Obor: H/01 Kuchař-číšník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vypracoval: Rychtaříková Eva Materiál: VY_32_INOVACE_ 478
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_18.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
zpracovaný v rámci projektu
Operativní a analytická evidence zásob
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
VY_32_INOVACE_08_PEK_470_Kou
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava,
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Úprava vedení účetnictví a daňové evidence zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví ve znění pozdějších předpisů zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO173 Název.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Náležitosti dokladů.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Kateřina Fořtová, Jan Ládek, Lenka Hybšová, Klára Stádníková
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Vypracoval: Rychtaříková Eva Materiál: VY_32_INOVACE_468
Obor: H/01 Kuchař-číšník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Účetní dokumentace Didaktický rozbor 2. tematického celku.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
zpracovaný v rámci projektu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
FAKTURA "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vaňková, Základní škola Kolín III., Masarykova 412 Dostupné na
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 4.
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Struktura faktury Ivana Plevková, Kristýna Kňapová, Daniela Vojtová, Zdenka Borová1.ročník VSRR.
Struktura obchodní faktury
NÁZEV PROJEKTU: ICT VE VÝUCE OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_UCE_587 R OČNÍK : 1. V ZDĚLÁVACÍ OBOR : L/51 PODNIKÁNÍ T ÉMA : Ú ČETNÍ DOKLADY - NÁLEŽITOSTI.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Hradcová Michaela, Šťastná Veronika, Ustohal Ondřej, Skákalová Jana.
STRUKTURA OBCHODNÍ FAKTURY Administrativní technika: Martina Kotrčová, Martina Rychlíková, Marie Tošovská VSRR, 1. ročník, 2007/2008.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_07.
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Struktura obchodní faktury
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Obor: 65-51-H/01 Kuchař-číšník Předmět: Stolničení Ročník: 3. Téma: Souborné práce celků gastronomie Vypracovali: Ing. Romana Niklová Materiál: VY_32_INOVACE_346 Datum: 10.10.2012 Anotace: Banket - Zálohová faktura

Banket - SOP Formát SOP Písmo Ariel, běžný text - velikost písma 12 Rovnání textu do bloků Jednoduché řádkování Používat tabulátory, ne opakovaně mezerník Až ZA každým interpunkčním znamínkem je mezera (u pomlčky z obou stran) Číslovat stránky práce Banket - SOP

Jedn. množství Množství   DAŇOVÝ DOKLAD - ZÁLOHOVÁ FAKTURA č. Dodavatel (prodávající) IČ Objednávka číslo DIČ Konstantní symbol Odběratel Peněžní ústav číslo účtu kód Adresa příjemce: (kupující) Způsob dopravy: Datum vyskladnění Den vystavení daňového dokladu Den splatnosti Pol. č. Označení dodávky Daň. sazba % Jedn. množství Množství Cena za jedn. Částka bez DPH Celkem bez daně: DPH 9 %: DPH 19 %: Celkem DPH: Celkem: Pol. nepodléhající DPH: Celkem k úhradě: Počet příloh Razítko a podpis Banket - Zálohová faktura Banket - SOP

Banket - SOP Faktura: = formulář, daňový doklad = účet za dodané zboží nebo službu Obsahuje detailní popis zboží nebo služeb, způsob platby a datum splatnosti platby. Náležitosti faktury jsou definovány českou legislativou (Obchodní zákoník, Zákon o účetnictví) Banket - SOP

Banket - SOP Povinné náležitosti faktury: Údaje o své společnosti včetně jména a názvu, sídle, místě podnikání a identifikačním čísle. Podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku musí uvádět i údaj o tomto spisu včetně spisové značky. Označení účetního dokladu Obsah účetního případu a jeho účastníci Peněžní částka nebo informace o ceně za jednotku a množství Okamžik vyhotovení účetního dokladu, okamžik uskutečnění účetního případu Podpisový záznam osoby odpovědné za jeho zaúčtování a podpis. Banket - SOP

Banket - SOP Zálohová banketní faktura: V textu faktury: Vždy je podložena písemnou objednávkou Často je nedílnou přílohou potvrzení objednávky Obvyklá splatnost je 14 dní. Vzhledem k tomu, že zálohová faktura je přílohou potvrzení objednávky – jejich datum vystavení a odeslání se shoduje. V textu faktury: zopakovat část z objednávky, který specifikuje banket (téma, datum, příležitost) uvést celkovou dohodnutou cenu Uvést dohodnutá procenta zálohy pro krytí materiálových nákladů odbytového střediska (obvyklé je 50% celkové ceny) Banket - SOP

na internetových stránkách školy: Příklad na internetových stránkách školy: http://www.souhorky.cz/vyukdok.php Banket - SOP

 END WE ARE THE CHAMPIONS! Vypracovala: Ing. Romana Niklová Zdroje: http://www.souhorky.cz/ucebnice/st/sthlavni.htm http://formulare-ke-stazeni-zdarma.cz/danovy-doklad-faktura/ Salač G., Stolničení, Fortuna Praha Kliparty – free Office Fotografie – archiv školy SOŠ a SOU Horky n/J