TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Strategie podniku v globálním světě
Siemens PLM Software © Siemens Product Lifecycle Management Software Inc. All rights reserved Využití CAM Express pro řízení obráběcích strojů a.
OPERATIVNÍ CONTROLLING PERMANENTNÍ ZAJIŠTĚNÍ likvidity rentability tržní hodnoty firmy.
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Průvodce odbornou praxí na VŠPJ Obor Finance a řízení Květen
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Ekonomika informačních systémů
Naši klienti  V současnosti naše systémy užívá 45 zdravotnických zařízení  Naši klienti jsou  rozmístěni v rámci celé ČR (všechny regiony)  tvoří cca.
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
POZNATKY Z LOGISTICKÝCH AUDITŮ
Systém managementu jakosti QMS
Dr. Kurimoto převzato z přednášky Obsah přednášky -
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Komplexní produktivní údržba (TPM)
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Mají portály ve veřejném sektoru uplatnění?
Podnikatelský plán struktura plánu.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/7 6. Výběr procesů pro jejich zlepšení  Výběr procesů pro jejich zlepšení  ad hoc  procesní.
Manažerské informační systémy Informační systémy Ing. Dagmar Řešetková
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Leaderem ve schopnosti být společensky zodpovědný ? Libor Malý, Adato Paradigma o.s
Balanced Scorecard (vyvážený soubor měřítek)
BSC - Metoda Balanced Scorecard
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Vratislav Paulík ředitel projektů
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ o.p.s. CONTROLLING Ing. Jan Cedl AŘ KONTAKT s.r.o.
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Základy firemních financí
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Systémy pro podporu managementu 2
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Zavádění informačních systémů
Malé a střední podnikání
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Transkript prezentace:

TKZ Polná spol. s r.o. od 1994 (1911) výrobce stavebního a nábytkového kování česká firma bez zahraniční spoluúčasti obrat - cca 210 mil. Kč počet zaměstnanců certifikát ISO 9001:2000 Profil firmy

Důvody pro nový IS přechod starého IS přes rok 2000 ?? nedostatečná podpora a rozvoj starého IS (řešení šité na míru pod MS-DOS) sjednocení datové základny integrovaný systém pracující v reál. čase okamžitá dostupnost všech potřebných informací všem kompetentním uživatelům

Stávající stav SAP v TKZ SAP R/3 verze 4.5B - zakoupení licence XII/1999 Implementace FI, CO, AM, MM, SD III-VI/ PP, CO-PA VI-XII/2000 Mzdy, docházkový systém - dnes mimo SAP mySAP.com - licence pro 46 uživatelů XII/2002

Přínosy IS SAP Zprůhlednění firemních procesů, zajištění přesné informace v reálném čase Přesná kalkulace výrobku včetně jeho profitability Těsná integrace ODBYT - TPV - VÝROBA - NÁKUP - FINANCE - CONTROLLING Zpřesnění plánovacího cyklu s dopadem na snížení stavu zásob a rozpracované výroby Zrychlení průběžné doby výroby o 50% - konkurenční výhoda Zrychlení obrátkovosti zásob Zlepšení řízení Cash-flow a snížení pracovního kapitálu Stanovení přesného plánu kapacit na všech výrobních střediscích - stroje, personál Sledování výrobních dávek v reálném čase včetně plánovaných/skutečných nákladů Snížení objemu režijních hodin definicí norem seřizovacích časů pro každý výrobek - zvýšení produktivity práce Dispečerování zakázek v optimálním pořadí - snížení nákladů spojených se seřizováním strojů Sledování skluzů výrobních dávek, vyhodnocení příčin těchto skluzů Zvýšení prestiže firmy u zahraničních i tuzemských zákazníků

Vize použití IS SAP Integrovat CAD aplikace a dokumenty do IS SAP v režimu ON-LINE Procesy logistiky a výroby ovládat pomocí snímačů čárových kódů Personalistika, mzdy s vazbou na docházkový systém v prostředí IS SAP Controlling - procesní řízení dle „ABC costing“ Business warehouse - datová základna pro sledování klíčových indikátorů. výkonnosti a jejich trendů Ballanced Scorecard - metoda převedení strategie firmy do konkrétních cílů. včetně sledování a vyhodnocování eBusiness (??)

Strategie TKZ stát se největším výrobcem dveřních závěsů ve Střední a Východní Evropě trvale se rozvíjet i po vstupu do EU, tj. čelit světové konkurenci zavést měření všech podnikových procesů (Ballanced Scorecard) systémové zvyšování produktivity a efektivity těchto procesů zvyšování spokojenosti našich zákazníků zvyšování spokojenosti našich zaměstnanců