Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc +420 723 064 701 Microsoft, s.r.o. Solution.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Martin Pavlis Microsoft MVP.
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Mobilně a (ne)bezpečně
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
ZMVŠ. Bezpečnost Windows 8 Dynamic Access Control (DAC) Volně – Dynamický kontrolní přístup) rozšíření NTFS access control listů (ACL) o složitá pravidla.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Adresářové služby – základní pojmy
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Správa počítačových sítí Nabízíme vám jak kompletní správu vašich informačních technologií, tak zajištění provozu pouze určité vámi určené části. Jedná.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Praktická realizace bezpečnostních požadavků standardů ISVS při tvorbě.
Řízení přístupových práv uživatelů
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Nepodceňujte ochranu firemních dat Martin Ondráček & Adriana Gregr Product Director & Sales Director.
Petr Paukner Konsultant
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
1 Komplexní řešení bezpečnosti informací rezortu zdravotnictví Jaroslav Šustr, ICZ a. s
ePraha - MepNet1 Neveřejná datová síť MePNet Ing. Zdeněk Záhora Magistrát hl. m. Prahy, odbor informatiky.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Vaše jistota na trhu IT Archivace elektronického spisu Karel Škrle, ICZ a.s. 27/03/2008, Praha.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
ISMS VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
ANECT a.s. – představení společnosti
Není firewall jako firewall Ladislav Šolc Security Systems Engineer Microsoft ČR&SK.
Marian Henč, Jan Dryml Systems Engineers Microsoft Windows Server 2003 R2 – co je nového?
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Selektivní šifrování dat v databázích
Trustworthy Computing Michael Juřek Software Architect Microsoft ČR.
Tomáš Kantůrek 4. dubna 2005 Bezpečnost v praxi – implementace v síti WAN ÚZSVM.
Klomfar Petr.  Adresářová služba  specializovaná databáze optimalizovaná pro čtení a vyhledávání.  popisující objekt pomocí atributů. Na rozdíl od.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Pohled uživatele.
Advanced Technologies 05 Migrace a instalace klientských stanic Pavel Cach, Praha
Technické řešení PostSignum QCA
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Unix a Internet 9. Samba © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ●
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Informačních systémů veřejné správy
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Transkript prezentace:

Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution architect Petr Řehoř ICZ a.s. Divize Bezpečnost

Vaše jistota na trhu IT Agenda ►Technologické portfolio ►Bezpečná platforma ►Důvěryhodná výpočetní základna

Vaše jistota na trhu IT Guidance Developer Tools Systems Management Active Directory Federation Services (ADFS) Identity Management Services Information Protection Encrypting File System (EFS) BitLocker™ Network Access Protection (NAP) Client and Server OS Server Applications Edge Technologie pro zabezpečení

Vaše jistota na trhu IT Hodnocení bezpečného software ►Pomáhá zákazníkům udržovat znalost o bezpečnostní úrovni jejich IT infrastruktury ►Nezávislé hodnocení a ověření třetí stranou ►Stanovuje společné požadavky v oblasti zabezpečení ►Stanovuje správnou konfiguraci a postupy zabezpečení

Vaše jistota na trhu IT Common Criteria ProduktÚroveň hodnocení Získáno od Windows Server 2000 Windows Professional EAL4+Říjen 2002 Windows Server 2003 SP1 Windows XP SP2 Windows Professional EAL4+Listopad 2005 Windows Certificate Server 2003EAL4+Listopad 2005 Windows Server 2003 x64 Edition Windows Professional x64 Edition EAL4+Září 2006

Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna ►Infrastruktura informačních a komunikačních technologií (IICT) se skládá z: ●Komunikační infrastruktury (ICT) ●Důvěryhodné výpočetní základny (DVZ) ●Informačních systémů (IS) ►DVZ zajišťuje bezpečnostní služby v IICT takovým způsobem, aby byl řízen přístup k aktivům provozovaných informačních systémů.

Vaše jistota na trhu IT

Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna ►Infrastruktura pro provoz IS, které poskytuje požadovanou míru záruk: ●Bezpečnostní politika organizace ●ČSN BS / ISO ●Zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna ►Součásti DVZ: ●Kabeláž ●Aktivní prvky ●Infrastrukturní síťové služby ●Operační systémy Windows ●Adresářové služby Active Directory ●Síťové uživatelské prostředí ●Kancelářské prostředí Office a Exchange

Vaše jistota na trhu IT Infrastrukturní síťové služby ►Síťové služby DNS, DHCP, WINS, NTP, Kerberos, LDAP ●Provázané s Active Directory ●Všechny dynamické záznamy stanic v DNS vytváří DHCP server ●Autentizace dynamických záznamů v DNS pomocí Kerberosu

Vaše jistota na trhu IT Správa Windows pomocí Active Directory ►Instalace operačních systémů Windows 2000, XP a 2003 ●Pomocí Remote Installation Services ●Unifikovaná instalace operačních systémů v celé síti ►Zabezpečení a konfigurace operačního systému a aplikací ●Pomocí skupinových politik včetně instalace aplikací ●Vycházíme z konfigurace použité při hodnocení Windows dle Common Criterií

Vaše jistota na trhu IT Síťové uživatelské prostředí ►Cestovní profily – uživatelské soubory nejsou uloženy na stanicích ale na serverech ►Distribuovaný souborový systém (DFS) – přístup ke sdíleným souborům nezávisle na jejich umístění, zohlednění geografického členění sítě ►Skupinové politiky – konfigurace uživatelského profilu, omezení činností které smí uživatel provádět

Vaše jistota na trhu IT Ministerstvo spravedlnosti ►Resortní informační systém ►DVZ založeno na interních předpisech MSp ►Resortní Active Directory pro cca. 200 organizací, od roku 2005 probíhá migrace stávajících sítí jednotlivých organizací ►V roce 2006 byla realizována komplexní DVZ v Justičním areálu Na Míčánkách – 9 organizací, cca 900 stanic

Vaše jistota na trhu IT Ministerstvo zahraničních věcí ►Informační systém pro zpracování utajovaných informací ►Cca. 700 stanic ve čtyřech lokalitách ►DVZ založené na požadavcích zákona o utajovaných informacích ►V provozu od roku 2003

Vaše jistota na trhu IT Děkuji za vaši pozornost Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution architect Petr Řehoř ICZ a.s. Divize Bezpečnost