosti Prof. A. Lebeda (předseda) Prof. V. Táborský (místopředseda) Doc. J. Polák (vědecký tajemník) Ing. P. Komínek (hospodář) Ing.V. Mokrá (pokladník) Ing. H. Klenová-Jiráková (zapisovatelka), zástup za Ing. R. Krejzarovou RNDr. J. Nedělník

Zasedání výboru ČFS v roce Členská základna 2001= = = =76

Přijetí nových členů v roce 2007 Ing. Hana Klenová-Jiráková Ing. Tomáš Nečas, Ph.D. RNDr. Božena Sedláková, Ph.D. RNDr. Michaela Sedlářová, Ph.D. Ing. Jana Víchová, Ph.D. Ukončení členství v roce 2007 Ing. Blanka Pekárová-Kyněrová Mgr. Zdeňka Poncarová Prom.biol. Zdeňka Procházková Ing. Jaroslav Rod, CSc. Ing. Karel Říha Požádali o ukončení členství v roce 2007 Ing. Jiří Babinec

Přijetí nových členů v roce 2008 Ing. Alena Hauptmanová Ing. Dagmar Pouvová Ing. Vendula Grigová Ing. Vladimír Šašek

Aktivity v roce Národní akce Seminář „Fytopatologicky významní zástupci z říše Protozoa a Chromista“, který se konal dne v Aule VÚRV v.v.i. v Praze – Ruzyni, semináře se zúčastnili nejen členové ČFS, ale i další zájemci ze široké odborné a vědecké veřejnosti (celkem 87 účastníků).

2. Mezinárodní sympozia a konference „The Downy Mildews“ 2nd International Symposium, 2-6 July, 2007, Olomouc Celkem 80 účastníků, většina z nich (70) byla ze zahraničí (z 20 zemí Evropy, Ameriky a Asie). ČFS se podílela na organizaci sympozia společně s Palackého Universitou v Olomouci a Českou vědeckou společností pro mykologii, s přispěním ISPP, BSPP a BMS.

Prof. A. Lebeda se rovněž podílel na organizaci mezinárodní konference „Population and Evolutionary Biology of Fungal Symbionts“, která se konala ve dnech v Asconě (Švýcarsko) pod patronací ETHZ - Swiss Federal Institute of Technology v Zurichu

Výroční ceny, soutěže a práce s mladými odborníky ČFS vyhlásila Soutěž pro členy v kategorii mladých vědeckých a výzkumných pracovníků do 35 let o finanční příspěvek na vložné na 9. Mezinárodní kongres rostlinné patologie (ICPP), který se bude konat v Turínu (Itálie) v srpnu Na základě dodaných přihlášek a materiálů, Výbor ČFS vybral: Ing. Janu Mazákovou (11.500,-), Ing. Michaelu Kochanovou (11.500,-), RNDr. Michaelu Sedlářovou (23.000,-), a podpořil je v celkové částce ,- Kč na úhradu vložného.

Projekty „Fytopatologicky významní zástupci z říše Protozoa a Chromista“, realizováno v roce 2007 „Fytoplazmy - významné patogeny rostlin“ (realizace zahájena v roce 2007, realizováno )

Publikační činnost Lebeda A., Mazáková J. a Táborský V. (Eds.) PROTOZOA a CHROMISTA - Taxonomie, biologie a hospodářský význam Česká fytopatologická společnost ČFS, Power-Print, Praha, 2006, 92 pp. ISBN

Lebeda A. and Spencer-Phillips P.T.N. (Eds.) Advances in Downy Mildew Research, Vol. 3. Palacký University in Olomouc and JOLA, v.o.s., Kostelec na Hané, Czech Republic, 2007, 278 pp. ISBN

MacDonald B., Brunner P., Ceresini P., Lebeda A. (Eds.) „Population and Evolutionary Biology of Fungal Symbionts“ ETHZ – Swiss Federal Institute of Technology of Zurich and Palacký University in Olomouc, Zurich and Olomouc, 2007, 86 pp. ISBN

Podíl na přípravě a vydávání Plant Protection Science Předseda a řada členů ČFS působí v redakční radě PPS současná situace a výhled

V současné době se připravuje knižní vydání Kůdela V. (Ed.) „Rostlinolékařská terminologie“ Academia Praha Lebeda A., Spencer-Phillips P.T.N., Cooke B.M. (Eds.) The Downy Mildews - Genetics, Molecular Biology and Control Springer Science, 2008 (in press)

Přednášková a popularizační činnost Členové ČFS na celostátních a oblastních seminářích v ČR pro odbornou pěstitelskou a rostlinolékařskou veřejnost přednesli aktuální sdělení v oblasti fytopatologie: doc. E. Prokinová doc. P. Ryšánek doc. J. Polák doc. M. Navrátil Ing. J. Rod RNDr. E. Sychrová Ing. P. Svoboda Ing. J. Svoboda prof. K. Veverka Ing. E. Dušková Ing. V. Mokrá Ing. M. Lánský Doc. Ing. B. Cagaš Ing. J. Mertelík Ing. R. Hrubý Ing. J. Korba RNDr. J. Nedělník doc. B. Voženílková prof. A.Lebeda

Kontakty a spolupráce Česká společnost rostlinolékařská Česká vědecká společnost pro mykologii British Society for Plant Pathology British Mycological Society International Society for Plant Pathology

Ostatní činnosti v roce Provedena přeregistrace ČFS na ČFS o.s. a veškeré úkony s tím spojené (stanovy, razítko atd.) 2. Rozeslána publikace „Protozoa a Chromista“ 3. Účast na zasedání Rady vědeckých společností ČR 4. Řešení otázky podvojného účetnictví

Výhled do roku Realizace semináře „Fytoplazmy“ 2. Příprava nového projektu a semináře (otevřeno k diskusi) 3. Reprezentace na ICPP v Torině 2008, jednání delegátů EFPP (A. Lebeda, J. Polák) 4. Úprava a doplnění www stránek 5. Stabilizace a rozšíření členské základny 6. Zpracován (V. Táborský) úvodník do Rostlinolékaře o ČFS 7. Konference o ochraně rostlin, Brno V. Táborský navrhuje uspořádat diskusní seminář o materiálu „A Vision of Plant Pathology in the 21st Century“ (APS), co by bylo z toho akceptovatelné pro ČFS 9. Výroční členská schůze 2009 – volební - příprava a návrhy kandidátů (předseda, výbor) - způsob volby předsedy (přímá vs. nepřímá)