SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistika v silniční dopravě
Advertisements

Nauka o podniku Seminář 7..
Logistické náklady Ivan Gros
Optimalizace stavu zásob
Optimalizace zásob ŠKODA AUTO a.s..
Logistické technologie
Řízení zásob - systémy Cílková Eva Kacovská Kamila Koutná Lucia
Tvorba cen v maloobchodě
Logistika Ing. Jan Pivoňka.
Koncept bodu rozpojení a TOC
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
ŘÍZENÍ ZÁSOB.
8 Koncepce Just-in-Time (JIT), kanban
CW – 13 LOGISTIKA 19. PŘEDNÁŠKA Logistika a zásobování (1)
Opakování k maturitě.
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. Únor PŘEDNÁŠKA Typové systémy.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
Deterministické modely zásob Model s optimální velikostí objednávky
Organizace logistiky Ivan Gros
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Vybrané metody analýzy
4.Kalkulace nákladů.
Nákup ( kap. 12).
MARKETINGOVÝ MIX.
VÝZNAM ZÁSOB v logistických řetězcích
Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.
Velkoobchodní operace
Význam místa Přímé a nepřímé distribuční cesty Cena
LOGISTICKÉ SYSTÉMY /14.
3 Simulace řízení informačního a materiálového toku - logistická hra
Umístění maloobchodní sítě - maloobchodních provozoven
8 Případové logistické studie Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc. Ing. Martin Stávek Katedra jakosti a spolehlivosti strojů Technická fakulta.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Projektové plánování.
Význam zásob v logistických řetězcích a typy zásob
MÍSTO – PLACE – DISTRIBUČNÍ CESTY
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Čerpání zásob. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1289Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Graf čerpání.
Marketing Cena Jana Madejová, Ludmila Lichnovská, Monika Suchopárková,
Slouží k následnému studiu
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
MARKETING 4 Distribuce a Cena. Prodejní cesty spotřebního zboží Výrobce Spotřebitel agent velkoobcho dník maloobcho dník velkoobcho dník maloobcho dník.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Řízení zásob ve výrobním podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Ekonomika Zásobovací činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Řízení zásob ve výrobním podniku
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU
Transkript prezentace:

SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická Petra Dostálová Michaela Procházková Ivo Radvan David Severín Kateřina Vitásková

Bod rozpojení rozdělení hmotného toku na část řízenou plánem na základě kontraktů a predikce proměna závislé poptávky na nezávislou obvykle sklad

Bod rozpojení čím blíže je bod rozpojení zákazníkovi, tím později reaguje výroba na změny požadavků trhu bod rozpojení blízko zákazníka bod rozpojení „proti proudu“

Diferenciace způsobů řízení zásob Paretova zákonitost malá část položek představuje většinu hodnoty zásob velký podíl hodnoty zásob je tvořen malou částí položek menší část počtu výrobků vytváří značnou část zisku

Logistické technologie soubor metod, přístupů a řídících procesů vedoucí k minimalizaci logistických nákladů příklady: koncept JIT, „prodej dříve než vyrobíš“, „doprava pomocí výpočetní techniky“ aj.

Systém zásob na volbu systému má vliv: charakter poptávky po zásobách závislá nezávislá systém toku materiálu v provozním systému

Nezávislá poptávka poptávka, která nemá vztah k poptávce po jiném druhu zboží – poptávka po zboží v obchodním domě vzniká nezávisle na fungování provozu poptávka po hotových výrobcích vzniká objednávkou zákazníka v bodě rozpojení musí být předpovídána bývá s ní spojován tažný systém tzv. pull-systém

Závislá poptávka odvozuje se z poptávky po jiném druhu zboží nemusíme ji prognózovat, ale můžeme ji vypočítat k výpočtu velikosti a časového průběhu se využívají deterministické metody bývá spojována s push-principem

Řízení zásob v podmínkách JISTOTY při závislé poptávce potřeba jednotlivých položek se vypočte na základě výrobního plánu výrobní plán se vypracovává podle predikce nákladové faktory: náklady na pořízení zásob náklady nákupu náklady na udržování zásob náklady z nedostatku

Řízení zásob v podmínkách NEJISTOTY nezávislá poptávka-nutnost predikce - pravděpodobnost nevědomost očekávané poptávky ovlivnění přesnosti predikce (konkurence, hospodářské podmínky, změny v nákupních trendech, přírodní a klimatické podmínky aj.) k vyrovnání: pojistná zásoba hospodaření bez zásob

Metody v obchodní logistice Kanban Just in time Metoda ABC Centralizovaný sklad Hub and Spoke Gateway

Kanban pohybová karta výrobní karta

Just in time dodávka potřebného zboží v přesný potřebný čas na potřebné místo cílem je odstranění zásob principy přípravy materiálu: individuální zásobování v případě potřeby pořizování zásob zásobování synchronní výrobou Přesnost je více než rychlost

Metoda ABC Centralizovaný sklad Skupina A - cukr Skupina B – pomocný materiál Skupina C - obaly Centralizovaný sklad vnitřní vnější

Hub and Spoke

Prostor pro Vaše dotazy… Gateway městská logistika odstranění nákladní dopravy z měst Prostor pro Vaše dotazy…

Děkujeme za pozornost!!!