INFORMATIKA 4_10_1 19.-20. HODINA 10. TÝDEN 18. - 22. 11. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Odborná praxe 01 Mgr. Milan Randák.
Monitorovací systém Asistent
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Souborové systémy.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Úvod do databází Databáze.
Diskový oddíl Souborový systém RAID 9/2012.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Představujeme službu Samepage
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
M-Cloud.cz Groupwarové řešení pro malé a střední podniky.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Nápověda a podpora VY_32_INOVACE_19.
Obor informační technologie
Pravidelné zálohování dat
NázevZálohování, komprimace a vypalování dat Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s.
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Dotyková zařízení ve výuce ​ Aktivita B2 Ing. Libor Měsíček, Ph.D.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
ZÁLOHOVÁNÍ A KLONOVÁNÍ
Zálohování.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
BlackBerry 1Ottová Tereza BlackBerry (Manažerská informatika 1)
NAS NAS - Network Attached Storage NAS - Network Attached Storage Je to síťové datové úložiště, které bývá nejčastěji použito jako centrální úložiště dat.
T1: Základy práce s počítačem
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
David Šupita, Adam Řešetka, Petr Horák
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
SOFTWARE, USPOŘÁDÁNÍ DAT V POČÍTAČI I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová Materiál zpracován v rámci projektu.
Martin Pacholet: Zálohování pro malou firmu Advokátní kancelář, lékařská ordinace
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Zálohování a posílání fotografií Hrušková Markéta.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Z ÁLOHOVÁNÍ. Jediná data, která není potřeba zálohovat jsou ta, o která už jste přišli. Více než 87% počítačů v České republice není dostatečně zálohováno.
Disk Google. Google disk umožní uložení až 15 GB souborů zdarma, přístup k nim odkudkoliv, a spolupracovat s ostatními soubory můžeme na disk nahrát 0tevře.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Posílání fotek Letecká pošta- První web ne který můžeme umístit velké množství fotek.
Struktura Možnosti obnovy obecně Představení programu Obnova smazaných dat.
Zálohování fotografií
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
1665 n. l. Londýn sužovaný dýmějovým morem Woolsthorp – rodný dům jednoho z největších fyziků v dějinách lidstva.
Zálohování dat Zoner cloud Webové úložiště fotografií. Virtuální disk. Zabezpečené přihlašovací údaje.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_ZALOHOVANI_A_KLONOVANI.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
Bezpečnost dat.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Software počítače 2 - opakování
SOUBOR Souborový systém (anglicky file system) je v informatice označení pro způsob organizace dat ve formě souborů (a většinou i adresářů) tak, aby k.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Bezpečnost práce s počítačem
Správa disků
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN

ZÁLOHOVÁNÍ DAT Pro případ selhání pevného disku je důležité zálohovat data. Možnosti zálohování - kam: 1.Externí HD 2.Další (jiný) HD 3.Optická média (dnes již příliš nepoužíváno) – vypálení na CD, DVD 4.Online úložiště (data uložena na discích poskytovatele úložného prostoru – na internetu) Záleží na dostupných prostředcích, velikosti zálohy a citlivosti ukládaných dat.

ZÁLOHOVÁNÍ DAT Možnosti zálohování - jak: 1.Ukládat či odesílat vybrané soubory a složky ručně 2.Pomocí SW Cobian Backup – velmi oblíbený u uživatelů, nejčastěji doporučovaný – vyhledejte a seznamte se s jeho funkcemi a vzhledem, slouží k zálohování souborů a adresářů z jejich původních umístění na jiné, to zvládá jak na stejném, tak i na vzdáleném PC, Podporuje i zálohování na FTP, kompresi ZIP pro úsporu místa v úložišti, šifrování, zálohování na více míst zároveň a pochopitelně zautomatizování zálohování v nastaveném čase. Hlavní přednosti programu jsou česká lokalizace, jednoduchost a zároveň funkčnost a cena. Dropbox – program pro práci na stejnojmenném internetovém úložišti. Data nahrajete na server, kde je lze určitým způsobem sdílet, synchronizovat a obnovovat. Přístup k nim pak máte prakticky odkudkoliv. K zachování bezpečnosti dat služba využívá kvalitní šifrování. Aplikace má jednoduché ovládání a je velmi rychlá Další SW viz odkaz: dat/sc-3-a /default.aspxhttp:// dat/sc-3-a /default.aspx /software.aspx?c=A101111_173843_software_dvr /software.aspx?c=A101111_173843_software_dvr